RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN

Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt.

En als je dan voortdurend goed roert en oplet dat je de rijstkorrels uitdeindelijk niet te plat kookt dan kan het niet echt misgaan. Met de verse erwtjes (diepvries is ook prima hoor) de garnalen en de munt is dit een hele frisse risotto. Perfect lunchgerecht of voorgerechtje.

Bereiding

  1. Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.
  2. Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.
  3. Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.
  4. Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.
  5. Kruid af met wat peper.
  6. De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.
  7. Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay