EEN SMAKELIJKE PASTA VAN LAURENCE
Recept

Een smakelijke pasta van laurence

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 groot pak conchiglioni pasta-schelpen
  • 2 doosjes verse ricotta kaas
  • 3 sneetjes gekruide Italiaanse ham (iets dikker gesneden, zo’n 3 mm)
  • Verse parmigiano (bij te voegen volgens eigen smaak)
  • Oregano en basilicum (vers)
  • Peper
  • Zout
  • 2 bokalen tomatensaus op verse basilicum bladeren (bij de betere Italiaan te verkrijgen)
  • Bechamelsaus (zelf maken of voorverpakt van het merk Chef)
EEN SMAKELIJKE PASTA VAN LAURENCE

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook de conchiglioni twee minuutjes korter dan op de verpakking vermeld staat.

2 / 8

Voeg een scheutje olie toe aan het water zodat de pasta niet kleeft.

3 / 8

Meng ondertussen de ricotta met gekruide Italiaanse ham en verse parmigiano en kruid eventueel bij met wat peper, zout en oregano.

4 / 8

Eenmaal de pasta is afgegoten en wat gekoeld is, vul je de schelpjes met dit mengsel.

5 / 8

Terwijl zet je verse tomatensaus met basilicum op het vuur en laat je dit eventjes opkoken voor de smaak.

6 / 8

Vervolgens voeg je bechamel toe, zodat je een lichtrood sausje krijgt.

7 / 8

Vul een platte ovenschaal met de heerlijke saus en plaats de pastaschelpjes er mooi in en overgiet ze met de rest van de saus. Wat parmigiano erover en 15 minuutjes de oven in op 190 graden en klaar!

8 / 8

Je kan als finishing touch nog wat verse basilicum op de schotel leggen. Smullen maar!!

Laat het smaken.

Deze zomer loopt er een speciale wedstrijd op Would Be Chef. Ik heb jullie gevraagd om mij jullie favoriete recepten door te sturen. Gerechten waar je zelf telkens mee scoort wanneer je je vrienden of familie verwent. Als ik jouw gerecht dan plaats op de blog, dan krijg je van mij een Would Be Chef keukenschort (die je hier ook kunt bestellen). En op het einde van de zomer kies ik er één iemand uit met wie ik ga dineren in een tof sterrenrestaurant.

Er zijn al flink veel toffe gerechten ingestuurd, en toen ik deze Conchiglioni met kruidige ricotto en een tomaten-basilicum sausje van Laurence Desramault zag was ik meteen enthousiast. Laurence schreef me: “Italy on a plate! Om duimen en vingers bij af te likken, heerlijke authentiek, relatief snel klaar, niet zwaar op de maag en iets dat werkelijk iedereen graag eet! Heerlijke comfort food dat perfect past bij een heerlijke Italiaans Soave Classico Veneto wijntje of een Bardolino Chiaretto… Buon appetito!”

Het lijkt me inderdaad een relatief makkelijk gerecht om te maken, en heel smakelijk, en zo heeft een Would Be Chef dat het liefst. Laat eens weten wat je er van vond als je het zelf klaar hebt gemaakt, en vooral, blijf hier ook nog je eigen recepten insturen!

Bereiding

  1. Kook de conchiglioni twee minuutjes korter dan op de verpakking vermeld staat.
  2. Voeg een scheutje olie toe aan het water zodat de pasta niet kleeft.
  3. Meng ondertussen de ricotta met gekruide Italiaanse ham en verse parmigiano en kruid eventueel bij met wat peper, zout en oregano.
  4. Eenmaal de pasta is afgegoten en wat gekoeld is, vul je de schelpjes met dit mengsel.
  5. Terwijl zet je verse tomatensaus met basilicum op het vuur en laat je dit eventjes opkoken voor de smaak.
  6. Vervolgens voeg je bechamel toe, zodat je een lichtrood sausje krijgt.
  7. Vul een platte ovenschaal met de heerlijke saus en plaats de pastaschelpjes er mooi in en overgiet ze met de rest van de saus. Wat parmigiano erover en 15 minuutjes de oven in op 190 graden en klaar!
  8. Je kan als finishing touch nog wat verse basilicum op de schotel leggen. Smullen maar!!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer