
Foto: Would Be Chef
Pastaschotel met ballekes en mozzarella
Deze pastaschotel is altijd een succes bij jong en oud. En het is ook een gemakkelijk gerecht om klaar te maken. Het is echt puur comfortfood. Je werkt met verse fusilli, zelf gedraaide gehaktballetjes die je met wat secret ingredients wat extra pit geeft en kleine bolletjes mozzarella.
De kwaliteit van de passata is belangrijk. Bij de Italiaanse speciaalzaak, maar ook in de supermarkt, kun je passata vinden die lekker afgekruid en authentiek is. En door alles nog even in de oven te gratineren, krijg je een heerlijke hete ovenschotel met een korstje op waar iedereen om vechten zal…
Bereiding
- Kook de verse fusilli (net niet) al dente (als er op de verpakking 5-6 minuten staat, dan volstaat 4 minuutjes wel).
- Meng het gemende gehakt met twee stuk gebroken Zweedse volkorenboodjes of een grote beschuit, een flinke eetlepel graanmosterd, een eitje en eventueel wat gemalen chili vlokken. Je mag naar smaak afkruiden met peper en zout.
- Heb je wat verse tijm of oregano in huis, dan mag je die plukken, fijnhakken, en meemengen onder het gehakt.
- Rol balletjes die je kort even stoomt, blancheert of bakt.
- Doe de passata samen met de mozzarellabolletjes, de vleesballetjes en de fusilli in een ovenschotel, en roer alles goed door elkaar.
- Beleg met wat gemalen kaas, wat paneermeel en leg er wat kleine stukjes boter op.
- Plaats een twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 170 graden.
Reacties