ROZE PASTASALADE MET GEROOKTE SARDIENEN EN FETA

In mijn kookboek de Would Be Chef stond deze roze pastasalade al eens met geitenkaas en gerookte paling, maar hier in Barcelona heb ik ze gisteren na een lange wandeling nog eens gemaakt met gerookte sardientjes (die je hier op de markt vacuüm verpakt kunt kopen) en een stukje feta dat ik nog over had.

En ook al was het weer een jaar of twee geleden dat ik deze roze pasta nog eens gemaakt had, ik werd er erg gelukkig van. Het sap van de rode biet kleurt de pasta mooi roze. En de combinatie van het vette van de vis, het aardse van de rode biet en de fetakaas, en het friszure van de appel, maakt dit echt een prachtige lunchsalade. Vanmiddag de restjes opgegeten, en de dag nadien smaakte alles zo mogelijk nog lekkerder!

Bereiding

  1. Snijd de gekookte of gestoomde rode biet in hele kleine blokjes.
  2. Zorg dat je ook al het sap bewaart, want dat kleurt de pasta rozerood. Heb je wat te weinig sap, dan kun je een half bietje in de sapcentrifuge cutteren.
  3. Meng de rode biet met al dente gekookte pasta.
  4. Snijd ook de gerookte sardientjes in kleine stukjes, net als een appel, de ui en het stukje feta, en meng die onder de pasta.
  5. Doe er lekker veel fijngehakte dille bij, een goede geut uitstekende olijfolie en peper en zout.