Pastaschotel met ballekes en mozzarella

Deze pastaschotel is altijd een succes bij jong en oud. En jong en oud kunnen het ook makkelijk klaar maken. Het is puur comfortfood. Je werkt met verse fusilli, zelf gedraaide gehaktballetjes die je met wat secret ingredients wat extra pit geeft en kleine bolletjes mozzarella

De kwaliteit van de passata is belangrijk. Bij de Italiaanse speciaalzaakt, maar ook in de supermarkt kun je passata vinden die lekker afgekruid en authentiek is. En door alles nog in de oven te gratineren krijg je zo’n heerlijke hete ovenschotel met een korstje op waaar iedereen om vechten zal…

 

Bereiding

  1. Kook de verse fusilli (net niet) al dente (als er op de verpakking 5-6 minuten staat, dan volstaat 4 minuutjes wel).
  2. Meng het gemende gehakt met twee stuk gebroken Zweedse volkorenboodjes of een grote beschuit, de flinke eetlepel graanmosterd, een eitje en eventueel war gemalen chilivlokken. Je mag naar smaak afkruiden met peper en zout.
  3. Heb je wat verse tijm of oregano in huis, dan mag je die plukken, fijnhakken, en meemengen onder het gehakt.
  4. Rol balletjes die je kort even stoomt, blancheert of bakt.
  5. Doe de passata samen met de mozzarellabolletjes, de vleesballetjes en de fusilli in een ovenschotel, roer alles goed door elkaar.
  6. Beleg met wat gemalen kaas, wat paneermeel en leg er wat kleine stukjes boter op.
  7. Plaats ene twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 170 graden.