Spicy kalkoen met basmatirijst
Recept

Spicy kalkoen met basmatirijst

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kalkoenlapjes
  • basmatirijst
  • enkele lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 el curry ketchup
  • ¼ limoen
 
Voor de marinade
 
  • 2 dl sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 el honing
  • 1 dl sesamolie
  • een mespuntje cayennepeper
  • een snuifje kurkuma
  • 1 kl komijn
  • 1 kl verse tijm
Spicy kalkoen met basmatirijst

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Rol of klop de kalkoenlapjes, die je in vershoudfolie verpakt, met de deegrol zachtjes nog wat platter.

2 / 4

Meng voor de marinade alles goed door elkaar en marineer er de kalkoenlapjes in. Bak ze in de pan. Pas op: de kalkoen zal wat karameliseren, maar dat maakt het net zo lekker.

3 / 4

Kook gewone basmatirijst. Meng er lente-uitjes onder en voeg er vervolgens de curryketchup aan toe.

4 / 4

Serveer met een kwart van een limoen.

Laat het smaken.

Soms heeft een mens lol in de keuken omdat hij er dingen mag doen die je in het dagelijkse leven beter mijdt, smossen bijvoorbeeld. Of eens een flink pak rammel uitdelen. Deze kalkoenlapjes mep ik helemaal plat om ze nadien liefdevol te masseren met een heerlijke oosterse marinade.

Bereiding

  1. Rol of klop de kalkoenlapjes, die je in vershoudfolie verpakt, met de deegrol zachtjes nog wat platter.
  2. Meng voor de marinade alles goed door elkaar en marineer er de kalkoenlapjes in. Bak ze in de pan. Pas op: de kalkoen zal wat karameliseren, maar dat maakt het net zo lekker.
  3. Kook gewone basmatirijst. Meng er lente-uitjes onder en voeg er vervolgens de curryketchup aan toe.
  4. Serveer met een kwart van een limoen.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer