Niks zo smakelijk als een lekkere maaltijdsalade met heerlijke gebakken spekjes. Alleen is spek natuurlijk een behoorlijk vet product. Daarom ben ik echt liefhebber van Dindesse, want dat is spek zoals je het kent, maar dan van kalkoen. Dat wil zeggen: deze spekjes hebben gewoon evenveel smaak, maar wel 70% minder vet. Gewoon spek bevat immers 20% vet en dat van kalkoen slechts 5%. Ideaal dus als je een klein beetje uitkijkt, en niet te vettig eten wil.
Ik heb deze kalkoenspekjes van Dindesse nu dus verwerkt in een maaltijdsalade met witte kool. Een prachtige en in deze periode spotgoedkope groente. Je kunt die in een lekkere stoemp verwerken zoals ik eerder deze week heb gedaan, maar rauw is die ook heerlijk. In combinatie met de lychees, rozijntjes en walnoten, maar vooral met de gebakken kalkoenspekjes is dit echt een salade die zomer en winter smaken zal.
Ik kan je trouwens de website van Dindesse aanbevelen die vol met fijne creatieve recepten staat. Ik haalde m’n kalkoenspekjes trouwens bij Albert Heijn.
Bereiding
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer