Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta
Recept

Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr pasta naar keuze (penne is wel lekker)
  • 4 middelgrote Frankfürterworstjes (mag meer zijn ook hoor, voor de liefhebbers)
  • 2 geroosterde paprika’s
  • 1 grote ui
  • een paar takjes rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 8 trostomaatjes
  • 2 el ketchup
  • Een Spaans pepertje
  • 1 glas rode wijn
  • 6 el ricotta
Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Rooster de paprika’s in de oven of in de vlammen van het gasvuur. Haal het zwartgeblakerde vel er af. Snij de paprika in niet al te kleine stukken. Of koop reeds geroosterde en ontvelde paprika’s

2 / 9

Snipper de ui, het pepertje en de look

3 / 9

Hak de rozemarijn fijn

4 / 9

Bak alles glazig in wat olijfolie

5 / 9

Snij de tomaatjes in vier

6 / 9

Voeg de tomaatjes en de paprika toe en laat wat bakken

7 / 9

Voeg er het glas rode wijn aan toe en de ketchup

8 / 9

Laat wat indikken, zet na enkele minuten het vuur iets zachter en voeg de ricotta toe en de worstjes in stukjes gesneden.

9 / 9

Kook de pasta beetgaar en meng onder de saus

Laat het smaken.

Het meest ben ik in mijn nopjes wanneer ik de ijskast eens leeg moet koken. Op het einde van de vakantie bijvoorbeeld. Net voor we een weekendje weg vliegen. Of wanneer er nog wat restjes overblijven van een groot en ambitieus diner. Ik vind het namelijk echt niet kunnen om eten weg te gooien. Met overschotjes kun je immers prachtige creatieve gerechten maken. Dan denk ik: welke dingen kan ik er nu nog aan toevoegen om er weer iets totaal anders van te maken.

En zo is deze pasta inderdaad bedacht: ik had nog twee Frankfürterworstjes over omdat ik de dag voordien luxe-hotdogs had gemaakt (dat recept geef ik later nog wel eens mee) en ik dacht: zouden die worstjes ook niet kunnen scoren in een pittige, licht zoete pastasaus? En de rest is geschiedenis. Met de rode wijn en de pepertjes, en het smeuïge van de ricotta is dit een pasta die fluweelzacht en toch lekker pittig is, en de TV-worstjes, zoals die toen wij klein waren genoemd werden, zijn echt ook voor kinderen zeer aanlokkelijk.

Bereiding

  1. Rooster de paprika’s in de oven of in de vlammen van het gasvuur. Haal het zwartgeblakerde vel er af. Snij de paprika in niet al te kleine stukken. Of koop reeds geroosterde en ontvelde paprika’s
  2. Snipper de ui, het pepertje en de look
  3. Hak de rozemarijn fijn
  4. Bak alles glazig in wat olijfolie
  5. Snij de tomaatjes in vier
  6. Voeg de tomaatjes en de paprika toe en laat wat bakken
  7. Voeg er het glas rode wijn aan toe en de ketchup
  8. Laat wat indikken, zet na enkele minuten het vuur iets zachter en voeg de ricotta toe en de worstjes in stukjes gesneden.
  9. Kook de pasta beetgaar en meng onder de saus

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer