Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Recept

Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een varkenshaasje van ongeveer 700 gram
  • Een takje rozemarijn
  • Een teentje look
  • Wat olijfolie
  • Een potje pickles
  • 2 dl rundsbouillon
  • 2 dl room
  • 800 gram krielaardappeltjes
  • 1 bakje veldsla
  • 1 sjalot
  • 6 rijpe tomaten
  • Wat azijn (naar smaak)
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab

Ik ben en blijf een grote fan van een lekker stukje vlees, nog altijd enkele keren per week. Ik kies dan zonder uitzondering wel voor kwaliteit. Een goede beenhouwer in de buurt hebben is dan ook een grote luxe. Gelukkig zijn er in Vlaanderen nog genoeg vakmannen en – vrouwen die je maar al te graag met raad en daad bijstaan, die trots zijn op hun vakmanschap, en op hun prachtig product van bij ons. Ik hou van #lekkervanbijons In Knesselare, waar mijn ouders wonen, hebben Dominique en zijn vrouw een heerlijke beenhouwerij die ze “De Vleeshouwerij” hebben genoemd. In een oude boerderij, midden in de velden hebben ze een slagerij neergepoot die qua klasse en stijl gerust kan concurreren met soortgelijke zaken in Londen, New York of Parijs.
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
In binnen- en buitenland gaan ze op zoek naar de allermooiste stukjes vlees. Maar ze zijn vooral fier op het vlees van hun zelf gekweekte varkens, magalica-duroc-zwijntjes. Speciaal voor mij heeft Dominique een prachtig varkenshaasje gesneden uit een dier dat tien dagen geleden geslacht was, en dus al even had kunnen rijpen. Dit type varken heeft een mooie vetstructuur, en gelukkig laten ze altijd wat vet aan het haasje, dat geeft namelijk veel smaak aan het stukje vlees.
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Ik bereid het varkenshaasje van bij ons op lage temperatuur sous-vide, met een sausje op basis van Belgische pickles, met een gebakken aardappeltje bij en een slaatje met tomaatjes uit de eigen serre, want die zijn net als het varkensvlees zo lekker van bij ons. Een ouderwets lekker gerecht waar je iedereen gelukkig zult mee maken.   Bereiding

4 stappen

1 / 4

Stop het varkenshaasje met wat rozemarijn, een fijngehakt lookteentje, een laurierblaadje en wat olijfolie in een zak die je vacuüm trekt.

2 / 4

Bereid het vlees in de vacuümzak minstens 90 minuten op zo’n 56 graden.

3 / 4

Smelt wat boter in een pan, blus met wat rundsbouillon, doe er de pickles bij en een goede scheut room en laat wat inkoken.

4 / 4

Serveer met gebakken aardappeltjes en een slaatje met lekkere tomaten, wat fijngesnipperde sjalot, olijfolie en een vinaigrette.

Laat het smaken.

Ik ben en blijf een grote fan van een lekker stukje vlees, nog altijd enkele keren per week. Ik kies dan zonder uitzondering wel voor kwaliteit. Een goede beenhouwer in de buurt hebben is dan ook een grote luxe. Gelukkig zijn er in Vlaanderen nog genoeg vakmannen en – vrouwen die je maar al te graag met raad en daad bijstaan, die trots zijn op hun vakmanschap, en op hun prachtig product van bij ons. Ik hou van #lekkervanbijons

In Knesselare, waar mijn ouders wonen, hebben Dominique en zijn vrouw een heerlijke beenhouwerij die ze “De Vleeshouwerij” hebben genoemd. In een oude boerderij, midden in de velden hebben ze een slagerij neergepoot die qua klasse en stijl gerust kan concurreren met soortgelijke zaken in Londen, New York of Parijs.

Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab

In binnen- en buitenland gaan ze op zoek naar de allermooiste stukjes vlees. Maar ze zijn vooral fier op het vlees van hun zelf gekweekte varkens, magalica-duroc-zwijntjes. Speciaal voor mij heeft Dominique een prachtig varkenshaasje gesneden uit een dier dat tien dagen geleden geslacht was, en dus al even had kunnen rijpen. Dit type varken heeft een mooie vetstructuur, en gelukkig laten ze altijd wat vet aan het haasje, dat geeft namelijk veel smaak aan het stukje vlees.

Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab
Varkenshaasje met blackwellsaus, zo lekker van bij ons! #collab

Ik bereid het varkenshaasje van bij ons op lage temperatuur sous-vide, met een sausje op basis van Belgische pickles, met een gebakken aardappeltje bij en een slaatje met tomaatjes uit de eigen serre, want die zijn net als het varkensvlees zo lekker van bij ons. Een ouderwets lekker gerecht waar je iedereen gelukkig zult mee maken.

Bereiding

  1. Stop het varkenshaasje met wat rozemarijn, een fijngehakt lookteentje, een laurierblaadje en wat olijfolie in een zak die je vacuüm trekt.
  2. Bereid het vlees in de vacuümzak minstens 90 minuten op zo’n 56 graden.
  3. Smelt wat boter in een pan, blus met wat rundsbouillon, doe er de pickles bij en een goede scheut room en laat wat inkoken.
  4. Serveer met gebakken aardappeltjes en een slaatje met lekkere tomaten, wat fijngesnipperde sjalot, olijfolie en een vinaigrette.

MIJN WIJNTIP

MIJN GRAN RESERVA

Met deze wijn raak je mij in mijn hart. Als halve inwoner van Spanje ben ik een groot liefhebber van krachtige, sappige Spaanse rode wijn. Voor mij is dit echt een erg mooi voorbeeld van een fraai versmolten gran reserva. De bessen, karamel en getoaste eiken zorgen voor een ware smaakbeleving

Bestel hier mijn Gran Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer