
SLECHTE FOTO MAAR HEERLIJKE PASTASCHOTEL
Eerste regel, wanneer je een foodblog hebt: maak van werkelijk alles wat je eet een deftige foto. Iets wat ik blijkbaar zelf toch nog wel eens vergeet. Want eergisteren heb ik een super gemakkelijke pastaschotel gemaakt waarvan ik niet van plan was om het recept hier te plaatsen net omdat het zo’n voor de hand liggend gerecht is. Maar de making off heb ik wel op m’n Instagram Stories geplaatst, en op weinig gerechten heb ik zoveel commentaar gekregen, plus de vraag wanneer het recept online zou komen, dan op die pasta uit de oven. Maar een deftige foto had ik dus niet gemaakt, vandaar een still uit één van die filmpjes. Soit, geniet van deze pastaschotel, want ook al is die erg makkelijk te maken, scoren zul je er zeker mee doen. En sorry voor de stomme foto. Beginnersfoutje.
Bereiding
- Snij de twee uien in grote ringen en stoof ze aan samen met een vers geperst teentje look en een flink wat gesnipperde rozemarijn in de olijfolie in een braadslee, gewoon op het kookvuur
- Voeg er de gehalveerde kerstomaatjes bij
- Snij de gegrilde en ontvelde paprika’s in reepjes en laat mee stoven
- Bak de balletjes aan in een pan en voeg toe, laat wat meestoven
- Voeg de peper en zout toe, wat tabasco, de ketchup en wat sojalight
- Voeg de al dente gekookte penne toe en de fijn gesnipperde basilicum
- Roer alles goed door elkaar
- Leg er de in plakjes gesneden mozzarella bovenop
- Werk af met wat gemalen kaas naar keuze
- Plaats een tiental minuutjes in een hete oven onder de grill tot alles mooi pruttelt en een korstje heeft
Reacties