PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS
Recept

Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 2 kg mosselen
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes
  • rozemarijn
  • 150 gr kruidenkaas
  • 150 ml light kookroom
  • een zakje veldsla
  • 500 gr penne
PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn

2 / 12

Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan

3 / 12

Pluk de mosseltjes uit de schelpen

4 / 12

Snij je courgette in kleine blokjes

5 / 12

Snipper de bosuitjes

6 / 12

Snipper een takje rozemarijn

7 / 12

Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie

8 / 12

Kook intussen de penne al dente

9 / 12

Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette

10 / 12

Roer tot het een mooie saus wordt

11 / 12

Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes

12 / 12

Werk af met wat veldsla

Laat het smaken.

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel.

Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas. Echt niet moeilijk om te bereiden, en de klanten en het personeel in de Albert Heijn in Lier waren er erg enthousiast over, kijk, maar eens in onderstaand filmpje.

Bereiding

  1. Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn
  2. Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan
  3. Pluk de mosseltjes uit de schelpen
  4. Snij je courgette in kleine blokjes
  5. Snipper de bosuitjes
  6. Snipper een takje rozemarijn
  7. Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie
  8. Kook intussen de penne al dente
  9. Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette
  10. Roer tot het een mooie saus wordt
  11. Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes
  12. Werk af met wat veldsla

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer