PIZZA CARPACCIO

In mijn favoriete Italiaanse restaurant in Keerbergen, in de buurt van ons vorige huis in  Trattoria 2000, bakken ze lekkere pizza’s, en meestal ga ik voor die met vier kazen, of zeevruchten. Soms voor de pizza met prosciutto.

Maar toen ik er lang geleden eens was met m’n goede vriend Roger van Damme vroeg hij aan de bazin, Antonella, of ze geen pizza met carpaccio wilde maken. Wat een goed idee was dat, een idee dat je schaamteloos kunt pikken als je thuis nog eens een pizza pimpt.

Bereiding

  1. Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus.
  2. Bak de pizza in de oven (zie duur en temperatuur op verpakking).
  3. Rooster de pijnboompitjes in een pan.
  4. Wanneer de pizzabodem knapperig is gebakken, beleggen met de rucola, daarover de plakjes rundscarpaccio, de pijnboompitjes en Parmezaanschilfers.
  5. Kruiden met peper en zout, eventueel wat olijfolie en balsamicoazijn over sprenkelen.