Spicy kalkoen met basmatirijst
Recept

Spicy kalkoen met basmatirijst

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kalkoenlapjes
  • basmatirijst
  • enkele lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 el curry ketchup
  • ¼ limoen
 
Voor de marinade
 
  • 2 dl sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 el honing
  • 1 dl sesamolie
  • een mespuntje cayennepeper
  • een snuifje kurkuma
  • 1 kl komijn
  • 1 kl verse tijm
Spicy kalkoen met basmatirijst

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Rol of klop de kalkoenlapjes, die je in vershoudfolie verpakt, met de deegrol zachtjes nog wat platter.

2 / 4

Meng voor de marinade alles goed door elkaar en marineer er de kalkoenlapjes in. Bak ze in de pan. Pas op: de kalkoen zal wat karameliseren, maar dat maakt het net zo lekker.

3 / 4

Kook gewone basmatirijst. Meng er lente-uitjes onder en voeg er vervolgens de curryketchup aan toe.

4 / 4

Serveer met een kwart van een limoen.

Laat het smaken.

Soms heeft een mens lol in de keuken omdat hij er dingen mag doen die je in het dagelijkse leven beter mijdt, smossen bijvoorbeeld. Of eens een flink pak rammel uitdelen. Deze kalkoenlapjes mep ik helemaal plat om ze nadien liefdevol te masseren met een heerlijke oosterse marinade.

Bereiding

  1. Rol of klop de kalkoenlapjes, die je in vershoudfolie verpakt, met de deegrol zachtjes nog wat platter.
  2. Meng voor de marinade alles goed door elkaar en marineer er de kalkoenlapjes in. Bak ze in de pan. Pas op: de kalkoen zal wat karameliseren, maar dat maakt het net zo lekker.
  3. Kook gewone basmatirijst. Meng er lente-uitjes onder en voeg er vervolgens de curryketchup aan toe.
  4. Serveer met een kwart van een limoen.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer