EEN SMAKELIJKE PASTA VAN LAURENCE
Recept

Een smakelijke pasta van laurence

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 groot pak conchiglioni pasta-schelpen
  • 2 doosjes verse ricotta kaas
  • 3 sneetjes gekruide Italiaanse ham (iets dikker gesneden, zo’n 3 mm)
  • Verse parmigiano (bij te voegen volgens eigen smaak)
  • Oregano en basilicum (vers)
  • Peper
  • Zout
  • 2 bokalen tomatensaus op verse basilicum bladeren (bij de betere Italiaan te verkrijgen)
  • Bechamelsaus (zelf maken of voorverpakt van het merk Chef)
EEN SMAKELIJKE PASTA VAN LAURENCE

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Kook de conchiglioni twee minuutjes korter dan op de verpakking vermeld staat.

2 / 8

Voeg een scheutje olie toe aan het water zodat de pasta niet kleeft.

3 / 8

Meng ondertussen de ricotta met gekruide Italiaanse ham en verse parmigiano en kruid eventueel bij met wat peper, zout en oregano.

4 / 8

Eenmaal de pasta is afgegoten en wat gekoeld is, vul je de schelpjes met dit mengsel.

5 / 8

Terwijl zet je verse tomatensaus met basilicum op het vuur en laat je dit eventjes opkoken voor de smaak.

6 / 8

Vervolgens voeg je bechamel toe, zodat je een lichtrood sausje krijgt.

7 / 8

Vul een platte ovenschaal met de heerlijke saus en plaats de pastaschelpjes er mooi in en overgiet ze met de rest van de saus. Wat parmigiano erover en 15 minuutjes de oven in op 190 graden en klaar!

8 / 8

Je kan als finishing touch nog wat verse basilicum op de schotel leggen. Smullen maar!!

Laat het smaken.

Deze zomer loopt er een speciale wedstrijd op Would Be Chef. Ik heb jullie gevraagd om mij jullie favoriete recepten door te sturen. Gerechten waar je zelf telkens mee scoort wanneer je je vrienden of familie verwent. Als ik jouw gerecht dan plaats op de blog, dan krijg je van mij een Would Be Chef keukenschort (die je hier ook kunt bestellen). En op het einde van de zomer kies ik er één iemand uit met wie ik ga dineren in een tof sterrenrestaurant.

Er zijn al flink veel toffe gerechten ingestuurd, en toen ik deze Conchiglioni met kruidige ricotto en een tomaten-basilicum sausje van Laurence Desramault zag was ik meteen enthousiast. Laurence schreef me: “Italy on a plate! Om duimen en vingers bij af te likken, heerlijke authentiek, relatief snel klaar, niet zwaar op de maag en iets dat werkelijk iedereen graag eet! Heerlijke comfort food dat perfect past bij een heerlijke Italiaans Soave Classico Veneto wijntje of een Bardolino Chiaretto… Buon appetito!”

Het lijkt me inderdaad een relatief makkelijk gerecht om te maken, en heel smakelijk, en zo heeft een Would Be Chef dat het liefst. Laat eens weten wat je er van vond als je het zelf klaar hebt gemaakt, en vooral, blijf hier ook nog je eigen recepten insturen!

Bereiding

  1. Kook de conchiglioni twee minuutjes korter dan op de verpakking vermeld staat.
  2. Voeg een scheutje olie toe aan het water zodat de pasta niet kleeft.
  3. Meng ondertussen de ricotta met gekruide Italiaanse ham en verse parmigiano en kruid eventueel bij met wat peper, zout en oregano.
  4. Eenmaal de pasta is afgegoten en wat gekoeld is, vul je de schelpjes met dit mengsel.
  5. Terwijl zet je verse tomatensaus met basilicum op het vuur en laat je dit eventjes opkoken voor de smaak.
  6. Vervolgens voeg je bechamel toe, zodat je een lichtrood sausje krijgt.
  7. Vul een platte ovenschaal met de heerlijke saus en plaats de pastaschelpjes er mooi in en overgiet ze met de rest van de saus. Wat parmigiano erover en 15 minuutjes de oven in op 190 graden en klaar!
  8. Je kan als finishing touch nog wat verse basilicum op de schotel leggen. Smullen maar!!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer