SUPERGEZOND EN LEKKER BLOEMKOOLPIZZA

Ik weet het ook wel, ik ben eigenlijk een beetje laat. Het is intussen al jaren een trend in Hollywood, waar de sterren natuurlijk ontzettend hard bezig zijn met hun lijntje en alle koolhydraten proberen te vermijden: bloemkoolpizza. Maar ik heb het gisterenavond eindelijk ook eens geprobeerd en het resultaat is echt wel lekker. En het goede nieuws: op de kaas na misschien (maar ik heb light kaas gebruikt, dus dat valt ook best mee) is dit natuurlijk een super lichte maaltijd. Eén dingetje wel: probeer zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool te knijpen, zo hangt je deeg meer aan elkaar. Maar als je een beetje op je lijn wil letten, en toch wil genieten van een lekkere pizza, probeer dit echt eens uit, en doe gewoon alsof je een chique en super gezonde Hollywood-meneer of mevrouw bent. Amaaaaazing!!!!

Bereiding

 1. Cutter de volledige bloemkool in een keukenrobot (of rasp ze in kleine rijstkorreltjes. Hoe kleiner hoe beter.
 2. Bak heel zacht in een pan zonder vetstof, of zet een half uurtje drie kwartiertjes in een oven op 100 graden. Je wil het vocht laten ontsnappen.
 3. Laat afkoelen. Knijp met je handen al het vocht uit de bloemkool
 4. Voeg een geklutst eitje en onder gram gemalen kaas toe (ik gebruik light kaas) en eventueel wat verse tijm of andere kruiden. Kruid wat af met peper.
 5. Kneed tot een deeg (je mag gerust nog eens het vocht uit de massa knijpen)
 6. Stort de massa uit bakpapier.
 7. Duw plat tot een cirkel van een halve centimeter tot een centimeter dik
 8. Bak 20 minuten in een oven van 180 graden. Pas op, als de pizzabodem zwarte randjes krijgt, het vuur iets zachter zetten
 9. Beleg naar smaak. Ik gebruikte passata op de bodem en werkte af met mosseltjes, garnalen, en sardientjes uit blik.
 10. Strooi er wat gedroogde oregano over en een handvol geraspte lightkaas
 11. Stop nog even een tiental minuutjes in de oven tot de kaas een korstje heeft.
 12. Belangrijk: ik gebruik nu zeevruchten, maar je kunt op elke mogelijke andere manier je pizza beleggen. Ham? Mozzarella? Olijfjes? Salami? Alles wat je lekker vindt is mogelijk. Maar je wil natuurlijk je inspanningen niet te niet doen met te heavy toppings