RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN
Recept

Risotto met erwtjes en roze garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter visbouillon
  • 3 sjalotjes
  • 200 gram erwtjes
  • 200 gram roze garnalen
  • 50 gram Boter
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • Munt
  • 1 citroen
RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.

2 / 7

Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.

3 / 7

Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.

4 / 7

Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.

5 / 7

Kruid af met wat peper.

6 / 7

De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.

7 / 7

Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

Laat het smaken.

Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt.

En als je dan voortdurend goed roert en oplet dat je de rijstkorrels uitdeindelijk niet te plat kookt dan kan het niet echt misgaan. Met de verse erwtjes (diepvries is ook prima hoor) de garnalen en de munt is dit een hele frisse risotto. Perfect lunchgerecht of voorgerechtje.

Bereiding

  1. Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.
  2. Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.
  3. Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.
  4. Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.
  5. Kruid af met wat peper.
  6. De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.
  7. Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer