PIKANTE KIP, MUNT, VELDSLA EN WATERMELOEN
Recept

Pikante kip, munt, veldsla en watermeloen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kippenfilets, in blokjes gesneden
  • Een portie veldsla voor 4 personen
  • Een kwart van een watermeloen.
  •  
  • Voor de marinade
  • 2 dl sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 el honing
  • 2 el plantaardige olie
  • een mespuntje cayennepeper
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl paprikapoeder
  • wat tabasco
PIKANTE KIP, MUNT, VELDSLA EN WATERMELOEN

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Meng alle ingrediënten voor de marinade samen en leg er de kippenblokjes een half uurtje in.

2 / 5

Haal uit de marinade en bak vervolgens in een hete wok.

3 / 5

Snij met een lepel om aardappelbolletjes te maken, bolletjes uit de watermeloen.

4 / 5

Serveer de gebakken kip op de sla, werk af met de rest van de marinade, naar smaak.

5 / 5

Werk nog af met enkele verse muntblaadjes.

Laat het smaken.

Watermeloen is, ook al bevat het vooral heel veel water, toch ontzettend lekker fruit. In de zomer, op vakantie in het zuiden heb ik altijd watermeloen in huis. Het is heerlijk bij het ontbijt, met wat yoghurt. In de blender kun je er een gezond frisdrankje van maken. Zomaar als tussendoortje is het heerlijk. En ook voor slaatjes is het een verfrissend ingrediënt. Wist je dat je watermeloen zelfs even kunt grillen. Dat mag je uiteraard ook doen voor dit slaatje, maar dat is eigenlijk niet nodig. De pikant gemarineerde kippenblokjes en de verse munt maken van dit slaatje een zomerse aanrader.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade samen en leg er de kippenblokjes een half uurtje in.
  2. Haal uit de marinade en bak vervolgens in een hete wok.
  3. Snij met een lepel om aardappelbolletjes te maken, bolletjes uit de watermeloen.
  4. Serveer de gebakken kip op de sla, werk af met de rest van de marinade, naar smaak.
  5. Werk nog af met enkele verse muntblaadjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Laat ons eens een gerecht maken met een groente waar we echt trots op mogen zijn. Zowel in het Frans, in het Engels en zelfs in het Pools worden spruitjes immers vernoemd naar onze Belgische hoofdstad … Lees meer

Salade met verse tonijn ketjap

Salade met verse tonijn ketjap

Dit is een klassieker uit één van mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets … Lees meer