Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel

Ik ben, dat weten jullie, een fiere ambassadeur van Albert Heijn België. Ik vind het een hele fijne kruidenier om m’n aankopen te doen, omdat ze een zeer verrassend assortiment hebben, en altijd weer met innovatieve producten en ingrediënten uitpakken. En het Hollandse vind ik ook wel plezierig, want dat zorgt toch voor net iets andere producten en aanpak.

Ik vind het leuk, om wanneer ik naar Albert Heijn ga winkelen, gewoon eens door de gangen te lopen, te ontdekken welke spannende ingrediënten nu weer in de rekken liggen, en dan ter plekke een nieuw gerecht te verzinnen. Dat heb ik gisteren ook weer gedaan, en ik zag de groentebroodjes liggen. Die bestaan voor 35 procent uit groenten. Ik vond het wel spannend op me de paprikabroodjes aan de slag te gaan. Daar heb ik dan lekkere zoete aardappelfrietjes bij bereid en een pittige veggieburger met lekkere groentjes, ui, zongedroogde tomaat en veldsla.

Eerlijk, het was niet de bedoeling om dit recept meteen online te zetten, want ik heb er ook niet echt een professionele foto van gemaakt. De foto hierboven heb ik gewoon in 1, 2, 3 met mijn Smartphone gemaakt. Trekt op niet veel; sorry. Maar ik kreeg zeker honderd keer de vraag om het recept snel met jullie te delen, dus voilà hier is het. Geniet ervan. En een betere foto komt nog wel eens. Beloofd.

Bereiding

  1. Leg de zoete aardappelfrietjes op bakpapier op een ovenplaat. Doe er wat olijfolie over, eventueel wat fijngehakte rozemarijn, wat chilipeper, of wat paprika. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25 à 30 minuten tot de frietjes lekker knapperig zijn.
  2. Snipper de rode uien en snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg er de knoflooksaus op basis van magere yoghurt aan toe. Roer alles door elkaar. Doe er nog wat chilipeper bij naar smaak.
  3. Snij de paprikabroodjes open en leg ze de laatste zes minuutjes mee in de oven
  4. Bak de veggieburgers in een vijftal minuutjes in een pan. Af en toe draaien.

Dresseren

  1. Leg de onderkant van het paprikabroodje op een bord
  2. Verdeel de ui- tomaatjes- en knoflooksla op de broodjes
  3. Leg er de gebakken burgers op.
  4. Knijp bovenop de burgers nog wat knoflooksaus
  5. Leg wat veldsla op je burger, en daarop het hoedje van je paprikabroodje
  6. Serveer met de gebakken frietjes van zoete aardappel