RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN
Recept

Risotto met erwtjes en roze garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter visbouillon
  • 3 sjalotjes
  • 200 gram erwtjes
  • 200 gram roze garnalen
  • 50 gram Boter
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • Munt
  • 1 citroen
RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.

2 / 7

Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.

3 / 7

Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.

4 / 7

Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.

5 / 7

Kruid af met wat peper.

6 / 7

De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.

7 / 7

Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

Laat het smaken.

Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt.

En als je dan voortdurend goed roert en oplet dat je de rijstkorrels uitdeindelijk niet te plat kookt dan kan het niet echt misgaan. Met de verse erwtjes (diepvries is ook prima hoor) de garnalen en de munt is dit een hele frisse risotto. Perfect lunchgerecht of voorgerechtje.

Bereiding

  1. Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.
  2. Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.
  3. Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.
  4. Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.
  5. Kruid af met wat peper.
  6. De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.
  7. Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer