Niks zo smakelijk als een lekkere maaltijdsalade met heerlijke gebakken spekjes. Alleen is spek natuurlijk een behoorlijk vet product. Daarom ben ik echt liefhebber van Dindesse, want dat is spek zoals je het kent, maar dan van kalkoen. Dat wil zeggen: deze spekjes hebben gewoon evenveel smaak, maar wel 70% minder vet. Gewoon spek bevat immers 20% vet en dat van kalkoen slechts 5%. Ideaal dus als je een klein beetje uitkijkt, en niet te vettig eten wil.
Ik heb deze kalkoenspekjes van Dindesse nu dus verwerkt in een maaltijdsalade met witte kool. Een prachtige en in deze periode spotgoedkope groente. Je kunt die in een lekkere stoemp verwerken zoals ik eerder deze week heb gedaan, maar rauw is die ook heerlijk. In combinatie met de lychees, rozijntjes en walnoten, maar vooral met de gebakken kalkoenspekjes is dit echt een salade die zomer en winter smaken zal.
Ik kan je trouwens de website van Dindesse aanbevelen die vol met fijne creatieve recepten staat. Ik haalde m’n kalkoenspekjes trouwens bij Albert Heijn.
Bereiding
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer