ALTIJD SUCCES MET DEZE MAKKELIJKE PASTA

Dit is een variatie op een pasta uit mijn eerste boek. Daar staat ze dan wel met kip en prosciutto. Maar sinds ik zo vaak naar Barcelona ga, breng ik van mijn favoriete markt El Mercat del Ninot altijd heerlijke Jamon Iberico mee. Eigenlijk zijn het de restjes van de ham die je vacuüm verpakt kunt kopen aan het eerste kraampje rechts wanneer je binnenwandelt. Supervriendelijke mensen daar!

Maar je kunt de ham natuurlijk ook gewoon bij ons kopen en versnijden. En eigenlijk kun je deze pasta evengoed met andere ham maken, Gandaham, of Parmaham, gewoon wat je in huis hebt. Samen met wat erwtjes, soya light, ketchup, en de juiste kruiden, een zalige pasta!!!

Bereiding

  1. Kook de pasta al dente
  2. Snipper de sjalotjes en stoof ze in wat olijfolie glazig met fijn gehakte rozemarijn, wat peper en zout.
  3. Voeg de erwtjes toe en de sojalight, laat wat indikken en voeg er de ketchup en de hot chili puree bij
  4. De ham toevoegen en de fijngesnipperde bieslook en basilicum en heel kort met de pasta mengen
  5. Serveren met vers geraspte Parmezaanse kaas

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay