SALADE VAN WITTE KOOL MET KALKOENSPEKJES

Niks zo smakelijk als een lekkere maaltijdsalade met heerlijke gebakken spekjes. Alleen is spek natuurlijk een behoorlijk vet product. Daarom ben ik echt liefhebber van Dindesse, want dat is spek zoals je het kent, maar dan van kalkoen. Dat wil zeggen: deze spekjes hebben gewoon evenveel smaak, maar wel 70% minder vet. Gewoon spek bevat immers 20% vet en dat van kalkoen slechts 5%. Ideaal dus als je een klein beetje uitkijkt, en niet te vettig eten wil.

Ik heb deze kalkoenspekjes van Dindesse nu dus verwerkt in een maaltijdsalade met witte kool. Een prachtige en in deze periode spotgoedkope groente. Je kunt die in een lekkere stoemp verwerken zoals ik eerder deze week heb gedaan, maar rauw is die ook heerlijk. In combinatie met de lychees, rozijntjes en walnoten, maar vooral met de gebakken kalkoenspekjes is dit echt een salade die zomer en winter smaken zal.

Ik kan je trouwens de website van Dindesse aanbevelen die vol met fijne creatieve recepten staat. Ik haalde m’n kalkoenspekjes trouwens bij Albert Heijn.

 

Bereiding

  1. Snij de halve witte kool met een gekarteld broodmes heel fijn.
  2. Open de pot mangochutney en snij de stukjes mango nog wat fijner, dat mag met een schaar.
  3. Meng de mangochutney met de fijngesneden lychees en de rozijntjes, voeg wat sap uit het blik lychees toe, evenveel olijfolie als sap, peper, zout, en wat tabasco.
  4. Meng de fijngesneden witte kool met de chutney.
  5. Meng ook de okkernoten onder de sla.
  6. Bak de Dindesse spekreepjes goed aan in een pan. Je moet de spekjes echt goed verhitten.
  7. Meng ook de spekjes van kalkoen met de sla.
  8. Werk af met wat plukjes koriander.