OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS

Eigenlijk maak ik deze ovenschotel vaak enkel met bloemkool. De truc bestaat erin om de bloemkoolroosjes al dente te koken of te stomen, en dan in de yoghurt met kurkuma in de oven te lekker af te werken met een krakend kaaskorstje.

Maar als je er een echt volwaardige schotel wil van maken dan is deze bereiding met witte vis (deze keer ging ik voor een schelvishaasje en zelfs voor een paar verse Sint-Jacobsoesters) en aardappeltjes echt heerlijk. En ja, het korstje maakt alles af! Smullen maar.

Bereiding

  1. Breek de roosjes van de bloemkool en stoom ze of kook ze al dente.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van een halve centimeter bij een halve centimeter. Stoom of kook die ook al dente.
  3. Snij de witte vis in kubusjes van ongeveer drie bij drie centimeter en doe hetzelfde met de Sint-Jacobsoesters.
  4. Meng de kurkuma met flink wat peper en zout en de fijngesnipperde bieslook met de magere yoghurt.
  5. Meng alle ingrediënten bij elkaar en doe in een ovenschotel.
  6. Bestrooi met geraspte light-kaas en zet in een oven van 180 graden tot je een mooi korstje op de kaas hebt.