Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel
Recept

Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 paprikabroodjes (broodjes die voor 35 procent uit groenten bestaan)
  • 4 veggieburgers (Ik ben wel fan van de chimichurri burgers van Garden Gourmet, maar andere kunnen ook)
  • 2 rode uien
  • 1 potje gemarineerde zongedroogde tomaten
  • Enkele lepels pittige knoflooksaus van AH
  • 800 gr ovenfriet van zoete aardappel
  • 1 zakje veldsla
Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Leg de zoete aardappelfrietjes op bakpapier op een ovenplaat. Doe er wat olijfolie over, eventueel wat fijngehakte rozemarijn, wat chilipeper, of wat paprika. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25 à 30 minuten tot de frietjes lekker knapperig zijn.

2 / 4

Snipper de rode uien en snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg er de knoflooksaus op basis van magere yoghurt aan toe. Roer alles door elkaar. Doe er nog wat chilipeper bij naar smaak.

3 / 4

Snij de paprikabroodjes open en leg ze de laatste zes minuutjes mee in de oven

4 / 4

Bak de veggieburgers in een vijftal minuutjes in een pan. Af en toe draaien.

Dresseren

6 stappen

1 / 6

Leg de onderkant van het paprikabroodje op een bord

2 / 6

Verdeel de ui- tomaatjes- en knoflooksla op de broodjes

3 / 6

Leg er de gebakken burgers op.

4 / 6

Knijp bovenop de burgers nog wat knoflooksaus

5 / 6

Leg wat veldsla op je burger, en daarop het hoedje van je paprikabroodje

6 / 6

Serveer met de gebakken frietjes van zoete aardappel

Laat het smaken.

Ik ben, dat weten jullie, een fiere ambassadeur van Albert Heijn België. Ik vind het een hele fijne kruidenier om m’n aankopen te doen, omdat ze een zeer verrassend assortiment hebben, en altijd weer met innovatieve producten en ingrediënten uitpakken. En het Hollandse vind ik ook wel plezierig, want dat zorgt toch voor net iets andere producten en aanpak.

Ik vind het leuk, om wanneer ik naar Albert Heijn ga winkelen, gewoon eens door de gangen te lopen, te ontdekken welke spannende ingrediënten nu weer in de rekken liggen, en dan ter plekke een nieuw gerecht te verzinnen. Dat heb ik gisteren ook weer gedaan, en ik zag de groentebroodjes liggen. Die bestaan voor 35 procent uit groenten. Ik vond het wel spannend op me de paprikabroodjes aan de slag te gaan. Daar heb ik dan lekkere zoete aardappelfrietjes bij bereid en een pittige veggieburger met lekkere groentjes, ui, zongedroogde tomaat en veldsla.

Eerlijk, het was niet de bedoeling om dit recept meteen online te zetten, want ik heb er ook niet echt een professionele foto van gemaakt. De foto hierboven heb ik gewoon in 1, 2, 3 met mijn Smartphone gemaakt. Trekt op niet veel; sorry. Maar ik kreeg zeker honderd keer de vraag om het recept snel met jullie te delen, dus voilà hier is het. Geniet ervan. En een betere foto komt nog wel eens. Beloofd.

Bereiding

  1. Leg de zoete aardappelfrietjes op bakpapier op een ovenplaat. Doe er wat olijfolie over, eventueel wat fijngehakte rozemarijn, wat chilipeper, of wat paprika. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25 à 30 minuten tot de frietjes lekker knapperig zijn.
  2. Snipper de rode uien en snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg er de knoflooksaus op basis van magere yoghurt aan toe. Roer alles door elkaar. Doe er nog wat chilipeper bij naar smaak.
  3. Snij de paprikabroodjes open en leg ze de laatste zes minuutjes mee in de oven
  4. Bak de veggieburgers in een vijftal minuutjes in een pan. Af en toe draaien.

Dresseren

  1. Leg de onderkant van het paprikabroodje op een bord
  2. Verdeel de ui- tomaatjes- en knoflooksla op de broodjes
  3. Leg er de gebakken burgers op.
  4. Knijp bovenop de burgers nog wat knoflooksaus
  5. Leg wat veldsla op je burger, en daarop het hoedje van je paprikabroodje
  6. Serveer met de gebakken frietjes van zoete aardappel

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer