Pastaschotel met ballekes en mozzarella
Recept

Pastaschotel met ballekes en mozzarella

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gr verse fusilli
  • 1,5 l passata
  • Kleine bolletjes mozzarella
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 1 stevige lepel graanmosterd
  • Wat chilivlokken
  • Peper en zout
  • Een ei
  • 2 Zweedse broodjes of een grote beschuit
  • 180 gr gemalen kaas
  • Paneermeel
  • Wat boter
Pastaschotel met ballekes en mozzarella

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Kook de verse fusilli (net niet) al dente (als er op de verpakking 5-6 minuten staat, dan volstaat 4 minuutjes wel).

2 / 7

Meng het gemende gehakt met twee stuk gebroken Zweedse volkorenboodjes of een grote beschuit, een flinke eetlepel graanmosterd, een eitje en eventueel wat gemalen chili vlokken. Je mag naar smaak afkruiden met peper en zout.

3 / 7

Heb je wat verse tijm of oregano in huis, dan mag je die plukken, fijnhakken, en meemengen onder het gehakt.

4 / 7

Rol balletjes die je kort even stoomt, blancheert of bakt.

5 / 7

Doe de passata samen met de mozzarellabolletjes, de vleesballetjes en de fusilli in een ovenschotel, en roer alles goed door elkaar.

6 / 7

Beleg met wat gemalen kaas, wat paneermeel en leg er wat kleine stukjes boter op.

7 / 7

Plaats een twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Laat het smaken.

Deze pastaschotel is altijd een succes bij jong en oud. En het is ook een gemakkelijk gerecht om klaar te maken. Het is echt puur comfortfood. Je werkt met verse fusilli, zelf gedraaide gehaktballetjes die je met wat secret ingredients wat extra pit geeft en kleine bolletjes mozzarella

De kwaliteit van de passata is belangrijk. Bij de Italiaanse speciaalzaak, maar ook in de supermarkt, kun je passata vinden die lekker afgekruid en authentiek is. En door alles nog even in de oven te gratineren, krijg je een heerlijke hete ovenschotel met een korstje op waar iedereen om vechten zal…

Pastaschotel met ballekes en mozzarella
Pastaschotel met ballekes en mozzarella

Bereiding

  1. Kook de verse fusilli (net niet) al dente (als er op de verpakking 5-6 minuten staat, dan volstaat 4 minuutjes wel).
  2. Meng het gemende gehakt met twee stuk gebroken Zweedse volkorenboodjes of een grote beschuit, een flinke eetlepel graanmosterd, een eitje en eventueel wat gemalen chili vlokken. Je mag naar smaak afkruiden met peper en zout.
  3. Heb je wat verse tijm of oregano in huis, dan mag je die plukken, fijnhakken, en meemengen onder het gehakt.
  4. Rol balletjes die je kort even stoomt, blancheert of bakt.
  5. Doe de passata samen met de mozzarellabolletjes, de vleesballetjes en de fusilli in een ovenschotel, en roer alles goed door elkaar.
  6. Beleg met wat gemalen kaas, wat paneermeel en leg er wat kleine stukjes boter op.
  7. Plaats een twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo’n heerlijke zijdezachte saus … Lees meer

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer