In mijn kookboek de Would Be Chef stond deze roze pastasalade al eens met geitenkaas en gerookte paling, maar hier in Barcelona heb ik ze gisteren na een lange wandeling nog eens gemaakt met gerookte sardientjes (die je hier op de markt vacuüm verpakt kunt kopen) en een stukje feta dat ik nog over had.
En ook al was het weer een jaar of twee geleden dat ik deze roze pasta nog eens gemaakt had, ik werd er erg gelukkig van. Het sap van de rode biet kleurt de pasta mooi roze. En de combinatie van het vette van de vis, het aardse van de rode biet en de fetakaas, en het friszure van de appel, maakt dit echt een prachtige lunchsalade. Vanmiddag de restjes opgegeten, en de dag nadien smaakte alles zo mogelijk nog lekkerder!
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer
Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer
Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer
Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van kalfsvlees. En zeker in deze Italiaanse bereiding komt het subtiele lekkere kalfsvlees prima tot zijn recht. De citroen, de bouillon, de boter, de peterselie en de kappertjes maken zo’n heerlijke zijdezachte saus … Lees meer
Vrienden die bijna ingesneeuwd raken, een lunch die zo lang duurt dat er ook weer nood aan een soort van avondmaal ontstaat, een aperitiefje waarvan je denkt, kom blijf nu maar zitten voor een plezierige lunch … Lees meer