RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN
Recept

Risotto met erwtjes en roze garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter visbouillon
  • 3 sjalotjes
  • 200 gram erwtjes
  • 200 gram roze garnalen
  • 50 gram Boter
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • Munt
  • 1 citroen
RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.

2 / 7

Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.

3 / 7

Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.

4 / 7

Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.

5 / 7

Kruid af met wat peper.

6 / 7

De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.

7 / 7

Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

Laat het smaken.

Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt.

En als je dan voortdurend goed roert en oplet dat je de rijstkorrels uitdeindelijk niet te plat kookt dan kan het niet echt misgaan. Met de verse erwtjes (diepvries is ook prima hoor) de garnalen en de munt is dit een hele frisse risotto. Perfect lunchgerecht of voorgerechtje.

Bereiding

  1. Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.
  2. Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.
  3. Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.
  4. Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.
  5. Kruid af met wat peper.
  6. De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.
  7. Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer