Vandaag nog eens een zeer verdiende winnaar! Sinds begin deze zomer loopt er op Would Be Chef een wedstrijd waarmee je een keukenschort winnen kunt, wanneer ik een recept van jou opneem. Inzendingen zijn hier trouwens nog steeds van harte welkom. De zomer hapert dan wel, over is die zeker nog niet.
De winnaar vandaag is wel een hele bijzondere, want het is één van m’n meest gewaardeerde collega-bloggers “The Messy Chef” die een recept heeft ingestuurd. Jelle Beeckman, The Messy Chef, omschrijft zichzelf als volgt: “28 jaar oude kookverslaafde en naar West Vlaanderen gemigreerde Gentenaar. Houdt van luisteren naar oude plaatjes en chips doppen in cocktailsaus. Kruidt met zijn eten ook vaak het hele aanrecht mee. Vlucht naar het toilet zodra zijn vriendin aan de afwas begint. I’m not messy, i’m organizationally challenged.”
Ga zijn blog zeker eens bezoeken, want hij heeft een passie voor koken, veel fantasie en humor in zijn teksten, zeer leuke receptjes, en vooral: ik ga eens een cursus eten fotograferen bij hem moeten volgen, want de foto’s van zijn gerechten zien er gewoon fantastisch uit.
Ik kreeg van hem dit heerlijke recept ingestuurd: een zalig zomers gerechtje met rode poon, de vis van het jaar en een Spaans getint stoofpotje met witte bonen, pittige chorizo en een frisse tomaten salsa. Simpel maar oh zo lekker. Merci, Messy Chef, en de schort komt eraan. Uiteraard!
Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer