PENNE MET MOSSELTJES, COURGETTEN EN KRUIDENKAAS

Nu de mosseltjes alweer in de winkel liggen en steeds voller en groter en lekkerder worden, wou ik toch nog eens een nieuw receptje met mosselen uitproberen. Ik zeg altijd: niks zo lekker als de traditionele mosselen natuur. Maar hoe je die precies klaar moet maken weten jullie intussen wel.

Ik vond het daarom een fijne culinaire uitdaging om in het kader van ‘Appie On Tour’ mijn kooktournee in de winkels van Albert Heijn, eens een lekkere pasta te maken met mosseltjes, courgetten en kruidenkaas. Echt niet moeilijk om te bereiden, en de klanten en het personeel in de Albert Heijn in Lier waren er erg enthousiast over, kijk, maar eens in onderstaand filmpje.

 

 

Bereiding

  1. Kuis de mosseltjes en doe ze in een pot met een glas witte wijn
  2. Stoom ze enkele minuutjes, je wil ze enkel open laten gaan
  3. Pluk de mosseltjes uit de schelpen
  4. Snij je courgette in kleine blokjes
  5. Snipper de bosuitjes
  6. Snipper een takje rozemarijn
  7. Bak de courgetteblokjes met de bosuitjes en de rozemarijn met wat peper en zout in wat olijfolie
  8. Kook intussen de penne al dente
  9. Voeg de kruidenkaas en de kookroom toe aan de gebakken uitjes en courgette
  10. Roer tot het een mooie saus wordt
  11. Voeg de pasta toe en uiteindelijk ook de mosseltjes
  12. Werk af met wat veldsla