SALADE VAN WITTE KOOL MET KALKOENSPEKJES
Recept

Salade van witte kool met kalkoenspekjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een halve witte kool
  • 280 gr Dindesse spekreepjes
  • Een pot Mangochutney (230 gr)
  • Een blik lychees in lichte siroop
  • 70 gr krenten
  • 70 gr okkernoten
  • Koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Tabasco
SALADE VAN WITTE KOOL MET KALKOENSPEKJES

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Snij de halve witte kool met een gekarteld broodmes heel fijn.

2 / 8

Open de pot mangochutney en snij de stukjes mango nog wat fijner, dat mag met een schaar.

3 / 8

Meng de mangochutney met de fijngesneden lychees en de rozijntjes, voeg wat sap uit het blik lychees toe, evenveel olijfolie als sap, peper, zout, en wat tabasco.

4 / 8

Meng de fijngesneden witte kool met de chutney.

5 / 8

Meng ook de okkernoten onder de sla.

6 / 8

Bak de Dindesse spekreepjes goed aan in een pan. Je moet de spekjes echt goed verhitten.

7 / 8

Meng ook de spekjes van kalkoen met de sla.

8 / 8

Werk af met wat plukjes koriander.

Laat het smaken.

Niks zo smakelijk als een lekkere maaltijdsalade met heerlijke gebakken spekjes. Alleen is spek natuurlijk een behoorlijk vet product. Daarom ben ik echt liefhebber van Dindesse, want dat is spek zoals je het kent, maar dan van kalkoen. Dat wil zeggen: deze spekjes hebben gewoon evenveel smaak, maar wel 70% minder vet. Gewoon spek bevat immers 20% vet en dat van kalkoen slechts 5%. Ideaal dus als je een klein beetje uitkijkt, en niet te vettig eten wil.

Ik heb deze kalkoenspekjes van Dindesse nu dus verwerkt in een maaltijdsalade met witte kool. Een prachtige en in deze periode spotgoedkope groente. Je kunt die in een lekkere stoemp verwerken zoals ik eerder deze week heb gedaan, maar rauw is die ook heerlijk. In combinatie met de lychees, rozijntjes en walnoten, maar vooral met de gebakken kalkoenspekjes is dit echt een salade die zomer en winter smaken zal.

Ik kan je trouwens de website van Dindesse aanbevelen die vol met fijne creatieve recepten staat. Ik haalde m’n kalkoenspekjes trouwens bij Albert Heijn.

Bereiding

  1. Snij de halve witte kool met een gekarteld broodmes heel fijn.
  2. Open de pot mangochutney en snij de stukjes mango nog wat fijner, dat mag met een schaar.
  3. Meng de mangochutney met de fijngesneden lychees en de rozijntjes, voeg wat sap uit het blik lychees toe, evenveel olijfolie als sap, peper, zout, en wat tabasco.
  4. Meng de fijngesneden witte kool met de chutney.
  5. Meng ook de okkernoten onder de sla.
  6. Bak de Dindesse spekreepjes goed aan in een pan. Je moet de spekjes echt goed verhitten.
  7. Meng ook de spekjes van kalkoen met de sla.
  8. Werk af met wat plukjes koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer