Spicy kalkoen met basmatirijst

Soms heeft een mens lol in de keuken omdat hij er dingen mag doen die je in het dagelijkse leven beter mijdt, smossen bijvoorbeeld. Of eens een flink pak rammel uitdelen. Deze kalkoenlapjes mep ik helemaal plat om ze nadien liefdevol te masseren met een heerlijke oosterse marinade.

Bereiding

  1. Rol of klop de kalkoenlapjes, die je in vershoudfolie verpakt, met de deegrol zachtjes nog wat platter.
  2. Meng voor de marinade alles goed door elkaar en marineer er de kalkoenlapjes in. Bak ze in de pan. Pas op: de kalkoen zal wat karameliseren, maar dat maakt het net zo lekker.
  3. Kook gewone basmatirijst. Meng er lente-uitjes onder en voeg er vervolgens de curryketchup aan toe.
  4. Serveer met een kwart van een limoen.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner