PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS
Recept

Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 2 kg mosselen
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes
  • rozemarijn
  • 150 gr kruidenkaas
  • 150 ml light kookroom
  • een zakje veldsla
  • 500 gr penne
PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn

2 / 12

Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan

3 / 12

Pluk de mosseltjes uit de schelpen

4 / 12

Snij je courgette in kleine blokjes

5 / 12

Snipper de bosuitjes

6 / 12

Snipper een takje rozemarijn

7 / 12

Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie

8 / 12

Kook intussen de penne al dente

9 / 12

Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette

10 / 12

Roer tot het een mooie saus wordt

11 / 12

Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes

12 / 12

Werk af met wat veldsla

Laat het smaken.

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel.

Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas. Echt niet moeilijk om te bereiden, en de klanten en het personeel in de Albert Heijn in Lier waren er erg enthousiast over, kijk, maar eens in onderstaand filmpje.

Bereiding

  1. Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn
  2. Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan
  3. Pluk de mosseltjes uit de schelpen
  4. Snij je courgette in kleine blokjes
  5. Snipper de bosuitjes
  6. Snipper een takje rozemarijn
  7. Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie
  8. Kook intussen de penne al dente
  9. Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette
  10. Roer tot het een mooie saus wordt
  11. Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes
  12. Werk af met wat veldsla

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer