EEN SMAKELIJKE PASTA VAN LAURENCE
Recept

Een smakelijke pasta van laurence

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 groot pak conchiglioni pasta-schelpen
  • 2 doosjes verse ricotta kaas
  • 3 sneetjes gekruide Italiaanse ham (iets dikker gesneden, zo’n 3 mm)
  • Verse parmigiano (bij te voegen volgens eigen smaak)
  • Oregano en basilicum (vers)
  • Peper
  • Zout
  • 2 bokalen tomatensaus op verse basilicum bladeren (bij de betere Italiaan te verkrijgen)
  • Bechamelsaus (zelf maken of voorverpakt van het merk Chef)
EEN SMAKELIJKE PASTA VAN LAURENCE

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook de conchiglioni twee minuutjes korter dan op de verpakking vermeld staat.

2 / 8

Voeg een scheutje olie toe aan het water zodat de pasta niet kleeft.

3 / 8

Meng ondertussen de ricotta met gekruide Italiaanse ham en verse parmigiano en kruid eventueel bij met wat peper, zout en oregano.

4 / 8

Eenmaal de pasta is afgegoten en wat gekoeld is, vul je de schelpjes met dit mengsel.

5 / 8

Terwijl zet je verse tomatensaus met basilicum op het vuur en laat je dit eventjes opkoken voor de smaak.

6 / 8

Vervolgens voeg je bechamel toe, zodat je een lichtrood sausje krijgt.

7 / 8

Vul een platte ovenschaal met de heerlijke saus en plaats de pastaschelpjes er mooi in en overgiet ze met de rest van de saus. Wat parmigiano erover en 15 minuutjes de oven in op 190 graden en klaar!

8 / 8

Je kan als finishing touch nog wat verse basilicum op de schotel leggen. Smullen maar!!

Laat het smaken.

Deze zomer loopt er een speciale wedstrijd op Would Be Chef. Ik heb jullie gevraagd om mij jullie favoriete recepten door te sturen. Gerechten waar je zelf telkens mee scoort wanneer je je vrienden of familie verwent. Als ik jouw gerecht dan plaats op de blog, dan krijg je van mij een Would Be Chef keukenschort (die je hier ook kunt bestellen). En op het einde van de zomer kies ik er één iemand uit met wie ik ga dineren in een tof sterrenrestaurant.

Er zijn al flink veel toffe gerechten ingestuurd, en toen ik deze Conchiglioni met kruidige ricotto en een tomaten-basilicum sausje van Laurence Desramault zag was ik meteen enthousiast. Laurence schreef me: “Italy on a plate! Om duimen en vingers bij af te likken, heerlijke authentiek, relatief snel klaar, niet zwaar op de maag en iets dat werkelijk iedereen graag eet! Heerlijke comfort food dat perfect past bij een heerlijke Italiaans Soave Classico Veneto wijntje of een Bardolino Chiaretto… Buon appetito!”

Het lijkt me inderdaad een relatief makkelijk gerecht om te maken, en heel smakelijk, en zo heeft een Would Be Chef dat het liefst. Laat eens weten wat je er van vond als je het zelf klaar hebt gemaakt, en vooral, blijf hier ook nog je eigen recepten insturen!

Bereiding

  1. Kook de conchiglioni twee minuutjes korter dan op de verpakking vermeld staat.
  2. Voeg een scheutje olie toe aan het water zodat de pasta niet kleeft.
  3. Meng ondertussen de ricotta met gekruide Italiaanse ham en verse parmigiano en kruid eventueel bij met wat peper, zout en oregano.
  4. Eenmaal de pasta is afgegoten en wat gekoeld is, vul je de schelpjes met dit mengsel.
  5. Terwijl zet je verse tomatensaus met basilicum op het vuur en laat je dit eventjes opkoken voor de smaak.
  6. Vervolgens voeg je bechamel toe, zodat je een lichtrood sausje krijgt.
  7. Vul een platte ovenschaal met de heerlijke saus en plaats de pastaschelpjes er mooi in en overgiet ze met de rest van de saus. Wat parmigiano erover en 15 minuutjes de oven in op 190 graden en klaar!
  8. Je kan als finishing touch nog wat verse basilicum op de schotel leggen. Smullen maar!!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer