Ossobuco met Risotto van Peppe uit Genk
Recept

Ossobuco met Risotto van Peppe uit Genk

Dit heb je nodig 2 personen

voor de ossobuco:
  • 2 stukken kalfsschenkel (ca. 280g/per stuk)
  • 1 tl kruidenzout
  • 75 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 fijngesneden wortel
  • 1 fijngesneden preiwit
  • 1 fijngesneden selderstengel
  • 2 el witte wijn
  • 15 kerstomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el gehakte salie
  • 100 ml vleesbouillon
voor de risotto:
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 kop risotto rijst (arborio of carnaroli)
  • 2 el witte wijn
  • 5 saffraandraadjes
  • 2 koppen vleesbouillon
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 50 g geraspte grana
  • voor de afwerking: olijfolie – geraspte parmezaan
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes salie
  • versgemalen zwarte peper
Ossobuco met Risotto van Peppe uit Genk

Bereiding OSSOBUCO:

7 stappen

1 / 7

Verwarm de oven voor op 230°C.

2 / 7

Kruid de kalfsschenkels aan beide kanten met het kruidenzout en wentel ze door de bloem.

3 / 7

Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfsschenkels op een zacht vuur goudbruin.

4 / 7

Voeg de groenten toe, besprenkel met olijfolie en stoof enkele minuten zacht aan.

5 / 7

Blus met witte wijn en voeg de kerstomaten toe, kruid af met zout en peper.

6 / 7

Voeg de kruiden en bouillon toe en zet het deksel op de pan.

7 / 7

Breng aan de kook en laat enkele minuten stoven. Schep de ossobucco over in een ovenschaal en zet 90 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het vlees na 30 minuten om.

Bereiding RISOTTO:

5 stappen

1 / 5

Stoof de ui glazig aan in olijfolie, roer de risottorijst erdoor en blus met witte wijn.

2 / 5

Voeg saffraan toe en doe er een scheutje bouillon bij.

3 / 5

Roer de rijst om tot het vocht is opgenomen en doe er dan weer een scheutje bouillon bij.

4 / 5

Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

5 / 5

Werk de risotto daarna af met een klontje boter, olijfolie, grana en versgemalen zwarte peper.

Laat het smaken.

Elke dag lanceer ik in mijn ochtendshow een nieuwe Kook Uw Eigen Pot Cast met een bekende chef. Dan klets ik gezellig een kwartiertje tot een half uurtje met een bekende chef waar ik veel respect voor heb.

Vandaag kun je luisteren naar de Podcast met Peppe Giacomazza van het zalige La Botte in Genk. Ik waardeer Peppe al jarenlang voor z’n heerlijke kookkunsten, maar ook omdat het een super vriendelijke man is. Een Italiaanse gastheer die de bezoekers aan z’n restaurants elke keer verwennen wil.

Speciaal voor de Podcast heeft Peppe een heerlijke recept voor Ossobuco met Risotto mee gegeven. Meer recepten van Peppe kun je bekijken op www.njam.tv

De Kook Uw Eigen PotCast met Peppe kun je hier beluisteren

Bereiding OSSOBUCO:

Maak de ossobuco

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Kruid de kalfsschenkels aan beide kanten met het kruidenzout en wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfsschenkels op een zacht vuur goudbruin.
  4. Voeg de groenten toe, besprenkel met olijfolie en stoof enkele minuten zacht aan.
  5. Blus met witte wijn en voeg de kerstomaten toe, kruid af met zout en peper.
  6. Voeg de kruiden en bouillon toe en zet het deksel op de pan.
  7. Breng aan de kook en laat enkele minuten stoven. Schep de ossobucco over in een ovenschaal en zet 90 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het vlees na 30 minuten om.

Bereiding RISOTTO:

  1. Stoof de ui glazig aan in olijfolie, roer de risottorijst erdoor en blus met witte wijn.
  2. Voeg saffraan toe en doe er een scheutje bouillon bij.
  3. Roer de rijst om tot het vocht is opgenomen en doe er dan weer een scheutje bouillon bij.
  4. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
  5. Werk de risotto daarna af met een klontje boter, olijfolie, grana en versgemalen zwarte peper.

Verdeel de risotto en ossobuco over twee voorverwarmde borden en lepel de saus erover. Breng op smaak met olijfolie, parmezaan en de kruiden.

MIJN WIJNTIP

Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).

Bestel mijn Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer