PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS
Recept

Penne met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 2 kg mosselen
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes
  • rozemarijn
  • 150 gr kruidenkaas
  • 150 ml light kookroom
  • een zakje veldsla
  • 500 gr penne
PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn

2 / 12

Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan

3 / 12

Pluk de mosseltjes uit de schelpen

4 / 12

Snij je courgette in kleine blokjes

5 / 12

Snipper de bosuitjes

6 / 12

Snipper een takje rozemarijn

7 / 12

Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie

8 / 12

Kook intussen de penne al dente

9 / 12

Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette

10 / 12

Roer tot het een mooie saus wordt

11 / 12

Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes

12 / 12

Werk af met wat veldsla

Laat het smaken.

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel.

Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas. Echt niet moeilijk om te bereiden, en de klanten en het personeel in de Albert Heijn in Lier waren er erg enthousiast over, kijk, maar eens in onderstaand filmpje.

Bereiding

  1. Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn
  2. Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan
  3. Pluk de mosseltjes uit de schelpen
  4. Snij je courgette in kleine blokjes
  5. Snipper de bosuitjes
  6. Snipper een takje rozemarijn
  7. Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie
  8. Kook intussen de penne al dente
  9. Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette
  10. Roer tot het een mooie saus wordt
  11. Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes
  12. Werk af met wat veldsla

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer