SLECHTE FOTO MAAR HEERLIJKE PASTASCHOTEL
Recept

Slechte foto maar heerlijke pastaschotel

Dit heb je nodig 4 personen

  • Twee grote uien
  • Een teentje look
  • 20 kerstomaatjes
  • 20 middelgrote balletjes gehakt (gemengd gehakt en goed gekruid)
  • 3 gegrilde en ontvelde puntpaprika’s
  • Rozemarijn
  • Basilicum
  • Olijfolie, peper en zout
  • 2 el ketchup
  • 2 el sojalight
  • Tabasco
  • Twee bolletjes mozzarella
  • Gemalen kaas
 
SLECHTE FOTO MAAR HEERLIJKE PASTASCHOTEL

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Snij de twee uien in grote ringen en stoof ze aan samen met een vers geperst teentje look en een flink wat gesnipperde rozemarijn in de olijfolie in een braadslee, gewoon op het kookvuur

2 / 10

Voeg er de gehalveerde kerstomaatjes bij

3 / 10

Snij de gegrilde en ontvelde paprika’s in reepjes en laat mee stoven

4 / 10

Bak de balletjes aan in een pan en voeg toe, laat wat meestoven

5 / 10

Voeg de peper en zout toe, wat tabasco, de ketchup en wat sojalight

6 / 10

Voeg de al dente gekookte penne toe en de fijn gesnipperde basilicum

7 / 10

Roer alles goed door elkaar

8 / 10

Leg er de in plakjes gesneden mozzarella bovenop

9 / 10

Werk af met wat gemalen kaas naar keuze

10 / 10

Plaats een tiental minuutjes in een hete oven onder de grill tot alles mooi pruttelt en een korstje heeft

Laat het smaken.

Eerste regel, wanneer je een foodblog hebt: maak van werkelijk alles wat je eet een deftige foto. Iets wat ik blijkbaar zelf toch nog wel eens vergeet. Want eergisteren heb ik een super gemakkelijke pastaschotel gemaakt waarvan ik niet van plan was om het recept hier te plaatsen net omdat het zo’n voor de hand liggend gerecht is. Maar de making off heb ik wel op m’n Instagram Stories geplaatst, en op weinig gerechten heb ik zoveel commentaar gekregen, plus de vraag wanneer het recept online zou komen, dan op die pasta uit de oven. Maar een deftige foto had ik dus niet gemaakt, vandaar een still uit één van die filmpjes. Soit, geniet van deze pastaschotel, want ook al is die erg makkelijk te maken, scoren zul je er zeker mee doen. En sorry voor de stomme foto. Beginnersfoutje.

Bereiding

  1. Snij de twee uien in grote ringen en stoof ze aan samen met een vers geperst teentje look en een flink wat gesnipperde rozemarijn in de olijfolie in een braadslee, gewoon op het kookvuur
  2. Voeg er de gehalveerde kerstomaatjes bij
  3. Snij de gegrilde en ontvelde paprika’s in reepjes en laat mee stoven
  4. Bak de balletjes aan in een pan en voeg toe, laat wat meestoven
  5. Voeg de peper en zout toe, wat tabasco, de ketchup en wat sojalight
  6. Voeg de al dente gekookte penne toe en de fijn gesnipperde basilicum
  7. Roer alles goed door elkaar
  8. Leg er de in plakjes gesneden mozzarella bovenop
  9. Werk af met wat gemalen kaas naar keuze
  10. Plaats een tiental minuutjes in een hete oven onder de grill tot alles mooi pruttelt en een korstje heeft

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje

Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo’n heerlijke zijdezachte saus … Lees meer

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Heerlijke pasta voor noodgevallen

Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer