Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta
Recept

Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr pasta naar keuze (penne is wel lekker)
  • 4 middelgrote Frankfürterworstjes (mag meer zijn ook hoor, voor de liefhebbers)
  • 2 geroosterde paprika’s
  • 1 grote ui
  • een paar takjes rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 8 trostomaatjes
  • 2 el ketchup
  • Een Spaans pepertje
  • 1 glas rode wijn
  • 6 el ricotta
Pasta met TV-worstjes, rode wijn en Ricotta

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Rooster de paprika’s in de oven of in de vlammen van het gasvuur. Haal het zwartgeblakerde vel er af. Snij de paprika in niet al te kleine stukken. Of koop reeds geroosterde en ontvelde paprika’s

2 / 9

Snipper de ui, het pepertje en de look

3 / 9

Hak de rozemarijn fijn

4 / 9

Bak alles glazig in wat olijfolie

5 / 9

Snij de tomaatjes in vier

6 / 9

Voeg de tomaatjes en de paprika toe en laat wat bakken

7 / 9

Voeg er het glas rode wijn aan toe en de ketchup

8 / 9

Laat wat indikken, zet na enkele minuten het vuur iets zachter en voeg de ricotta toe en de worstjes in stukjes gesneden.

9 / 9

Kook de pasta beetgaar en meng onder de saus

Laat het smaken.

Het meest ben ik in mijn nopjes wanneer ik de ijskast eens leeg moet koken. Op het einde van de vakantie bijvoorbeeld. Net voor we een weekendje weg vliegen. Of wanneer er nog wat restjes overblijven van een groot en ambitieus diner. Ik vind het namelijk echt niet kunnen om eten weg te gooien. Met overschotjes kun je immers prachtige creatieve gerechten maken. Dan denk ik: welke dingen kan ik er nu nog aan toevoegen om er weer iets totaal anders van te maken.

En zo is deze pasta inderdaad bedacht: ik had nog twee Frankfürterworstjes over omdat ik de dag voordien luxe-hotdogs had gemaakt (dat recept geef ik later nog wel eens mee) en ik dacht: zouden die worstjes ook niet kunnen scoren in een pittige, licht zoete pastasaus? En de rest is geschiedenis. Met de rode wijn en de pepertjes, en het smeuïge van de ricotta is dit een pasta die fluweelzacht en toch lekker pittig is, en de TV-worstjes, zoals die toen wij klein waren genoemd werden, zijn echt ook voor kinderen zeer aanlokkelijk.

Bereiding

  1. Rooster de paprika’s in de oven of in de vlammen van het gasvuur. Haal het zwartgeblakerde vel er af. Snij de paprika in niet al te kleine stukken. Of koop reeds geroosterde en ontvelde paprika’s
  2. Snipper de ui, het pepertje en de look
  3. Hak de rozemarijn fijn
  4. Bak alles glazig in wat olijfolie
  5. Snij de tomaatjes in vier
  6. Voeg de tomaatjes en de paprika toe en laat wat bakken
  7. Voeg er het glas rode wijn aan toe en de ketchup
  8. Laat wat indikken, zet na enkele minuten het vuur iets zachter en voeg de ricotta toe en de worstjes in stukjes gesneden.
  9. Kook de pasta beetgaar en meng onder de saus

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer