
Foto: Would Be Chef
PIKANTE KIP, MUNT, VELDSLA EN WATERMELOEN
Watermeloen is, ook al bevat het vooral heel veel water, toch ontzettend lekker fruit. In de zomer, op vakantie in het zuiden heb ik altijd watermeloen in huis. Het is heerlijk bij het ontbijt, met wat yoghurt. In de blender kun je er een gezond frisdrankje van maken. Zomaar als tussendoortje is het heerlijk. En ook voor slaatjes is het een verfrissend ingrediënt. Wist je dat je watermeloen zelfs even kunt grillen. Dat mag je uiteraard ook doen voor dit slaatje, maar dat is eigenlijk niet nodig. De pikant gemarineerde kippenblokjes en de verse munt maken van dit slaatje een zomerse aanrader.
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de marinade samen en leg er de kippenblokjes een half uurtje in.
- Haal uit de marinade en bak vervolgens in een hete wok.
- Snij met een lepel om aardappelbolletjes te maken, bolletjes uit de watermeloen.
- Serveer de gebakken kip op de sla, werk af met de rest van de marinade, naar smaak.
- Werk nog af met enkele verse muntblaadjes.
Reacties