SALADE VAN WITTE KOOL MET KALKOENSPEKJES
Recept

Salade van witte kool met kalkoenspekjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een halve witte kool
  • 280 gr Dindesse spekreepjes
  • Een pot Mangochutney (230 gr)
  • Een blik lychees in lichte siroop
  • 70 gr krenten
  • 70 gr okkernoten
  • Koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Tabasco
SALADE VAN WITTE KOOL MET KALKOENSPEKJES

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de halve witte kool met een gekarteld broodmes heel fijn.

2 / 8

Open de pot mangochutney en snij de stukjes mango nog wat fijner, dat mag met een schaar.

3 / 8

Meng de mangochutney met de fijngesneden lychees en de rozijntjes, voeg wat sap uit het blik lychees toe, evenveel olijfolie als sap, peper, zout, en wat tabasco.

4 / 8

Meng de fijngesneden witte kool met de chutney.

5 / 8

Meng ook de okkernoten onder de sla.

6 / 8

Bak de Dindesse spekreepjes goed aan in een pan. Je moet de spekjes echt goed verhitten.

7 / 8

Meng ook de spekjes van kalkoen met de sla.

8 / 8

Werk af met wat plukjes koriander.

Laat het smaken.

Niks zo smakelijk als een lekkere maaltijdsalade met heerlijke gebakken spekjes. Alleen is spek natuurlijk een behoorlijk vet product. Daarom ben ik echt liefhebber van Dindesse, want dat is spek zoals je het kent, maar dan van kalkoen. Dat wil zeggen: deze spekjes hebben gewoon evenveel smaak, maar wel 70% minder vet. Gewoon spek bevat immers 20% vet en dat van kalkoen slechts 5%. Ideaal dus als je een klein beetje uitkijkt, en niet te vettig eten wil.

Ik heb deze kalkoenspekjes van Dindesse nu dus verwerkt in een maaltijdsalade met witte kool. Een prachtige en in deze periode spotgoedkope groente. Je kunt die in een lekkere stoemp verwerken zoals ik eerder deze week heb gedaan, maar rauw is die ook heerlijk. In combinatie met de lychees, rozijntjes en walnoten, maar vooral met de gebakken kalkoenspekjes is dit echt een salade die zomer en winter smaken zal.

Ik kan je trouwens de website van Dindesse aanbevelen die vol met fijne creatieve recepten staat. Ik haalde m’n kalkoenspekjes trouwens bij Albert Heijn.

Bereiding

  1. Snij de halve witte kool met een gekarteld broodmes heel fijn.
  2. Open de pot mangochutney en snij de stukjes mango nog wat fijner, dat mag met een schaar.
  3. Meng de mangochutney met de fijngesneden lychees en de rozijntjes, voeg wat sap uit het blik lychees toe, evenveel olijfolie als sap, peper, zout, en wat tabasco.
  4. Meng de fijngesneden witte kool met de chutney.
  5. Meng ook de okkernoten onder de sla.
  6. Bak de Dindesse spekreepjes goed aan in een pan. Je moet de spekjes echt goed verhitten.
  7. Meng ook de spekjes van kalkoen met de sla.
  8. Werk af met wat plukjes koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer