Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Recept

Tortilla’s met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 blik crispy maïs van Bonduelle 285 gram
  • 1 blik linzen van Bonduelle 285 gram
  • 1 rode ui
  • 50 gram fetakaas
  • 1 limoen
  • 6 tortilla’s
  • Wat iceberg sla
  • 200 gram taco salsa of tomatensaus
  • Enkele jalapeno pepers
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Warm de tortilla’s op zoals het op de verpakking staat.

2 / 6

Snipper de rode ui en laat die rustig aanstoven in wat olie. Stoof eventueel een fijngesnipperd pepertje mee aan. (Naar smaak)

3 / 6

Voeg wanneer de ui glazig is de crispy maïs en de linzen van Bonduelle toe en ook de tomatensaus of de kant- en klare taco salsa.

4 / 6

Laat alles mooi warm worden en zet het vuur uit.

5 / 6

Snij de feta in kleine blokjes en roer die heel even onder de heerlijke spicy mengeling van maïs, linzen, rode ui en tomatensalsa.

6 / 6

Vul de tortilla’s met de maïs, linzen en feta, doe er de fijngehakte iceberg sla bovenop en één, of voor de durvers, meerdere jalapeno-pepers.

Laat het smaken.

Lekker en gezond eten klaarmaken voor je bubbel hoeft helemaal geen opdracht te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je super lekkere en gezonde gerechten maken in een mum van tijd. Vandaag heb ik heerlijke plantaardige tortilla’s gemaakt met maïs en linzen van Bonduelle. Omdat groenten uit blik gewoon super gezond zijn, en de beloftes die het bedrijf maakt mij ook aanspreken.

Twee weken geleden, op World Food Day, maakte Bonduelle, ’s werelds grootste groentemerk, namelijk bekend dat ze actief willen bijdragen aan een duurzamere toekomst door meer plantaardig eten. Ze spreken enkele mooie beloftes uit op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Wat ik écht geweldig vind? Dat Bonduelle zo weinig mogelijk toevoegingen doet in haar producten. Dat Bonduelle altijd verse groenten gebruikt uit het seizoen en deze meteen na oogst ingeblikt of ingevroren worden. Puur natuur én vers!

Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Meer informatie over de beloftes van Bonduelle kun je lezen op Bonduelle.be. Mijn recept kun je onder de foto’s vinden… zeker eens proberen, het is lekker en gezond en in een mum van tijd klaar!

Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv
Tortilla's met maïs & linzen van Bonduelle #adv

Bereiding

  1. Warm de tortilla’s op zoals het op de verpakking staat.
  2. Snipper de rode ui en laat die rustig aanstoven in wat olie. Stoof eventueel een fijngesnipperd pepertje mee aan. (Naar smaak)
  3. Voeg wanneer de ui glazig is de crispy maïs en de linzen van Bonduelle toe en ook de tomatensaus of de kant- en klare taco salsa.
  4. Laat alles mooi warm worden en zet het vuur uit.
  5. Snij de feta in kleine blokjes en roer die heel even onder de heerlijke spicy mengeling van maïs, linzen, rode ui en tomatensalsa.
  6. Vul de tortilla’s met de maïs, linzen en feta, doe er de fijngehakte iceberg sla bovenop en één, of voor de durvers, meerdere jalapeno-pepers.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS MERLOT CABERNET SAUVIGNON

Ik ben een groot liefhebber van rode krachtpatsers die toch een vleug verfijning hebben en zalig dansen in het glas. Dit is een wijn zoals ik die graag drink. Dankzij de volrijpe merlot- en cabernetdruiven is deze prestigewijn rijk aan zwarte kersen en wordt hij gekenmerkt door zijn satijnzachte structuur.

Bestel hier mijn Merlot Cabernet Sauvignon

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer