RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN
Recept

Risotto met erwtjes en roze garnalen

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter visbouillon
  • 3 sjalotjes
  • 200 gram erwtjes
  • 200 gram roze garnalen
  • 50 gram Boter
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • Munt
  • 1 citroen
RISOTTO MET ERWTJES EN ROZE GARNALEN

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.

2 / 7

Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.

3 / 7

Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.

4 / 7

Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.

5 / 7

Kruid af met wat peper.

6 / 7

De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.

7 / 7

Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

Laat het smaken.

Risotto is altijd lekker. Je hebt enkel goede ingrediënten nodig en een beetje geduld. Ik heb altijd geleerd dat je naast de pot op het vuur, waarin je de risotto bereidt, altijd een tweede pot moet opzetten met bouillon, zodat je telkens warm vocht toevoegt.

En als je dan voortdurend goed roert en oplet dat je de rijstkorrels uitdeindelijk niet te plat kookt dan kan het niet echt misgaan. Met de verse erwtjes (diepvries is ook prima hoor) de garnalen en de munt is dit een hele frisse risotto. Perfect lunchgerecht of voorgerechtje.

Bereiding

  1. Zet je visbouillon (mag kant en klaar zijn) op een gemiddeld vuur.
  2. Stoof je fijngesnipperde sjalot in wat olijfolie. Wanneer die wat zacht zijn geworden voeg je de rijstkorrels toe. Laat even om en om aanstoven.
  3. Voeg enkele lepels van de warme bouillon toe en laat sudderen op een gemiddeld vuur. Geregeld om en om roeren.
  4. Wanneer de risotto bijna al dente is (kijk op de verpakking, maar meestal is dat na een kwartiertje) voeg je eerst enkele klonten boter toe, vervolgens geraspte parmezaanse kaas.
  5. Kruid af met wat peper.
  6. De al dente gestoomde of geblacheerde erwtjes en de garnalen meng je onder de risotto.
  7. Rasp wat verse zeste van citroen over je bordjes.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer