SUPERGEZOND EN LEKKER BLOEMKOOLPIZZA
Recept

Supergezond en lekker bloemkoolpizza

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 bloemkool
  • 150 gram geraspte light kaas
  • 1 ei
  • peper
  • 1 kl oregano
  • Een kopje passata
  • 100 gram gekookte mosseltjes
  • Enkele grote roze garnalen
  • Een blikje sardienen, scheur de sardientjes stuk
  • Een halve ui
SUPERGEZOND EN LEKKER BLOEMKOOLPIZZA

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Cutter de volledige bloemkool in een keukenrobot (of rasp ze in kleine rijstkorreltjes. Hoe kleiner hoe beter.

2 / 12

Bak heel zacht in een pan zonder vetstof, of zet een half uurtje drie kwartiertjes in een oven op 100 graden. Je wil het vocht laten ontsnappen.

3 / 12

Laat afkoelen. Knijp met je handen al het vocht uit de bloemkool

4 / 12

Voeg een geklutst eitje en onder gram gemalen kaas toe (ik gebruik light kaas) en eventueel wat verse tijm of andere kruiden. Kruid wat af met peper.

5 / 12

Kneed tot een deeg (je mag gerust nog eens het vocht uit de massa knijpen)

6 / 12

Stort de massa uit bakpapier.

7 / 12

Duw plat tot een cirkel van een halve centimeter tot een centimeter dik

8 / 12

Bak 20 minuten in een oven van 180 graden. Pas op, als de pizzabodem zwarte randjes krijgt, het vuur iets zachter zetten

9 / 12

Beleg naar smaak. Ik gebruikte passata op de bodem en werkte af met mosseltjes, garnalen, en sardientjes uit blik.

10 / 12

Strooi er wat gedroogde oregano over en een handvol geraspte lightkaas

11 / 12

Stop nog even een tiental minuutjes in de oven tot de kaas een korstje heeft.

12 / 12

Belangrijk: ik gebruik nu zeevruchten, maar je kunt op elke mogelijke andere manier je pizza beleggen. Ham? Mozzarella? Olijfjes? Salami? Alles wat je lekker vindt is mogelijk. Maar je wil natuurlijk je inspanningen niet te niet doen met te heavy toppings

Laat het smaken.

Ik weet het ook wel, ik ben eigenlijk een beetje laat. Het is intussen al jaren een trend in Hollywood, waar de sterren natuurlijk ontzettend hard bezig zijn met hun lijntje en alle koolhydraten proberen te vermijden: bloemkoolpizza. Maar ik heb het gisterenavond eindelijk ook eens geprobeerd en het resultaat is echt wel lekker. En het goede nieuws: op de kaas na misschien (maar ik heb light kaas gebruikt, dus dat valt ook best mee) is dit natuurlijk een super lichte maaltijd. Eén dingetje wel: probeer zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool te knijpen, zo hangt je deeg meer aan elkaar. Maar als je een beetje op je lijn wil letten, en toch wil genieten van een lekkere pizza, probeer dit echt eens uit, en doe gewoon alsof je een chique en super gezonde Hollywood-meneer of mevrouw bent. Amaaaaazing!!!!

Bereiding

  1. Cutter de volledige bloemkool in een keukenrobot (of rasp ze in kleine rijstkorreltjes. Hoe kleiner hoe beter.
  2. Bak heel zacht in een pan zonder vetstof, of zet een half uurtje drie kwartiertjes in een oven op 100 graden. Je wil het vocht laten ontsnappen.
  3. Laat afkoelen. Knijp met je handen al het vocht uit de bloemkool
  4. Voeg een geklutst eitje en onder gram gemalen kaas toe (ik gebruik light kaas) en eventueel wat verse tijm of andere kruiden. Kruid wat af met peper.
  5. Kneed tot een deeg (je mag gerust nog eens het vocht uit de massa knijpen)
  6. Stort de massa uit bakpapier.
  7. Duw plat tot een cirkel van een halve centimeter tot een centimeter dik
  8. Bak 20 minuten in een oven van 180 graden. Pas op, als de pizzabodem zwarte randjes krijgt, het vuur iets zachter zetten
  9. Beleg naar smaak. Ik gebruikte passata op de bodem en werkte af met mosseltjes, garnalen, en sardientjes uit blik.
  10. Strooi er wat gedroogde oregano over en een handvol geraspte lightkaas
  11. Stop nog even een tiental minuutjes in de oven tot de kaas een korstje heeft.
  12. Belangrijk: ik gebruik nu zeevruchten, maar je kunt op elke mogelijke andere manier je pizza beleggen. Ham? Mozzarella? Olijfjes? Salami? Alles wat je lekker vindt is mogelijk. Maar je wil natuurlijk je inspanningen niet te niet doen met te heavy toppings

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer