Deze zomer loopt er een speciale wedstrijd op Would Be Chef. Ik heb jullie gevraagd om mij jullie favoriete recepten door te sturen. Gerechten waar je zelf telkens mee scoort wanneer je je vrienden of familie verwent. Als ik jouw gerecht dan plaats op de blog, dan krijg je van mij een Would Be Chef keukenschort (die je hier ook kunt bestellen). En op het einde van de zomer kies ik er één iemand uit met wie ik ga dineren in een tof sterrenrestaurant.
Er zijn al flink veel toffe gerechten ingestuurd, en toen ik deze Conchiglioni met kruidige ricotto en een tomaten-basilicum sausje van Laurence Desramault zag was ik meteen enthousiast. Laurence schreef me: “Italy on a plate! Om duimen en vingers bij af te likken, heerlijke authentiek, relatief snel klaar, niet zwaar op de maag en iets dat werkelijk iedereen graag eet! Heerlijke comfort food dat perfect past bij een heerlijke Italiaans Soave Classico Veneto wijntje of een Bardolino Chiaretto… Buon appetito!”
Het lijkt me inderdaad een relatief makkelijk gerecht om te maken, en heel smakelijk, en zo heeft een Would Be Chef dat het liefst. Laat eens weten wat je er van vond als je het zelf klaar hebt gemaakt, en vooral, blijf hier ook nog je eigen recepten insturen!
Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer
Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer
Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer
Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer
Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer
Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer
Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer