OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS
Recept

Ovenschotel met bloemkool en witte vis

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een bloemkool
  • 6 aardappelen
  • 500 gram witte vis (kabeljauw of schelvishaasje)
  • 12 verse Sint-Jacobsoesters
  • Verse bieslook
  • Een halve liter magere yoghurt
  • 2 el kurkuma
  • Peper en zout
  • Een zakje gemalen lichtkaas
OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Breek de roosjes van de bloemkool en stoom ze of kook ze al dente.

2 / 6

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van een halve centimeter bij een halve centimeter. Stoom of kook die ook al dente.

3 / 6

Snij de witte vis in kubusjes van ongeveer drie bij drie centimeter en doe hetzelfde met de Sint-Jacobsoesters.

4 / 6

Meng de kurkuma met flink wat peper en zout en de fijngesnipperde bieslook met de magere yoghurt.

5 / 6

Meng alle ingrediënten bij elkaar en doe in een ovenschotel.

6 / 6

Bestrooi met geraspte light-kaas en zet in een oven van 180 graden tot je een mooi korstje op de kaas hebt.

Laat het smaken.

Eigenlijk maak ik deze ovenschotel vaak enkel met bloemkool. De truc bestaat erin om de bloemkoolroosjes al dente te koken of te stomen, en dan in de yoghurt met kurkuma in de oven te lekker af te werken met een krakend kaaskorstje.

Maar als je er een echt volwaardige schotel wil van maken dan is deze bereiding met witte vis (deze keer ging ik voor een schelvishaasje en zelfs voor een paar verse Sint-Jacobsoesters) en aardappeltjes echt heerlijk. En ja, het korstje maakt alles af! Smullen maar.

Bereiding

  1. Breek de roosjes van de bloemkool en stoom ze of kook ze al dente.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van een halve centimeter bij een halve centimeter. Stoom of kook die ook al dente.
  3. Snij de witte vis in kubusjes van ongeveer drie bij drie centimeter en doe hetzelfde met de Sint-Jacobsoesters.
  4. Meng de kurkuma met flink wat peper en zout en de fijngesnipperde bieslook met de magere yoghurt.
  5. Meng alle ingrediënten bij elkaar en doe in een ovenschotel.
  6. Bestrooi met geraspte light-kaas en zet in een oven van 180 graden tot je een mooi korstje op de kaas hebt.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

OVENSCHOTEL MET BLOEMKOOL EN WITTE VIS

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer