Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta
Recept

Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr pasta naar keuze (penne is wel lekker)
  • 4 middelgrote Frankfürterworstjes (mag meer zijn ook hoor, voor de liefhebbers)
  • 2 geroosterde paprika’s
  • 1 grote ui
  • een paar takjes rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 8 trostomaatjes
  • 2 el ketchup
  • Een Spaans pepertje
  • 1 glas rode wijn
  • 6 el ricotta
Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Rooster de paprika’s in de oven of in de vlammen van het gasvuur. Haal het zwartgeblakerde vel er af. Snij de paprika in niet al te kleine stukken. Of koop reeds geroosterde en ontvelde paprika’s

2 / 9

Snipper de ui, het pepertje en de look

3 / 9

Hak de rozemarijn fijn

4 / 9

Bak alles glazig in wat olijfolie

5 / 9

Snij de tomaatjes in vier

6 / 9

Voeg de tomaatjes en de paprika toe en laat wat bakken

7 / 9

Voeg er het glas rode wijn aan toe en de ketchup

8 / 9

Laat wat indikken, zet na enkele minuten het vuur iets zachter en voeg de ricotta toe en de worstjes in stukjes gesneden.

9 / 9

Kook de pasta beetgaar en meng onder de saus

Laat het smaken.

Het meest ben ik in mijn nopjes wanneer ik de ijskast eens leeg moet koken. Op het einde van de vakantie bijvoorbeeld. Net voor we een weekendje weg vliegen. Of wanneer er nog wat restjes overblijven van een groot en ambitieus diner. Ik vind het namelijk echt niet kunnen om eten weg te gooien. Met overschotjes kun je immers prachtige creatieve gerechten maken. Dan denk ik: welke dingen kan ik er nu nog aan toevoegen om er weer iets totaal anders van te maken.

En zo is deze pasta inderdaad bedacht: ik had nog twee Frankfürterworstjes over omdat ik de dag voordien luxe-hotdogs had gemaakt (dat recept geef ik later nog wel eens mee) en ik dacht: zouden die worstjes ook niet kunnen scoren in een pittige, licht zoete pastasaus? En de rest is geschiedenis. Met de rode wijn en de pepertjes, en het smeuïge van de ricotta is dit een pasta die fluweelzacht en toch lekker pittig is, en de TV-worstjes, zoals die toen wij klein waren genoemd werden, zijn echt ook voor kinderen zeer aanlokkelijk.

Bereiding

  1. Rooster de paprika’s in de oven of in de vlammen van het gasvuur. Haal het zwartgeblakerde vel er af. Snij de paprika in niet al te kleine stukken. Of koop reeds geroosterde en ontvelde paprika’s
  2. Snipper de ui, het pepertje en de look
  3. Hak de rozemarijn fijn
  4. Bak alles glazig in wat olijfolie
  5. Snij de tomaatjes in vier
  6. Voeg de tomaatjes en de paprika toe en laat wat bakken
  7. Voeg er het glas rode wijn aan toe en de ketchup
  8. Laat wat indikken, zet na enkele minuten het vuur iets zachter en voeg de ricotta toe en de worstjes in stukjes gesneden.
  9. Kook de pasta beetgaar en meng onder de saus

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer