Slaatje met witte kool en lychee
Recept

Slaatje met witte kool en lychee

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een halve witte kool
  • Een ui
  • Enkele lychees
  • Koriander
  • 4 el mangochutney
  • 4 el andalouse
Slaatje met witte kool en lychee

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Snij de witte kool (ik durf daar een broodmes voor te gebruiken, dat is gekarteld en snijdt makkelijk door de kool)

2 / 3

Snipper de ui, de lychees en de koriander en voeg die toe aan de witte kool.

3 / 3

Meng de mangochutney met de andalouse, en meng onder het slaatje

Laat het smaken.

We zitten deze week midden in een hittegolf, dus elk goed idee voor een fris slaatje wil ik nu echt wel met jullie delen. Toen Anke en ik enkele maanden geleden de eerste zon van de lente vierden op Joe, heb ik een lekker slaatje gemaakt om samen met een kippenworstje vanop de barbecue tussen een broodje te eten.

Maar het slaatje kun je ook gewoon puur eten natuurlijk, of als extra bij lekkere vleesjes van op de barbecue. De kool, met de chutney en vooral de lychees is gewoon een prima combinatie.De luisteraars van Joe die door onze drive-in barbecue kwamen gereden waren alvast fan. Wanneer het volop zomert zoals nu is dit een ideaal, fris en pittig slaatje waarmee je je gasten heerlijk zult kunnen verwennen.

Bereiding

  1. Snij de witte kool (ik durf daar een broodmes voor te gebruiken, dat is gekarteld en snijdt makkelijk door de kool)
  2. Snipper de ui, de lychees en de koriander en voeg die toe aan de witte kool.
  3. Meng de mangochutney met de andalouse, en meng onder het slaatje

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS VERDEJO

Opwekkend frisse Rueda Verdejo van de geconcentreerde oogst 2021. Aantrekkelijk van geur met zoete citrus, pruim en verse kruiden. Mooie balans tussen de body en de aangename zuren. Ideaal voor op het terras, bij zeevruchten of in de winter bij gerechten met paddenstoelen in romige saus. 100% Verdejo. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2024.

BESTEL HIER MIJN RUEDA VERDEJO

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Laat ons eens een gerecht maken met een groente waar we echt trots op mogen zijn. Zowel in het Frans, in het Engels en zelfs in het Pools worden spruitjes immers vernoemd naar onze Belgische hoofdstad … Lees meer

Salade met verse tonijn ketjap

Salade met verse tonijn ketjap

Dit is een klassieker uit mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets … Lees meer