Ossobuco met Risotto van Peppe uit Genk

Elke dag lanceer ik in mijn ochtendshow een nieuwe Kook Uw Eigen Pot Cast met een bekende chef. Dan klets ik gezellig een kwartiertje tot een half uurtje met een bekende chef waar ik veel respect voor heb.

Vandaag kun je luisteren naar de Podcast met Peppe Giacomazza van het zalige La Botte in Genk. Ik waardeer Peppe al jarenlang voor z’n heerlijke kookkunsten, maar ook omdat het een super vriendelijke man is. Een Italiaanse gastheer die de bezoekers aan z’n restaurants elke keer verwennen wil.

Speciaal voor de Podcast heeft Peppe een heerlijke recept voor Ossobuco met Risotto mee gegeven. Meer recepten van Peppe kun je bekijken op www.njam.tv

De Kook Uw Eigen PotCast met Peppe kun je hier beluisteren

Bereiding OSSOBUCO:

Maak de ossobuco

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Kruid de kalfsschenkels aan beide kanten met het kruidenzout en wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfsschenkels op een zacht vuur goudbruin.
  4. Voeg de groenten toe, besprenkel met olijfolie en stoof enkele minuten zacht aan.
  5. Blus met witte wijn en voeg de kerstomaten toe, kruid af met zout en peper.
  6. Voeg de kruiden en bouillon toe en zet het deksel op de pan.
  7. Breng aan de kook en laat enkele minuten stoven. Schep de ossobucco over in een ovenschaal en zet 90 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het vlees na 30 minuten om.

Bereiding RISOTTO:

  1. Stoof de ui glazig aan in olijfolie, roer de risottorijst erdoor en blus met witte wijn.
  2. Voeg saffraan toe en doe er een scheutje bouillon bij.
  3. Roer de rijst om tot het vocht is opgenomen en doe er dan weer een scheutje bouillon bij.
  4. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
  5. Werk de risotto daarna af met een klontje boter, olijfolie, grana en versgemalen zwarte peper.

Verdeel de risotto en ossobuco over twee voorverwarmde borden en lepel de saus erover. Breng op smaak met olijfolie, parmezaan en de kruiden.