Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Recept

Tortilla’s met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 blik crispy maïs van Bonduelle 285 gram
  • 1 blik linzen van Bonduelle 285 gram
  • 1 rode ui
  • 50 gram fetakaas
  • 1 limoen
  • 6 tortilla’s
  • Wat iceberg sla
  • 200 gram taco salsa of tomatensaus
  • Enkele jalapeno pepers
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Warm de tortilla’s op zoals het op de verpakking staat.

2 / 6

Snipper de rode ui en laat die rustig aanstoven in wat olie. Stoof eventueel een fijngesnipperd pepertje mee aan. (Naar smaak)

3 / 6

Voeg wanneer de ui glazig is de crispy maïs en de linzen van Bonduelle toe en ook de tomatensaus of de kant- en klare taco salsa.

4 / 6

Laat alles mooi warm worden en zet het vuur uit.

5 / 6

Snij de feta in kleine blokjes en roer die heel even onder de heerlijke spicy mengeling van maïs, linzen, rode ui en tomatensalsa.

6 / 6

Vul de tortilla’s met de maïs, linzen en feta, doe er de fijngehakte iceberg sla bovenop en één, of voor de durvers, meerdere jalapeno-pepers.

Laat het smaken.

Lekker en gezond eten klaarmaken voor je bubbel hoeft helemaal geen opdracht te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je super lekkere en gezonde gerechten maken in een mum van tijd. Vandaag heb ik heerlijke plantaardige tortilla’s gemaakt met maïs en linzen van Bonduelle. Omdat groenten uit blik gewoon super gezond zijn, en de beloftes die het bedrijf maakt mij ook aanspreken.

Twee weken geleden, op World Food Day, maakte Bonduelle, ’s werelds grootste groentemerk, namelijk bekend dat ze actief willen bijdragen aan een duurzamere toekomst door meer plantaardig eten. Ze spreken enkele mooie beloftes uit op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Wat ik écht geweldig vind? Dat Bonduelle zo weinig mogelijk toevoegingen doet in haar producten. Dat Bonduelle altijd verse groenten gebruikt uit het seizoen en deze meteen na oogst ingeblikt of ingevroren worden. Puur natuur én vers!

Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Meer informatie over de beloftes van Bonduelle kun je lezen op Bonduelle.be. Mijn recept kun je onder de foto’s vinden… zeker eens proberen, het is lekker en gezond en in een mum van tijd klaar!

Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Bereiding

  1. Warm de tortilla’s op zoals het op de verpakking staat.
  2. Snipper de rode ui en laat die rustig aanstoven in wat olie. Stoof eventueel een fijngesnipperd pepertje mee aan. (Naar smaak)
  3. Voeg wanneer de ui glazig is de crispy maïs en de linzen van Bonduelle toe en ook de tomatensaus of de kant- en klare taco salsa.
  4. Laat alles mooi warm worden en zet het vuur uit.
  5. Snij de feta in kleine blokjes en roer die heel even onder de heerlijke spicy mengeling van maïs, linzen, rode ui en tomatensalsa.
  6. Vul de tortilla’s met de maïs, linzen en feta, doe er de fijngehakte iceberg sla bovenop en één, of voor de durvers, meerdere jalapeno-pepers.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS MERLOT CABERNET SAUVIGNON

Ik ben een groot liefhebber van rode krachtpatsers die toch een vleug verfijning hebben en zalig dansen in het glas. Dit is een wijn zoals ik die graag drink. Dankzij de volrijpe merlot- en cabernetdruiven is deze prestigewijn rijk aan zwarte kersen en wordt hij gekenmerkt door zijn satijnzachte structuur.

Bestel hier mijn Merlot Cabernet Sauvignon

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer