OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS
Recept

Ovenschotel met bloemkool en witte vis

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een bloemkool
  • 6 aardappelen
  • 500 gram witte vis (kabeljauw of schelvishaasje)
  • 12 verse Sint-Jacobsoesters
  • Verse bieslook
  • Een halve liter magere yoghurt
  • 2 el kurkuma
  • Peper en zout
  • Een zakje gemalen lichtkaas
OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Breek de roosjes van de bloemkool en stoom ze of kook ze al dente.

2 / 6

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van een halve centimeter bij een halve centimeter. Stoom of kook die ook al dente.

3 / 6

Snij de witte vis in kubusjes van ongeveer drie bij drie centimeter en doe hetzelfde met de Sint-Jacobsoesters.

4 / 6

Meng de kurkuma met flink wat peper en zout en de fijngesnipperde bieslook met de magere yoghurt.

5 / 6

Meng alle ingrediënten bij elkaar en doe in een ovenschotel.

6 / 6

Bestrooi met geraspte light-kaas en zet in een oven van 180 graden tot je een mooi korstje op de kaas hebt.

Laat het smaken.

Eigenlijk maak ik deze ovenschotel vaak enkel met bloemkool. De truc bestaat erin om de bloemkoolroosjes al dente te koken of te stomen, en dan in de yoghurt met kurkuma in de oven te lekker af te werken met een krakend kaaskorstje.

Maar als je er een echt volwaardige schotel wil van maken dan is deze bereiding met witte vis (deze keer ging ik voor een schelvishaasje en zelfs voor een paar verse Sint-Jacobsoesters) en aardappeltjes echt heerlijk. En ja, het korstje maakt alles af! Smullen maar.

Bereiding

  1. Breek de roosjes van de bloemkool en stoom ze of kook ze al dente.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van een halve centimeter bij een halve centimeter. Stoom of kook die ook al dente.
  3. Snij de witte vis in kubusjes van ongeveer drie bij drie centimeter en doe hetzelfde met de Sint-Jacobsoesters.
  4. Meng de kurkuma met flink wat peper en zout en de fijngesnipperde bieslook met de magere yoghurt.
  5. Meng alle ingrediënten bij elkaar en doe in een ovenschotel.
  6. Bestrooi met geraspte light-kaas en zet in een oven van 180 graden tot je een mooi korstje op de kaas hebt.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer