PIZZA CARPACCIO
Recept

Pizza carpaccio

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een pizzabodem
  • Tomatensaus
  • Enkele sneetjes runds-carpaccio
  • Rucola sla
  • Pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
 
PIZZA CARPACCIO

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus.

2 / 5

Bak de pizza in de oven (zie duur en temperatuur op verpakking).

3 / 5

Rooster de pijnboompitjes in een pan.

4 / 5

Wanneer de pizzabodem knapperig is gebakken, beleggen met de rucola, daarover de plakjes rundscarpaccio, de pijnboompitjes en Parmezaanschilfers.

5 / 5

Kruiden met peper en zout, eventueel wat olijfolie en balsamicoazijn over sprenkelen.

Laat het smaken.

In mijn favoriete Italiaanse restaurant in Keerbergen, in de buurt van ons vorige huis in  Trattoria 2000, bakken ze lekkere pizza’s, en meestal ga ik voor die met vier kazen, of zeevruchten. Soms voor de pizza met prosciutto.

Maar toen ik er lang geleden eens was met m’n goede vriend Roger van Damme vroeg hij aan de bazin, Antonella, of ze geen pizza met carpaccio wilde maken. Wat een goed idee was dat, een idee dat je schaamteloos kunt pikken als je thuis nog eens een pizza pimpt.

Bereiding

  1. Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus.
  2. Bak de pizza in de oven (zie duur en temperatuur op verpakking).
  3. Rooster de pijnboompitjes in een pan.
  4. Wanneer de pizzabodem knapperig is gebakken, beleggen met de rucola, daarover de plakjes rundscarpaccio, de pijnboompitjes en Parmezaanschilfers.
  5. Kruiden met peper en zout, eventueel wat olijfolie en balsamicoazijn over sprenkelen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer