Ossobuco met Risotto van Peppe uit Genk
Recept

Ossobuco met Risotto van Peppe uit Genk

Dit heb je nodig 2 personen

voor de ossobuco:
  • 2 stukken kalfsschenkel (ca. 280g/per stuk)
  • 1 tl kruidenzout
  • 75 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 fijngesneden wortel
  • 1 fijngesneden preiwit
  • 1 fijngesneden selderstengel
  • 2 el witte wijn
  • 15 kerstomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el gehakte salie
  • 100 ml vleesbouillon
voor de risotto:
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 kop risotto rijst (arborio of carnaroli)
  • 2 el witte wijn
  • 5 saffraandraadjes
  • 2 koppen vleesbouillon
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 50 g geraspte grana
  • voor de afwerking: olijfolie – geraspte parmezaan
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blaadjes salie
  • versgemalen zwarte peper
Ossobuco met Risotto van Peppe uit Genk

Bereiding OSSOBUCO:

7 stappen

1 / 7

Verwarm de oven voor op 230°C.

2 / 7

Kruid de kalfsschenkels aan beide kanten met het kruidenzout en wentel ze door de bloem.

3 / 7

Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfsschenkels op een zacht vuur goudbruin.

4 / 7

Voeg de groenten toe, besprenkel met olijfolie en stoof enkele minuten zacht aan.

5 / 7

Blus met witte wijn en voeg de kerstomaten toe, kruid af met zout en peper.

6 / 7

Voeg de kruiden en bouillon toe en zet het deksel op de pan.

7 / 7

Breng aan de kook en laat enkele minuten stoven. Schep de ossobucco over in een ovenschaal en zet 90 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het vlees na 30 minuten om.

Bereiding RISOTTO:

5 stappen

1 / 5

Stoof de ui glazig aan in olijfolie, roer de risottorijst erdoor en blus met witte wijn.

2 / 5

Voeg saffraan toe en doe er een scheutje bouillon bij.

3 / 5

Roer de rijst om tot het vocht is opgenomen en doe er dan weer een scheutje bouillon bij.

4 / 5

Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

5 / 5

Werk de risotto daarna af met een klontje boter, olijfolie, grana en versgemalen zwarte peper.

Laat het smaken.

Elke dag lanceer ik in mijn ochtendshow een nieuwe Kook Uw Eigen Pot Cast met een bekende chef. Dan klets ik gezellig een kwartiertje tot een half uurtje met een bekende chef waar ik veel respect voor heb.

Vandaag kun je luisteren naar de Podcast met Peppe Giacomazza van het zalige La Botte in Genk. Ik waardeer Peppe al jarenlang voor z’n heerlijke kookkunsten, maar ook omdat het een super vriendelijke man is. Een Italiaanse gastheer die de bezoekers aan z’n restaurants elke keer verwennen wil.

Speciaal voor de Podcast heeft Peppe een heerlijke recept voor Ossobuco met Risotto mee gegeven. Meer recepten van Peppe kun je bekijken op www.njam.tv

De Kook Uw Eigen PotCast met Peppe kun je hier beluisteren

Bereiding OSSOBUCO:

Maak de ossobuco

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Kruid de kalfsschenkels aan beide kanten met het kruidenzout en wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalfsschenkels op een zacht vuur goudbruin.
  4. Voeg de groenten toe, besprenkel met olijfolie en stoof enkele minuten zacht aan.
  5. Blus met witte wijn en voeg de kerstomaten toe, kruid af met zout en peper.
  6. Voeg de kruiden en bouillon toe en zet het deksel op de pan.
  7. Breng aan de kook en laat enkele minuten stoven. Schep de ossobucco over in een ovenschaal en zet 90 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het vlees na 30 minuten om.

Bereiding RISOTTO:

  1. Stoof de ui glazig aan in olijfolie, roer de risottorijst erdoor en blus met witte wijn.
  2. Voeg saffraan toe en doe er een scheutje bouillon bij.
  3. Roer de rijst om tot het vocht is opgenomen en doe er dan weer een scheutje bouillon bij.
  4. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
  5. Werk de risotto daarna af met een klontje boter, olijfolie, grana en versgemalen zwarte peper.

Verdeel de risotto en ossobuco over twee voorverwarmde borden en lepel de saus erover. Breng op smaak met olijfolie, parmezaan en de kruiden.

MIJN WIJNTIP

Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).

Bestel mijn Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer