Elke dag lanceer ik in mijn ochtendshow een nieuwe Kook Uw Eigen Pot Cast met een bekende chef. Dan klets ik gezellig een kwartiertje tot een half uurtje met een bekende chef waar ik veel respect voor heb.
Vandaag kun je luisteren naar de Podcast met Peppe Giacomazza van het zalige La Botte in Genk. Ik waardeer Peppe al jarenlang voor z’n heerlijke kookkunsten, maar ook omdat het een super vriendelijke man is. Een Italiaanse gastheer die de bezoekers aan z’n restaurants elke keer verwennen wil.
Speciaal voor de Podcast heeft Peppe een heerlijke recept voor Ossobuco met Risotto mee gegeven. Meer recepten van Peppe kun je bekijken op www.njam.tv
De Kook Uw Eigen PotCast met Peppe kun je hier beluisteren
Maak de ossobuco
Verdeel de risotto en ossobuco over twee voorverwarmde borden en lepel de saus erover. Breng op smaak met olijfolie, parmezaan en de kruiden.
Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer