Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Recept

Tortilla’s met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 blik crispy maïs van Bonduelle 285 gram
  • 1 blik linzen van Bonduelle 285 gram
  • 1 rode ui
  • 50 gram fetakaas
  • 1 limoen
  • 6 tortilla’s
  • Wat iceberg sla
  • 200 gram taco salsa of tomatensaus
  • Enkele jalapeno pepers
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Warm de tortilla’s op zoals het op de verpakking staat.

2 / 6

Snipper de rode ui en laat die rustig aanstoven in wat olie. Stoof eventueel een fijngesnipperd pepertje mee aan. (Naar smaak)

3 / 6

Voeg wanneer de ui glazig is de crispy maïs en de linzen van Bonduelle toe en ook de tomatensaus of de kant- en klare taco salsa.

4 / 6

Laat alles mooi warm worden en zet het vuur uit.

5 / 6

Snij de feta in kleine blokjes en roer die heel even onder de heerlijke spicy mengeling van maïs, linzen, rode ui en tomatensalsa.

6 / 6

Vul de tortilla’s met de maïs, linzen en feta, doe er de fijngehakte iceberg sla bovenop en één, of voor de durvers, meerdere jalapeno-pepers.

Laat het smaken.

Lekker en gezond eten klaarmaken voor je bubbel hoeft helemaal geen opdracht te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je super lekkere en gezonde gerechten maken in een mum van tijd. Vandaag heb ik heerlijke plantaardige tortilla’s gemaakt met maïs en linzen van Bonduelle. Omdat groenten uit blik gewoon super gezond zijn, en de beloftes die het bedrijf maakt mij ook aanspreken.

Twee weken geleden, op World Food Day, maakte Bonduelle, ’s werelds grootste groentemerk, namelijk bekend dat ze actief willen bijdragen aan een duurzamere toekomst door meer plantaardig eten. Ze spreken enkele mooie beloftes uit op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Wat ik écht geweldig vind? Dat Bonduelle zo weinig mogelijk toevoegingen doet in haar producten. Dat Bonduelle altijd verse groenten gebruikt uit het seizoen en deze meteen na oogst ingeblikt of ingevroren worden. Puur natuur én vers!

Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Meer informatie over de beloftes van Bonduelle kun je lezen op Bonduelle.be. Mijn recept kun je onder de foto’s vinden… zeker eens proberen, het is lekker en gezond en in een mum van tijd klaar!

Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Bereiding

  1. Warm de tortilla’s op zoals het op de verpakking staat.
  2. Snipper de rode ui en laat die rustig aanstoven in wat olie. Stoof eventueel een fijngesnipperd pepertje mee aan. (Naar smaak)
  3. Voeg wanneer de ui glazig is de crispy maïs en de linzen van Bonduelle toe en ook de tomatensaus of de kant- en klare taco salsa.
  4. Laat alles mooi warm worden en zet het vuur uit.
  5. Snij de feta in kleine blokjes en roer die heel even onder de heerlijke spicy mengeling van maïs, linzen, rode ui en tomatensalsa.
  6. Vul de tortilla’s met de maïs, linzen en feta, doe er de fijngehakte iceberg sla bovenop en één, of voor de durvers, meerdere jalapeno-pepers.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS MERLOT CABERNET SAUVIGNON

Ik ben een groot liefhebber van rode krachtpatsers die toch een vleug verfijning hebben en zalig dansen in het glas. Dit is een wijn zoals ik die graag drink. Dankzij de volrijpe merlot- en cabernetdruiven is deze prestigewijn rijk aan zwarte kersen en wordt hij gekenmerkt door zijn satijnzachte structuur.

Bestel hier mijn Merlot Cabernet Sauvignon

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer