PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS
Recept

Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 2 kg mosselen
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes
  • rozemarijn
  • 150 gr kruidenkaas
  • 150 ml light kookroom
  • een zakje veldsla
  • 500 gr penne
PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn

2 / 12

Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan

3 / 12

Pluk de mosseltjes uit de schelpen

4 / 12

Snij je courgette in kleine blokjes

5 / 12

Snipper de bosuitjes

6 / 12

Snipper een takje rozemarijn

7 / 12

Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie

8 / 12

Kook intussen de penne al dente

9 / 12

Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette

10 / 12

Roer tot het een mooie saus wordt

11 / 12

Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes

12 / 12

Werk af met wat veldsla

Laat het smaken.

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel.

Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas. Echt niet moeilijk om te bereiden, en de klanten en het personeel in de Albert Heijn in Lier waren er erg enthousiast over, kijk, maar eens in onderstaand filmpje.

Bereiding

  1. Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn
  2. Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan
  3. Pluk de mosseltjes uit de schelpen
  4. Snij je courgette in kleine blokjes
  5. Snipper de bosuitjes
  6. Snipper een takje rozemarijn
  7. Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie
  8. Kook intussen de penne al dente
  9. Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette
  10. Roer tot het een mooie saus wordt
  11. Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes
  12. Werk af met wat veldsla

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer