EEN SMAKELIJKE PASTA VAN LAURENCE

Deze zomer loopt er een speciale wedstrijd op Would Be Chef. Ik heb jullie gevraagd om mij jullie favoriete recepten door te sturen. Gerechten waar je zelf telkens mee scoort wanneer je je vrienden of familie verwent. Als ik jouw gerecht dan plaats op de blog, dan krijg je van mij een Would Be Chef keukenschort (die je hier ook kunt bestellen). En op het einde van de zomer kies ik er één iemand uit met wie ik ga dineren in een tof sterrenrestaurant.

Er zijn al flink veel toffe gerechten ingestuurd, en toen ik deze Conchiglioni met kruidige ricotto en een tomaten-basilicum sausje van Laurence Desramault zag was ik meteen enthousiast. Laurence schreef me: “Italy on a plate! Om duimen en vingers bij af te likken, heerlijke authentiek, relatief snel klaar, niet zwaar op de maag en iets dat werkelijk iedereen graag eet! Heerlijke comfort food dat perfect past bij een heerlijke Italiaans Soave Classico Veneto wijntje of een Bardolino Chiaretto… Buon appetito!”

Het lijkt me inderdaad een relatief makkelijk gerecht om te maken, en heel smakelijk, en zo heeft een Would Be Chef dat het liefst. Laat eens weten wat je er van vond als je het zelf klaar hebt gemaakt, en vooral, blijf hier ook nog je eigen recepten insturen!

Bereiding

  1. Kook de conchiglioni twee minuutjes korter dan op de verpakking vermeld staat.
  2. Voeg een scheutje olie toe aan het water zodat de pasta niet kleeft.
  3. Meng ondertussen de ricotta met gekruide Italiaanse ham en verse parmigiano en kruid eventueel bij met wat peper, zout en oregano.
  4. Eenmaal de pasta is afgegoten en wat gekoeld is, vul je de schelpjes met dit mengsel.
  5. Terwijl zet je verse tomatensaus met basilicum op het vuur en laat je dit eventjes opkoken voor de smaak.
  6. Vervolgens voeg je bechamel toe, zodat je een lichtrood sausje krijgt.
  7. Vul een platte ovenschaal met de heerlijke saus en plaats de pastaschelpjes er mooi in en overgiet ze met de rest van de saus. Wat parmigiano erover en 15 minuutjes de oven in op 190 graden en klaar!
  8. Je kan als finishing touch nog wat verse basilicum op de schotel leggen. Smullen maar!!