Slaatje met witte kool en lychee

We zitten deze week midden in een hittegolf, dus elk goed idee voor een fris slaatje wil ik nu echt wel met jullie delen. Toen Anke en ik enkele maanden geleden de eerste zon van de lente vierden op Joe, heb ik een lekker slaatje gemaakt om samen met een kippenworstje vanop de barbecue tussen een broodje te eten.

Maar het slaatje kun je ook gewoon puur eten natuurlijk, of als extra bij lekkere vleesjes van op de barbecue. De kool, met de chutney en vooral de lychees is gewoon een prima combinatie.De luisteraars van Joe die door onze drive-in barbecue kwamen gereden waren alvast fan. Wanneer het volop zomert zoals nu is dit een ideaal, fris en pittig slaatje waarmee je je gasten heerlijk zult kunnen verwennen.

Bereiding

  1. Snij de witte kool (ik durf daar een broodmes voor te gebruiken, dat is gekarteld en snijdt makkelijk door de kool)
  2. Snipper de ui, de lychees en de koriander en voeg die toe aan de witte kool.
  3. Meng de mangochutney met de andalouse, en meng onder het slaatje

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS VERDEJO

Opwekkend frisse Rueda Verdejo van de geconcentreerde oogst 2021. Aantrekkelijk van geur met zoete citrus, pruim en verse kruiden. Mooie balans tussen de body en de aangename zuren. Ideaal voor op het terras, bij zeevruchten of in de winter bij gerechten met paddenstoelen in romige saus. 100% Verdejo. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2024.

BESTEL HIER MIJN RUEDA VERDEJO