Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta

Het meest ben ik in mijn nopjes wanneer ik de ijskast eens leeg moet koken. Op het einde van de vakantie bijvoorbeeld. Net voor we een weekendje weg vliegen. Of wanneer er nog wat restjes overblijven van een groot en ambitieus diner. Ik vind het namelijk echt niet kunnen om eten weg te gooien. Met overschotjes kun je immers prachtige creatieve gerechten maken. Dan denk ik: welke dingen kan ik er nu nog aan toevoegen om er weer iets totaal anders van te maken.

En zo is deze pasta inderdaad bedacht: ik had nog twee Frankfürterworstjes over omdat ik de dag voordien luxe-hotdogs had gemaakt (dat recept geef ik later nog wel eens mee) en ik dacht: zouden die worstjes ook niet kunnen scoren in een pittige, licht zoete pastasaus? En de rest is geschiedenis. Met de rode wijn en de pepertjes, en het smeuïge van de ricotta is dit een pasta die fluweelzacht en toch lekker pittig is, en de TV-worstjes, zoals die toen wij klein waren genoemd werden, zijn echt ook voor kinderen zeer aanlokkelijk.

Bereiding

  1. Rooster de paprika’s in de oven of in de vlammen van het gasvuur. Haal het zwartgeblakerde vel er af. Snij de paprika in niet al te kleine stukken. Of koop reeds geroosterde en ontvelde paprika’s
  2. Snipper de ui, het pepertje en de look
  3. Hak de rozemarijn fijn
  4. Bak alles glazig in wat olijfolie
  5. Snij de tomaatjes in vier
  6. Voeg de tomaatjes en de paprika toe en laat wat bakken
  7. Voeg er het glas rode wijn aan toe en de ketchup
  8. Laat wat indikken, zet na enkele minuten het vuur iets zachter en voeg de ricotta toe en de worstjes in stukjes gesneden.
  9. Kook de pasta beetgaar en meng onder de saus