Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel
Recept

Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 paprikabroodjes (broodjes die voor 35 procent uit groenten bestaan)
  • 4 veggieburgers (Ik ben wel fan van de chimichurri burgers van Garden Gourmet, maar andere kunnen ook)
  • 2 rode uien
  • 1 potje gemarineerde zongedroogde tomaten
  • Enkele lepels pittige knoflooksaus van AH
  • 800 gr ovenfriet van zoete aardappel
  • 1 zakje veldsla
Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Leg de zoete aardappelfrietjes op bakpapier op een ovenplaat. Doe er wat olijfolie over, eventueel wat fijngehakte rozemarijn, wat chilipeper, of wat paprika. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25 à 30 minuten tot de frietjes lekker knapperig zijn.

2 / 4

Snipper de rode uien en snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg er de knoflooksaus op basis van magere yoghurt aan toe. Roer alles door elkaar. Doe er nog wat chilipeper bij naar smaak.

3 / 4

Snij de paprikabroodjes open en leg ze de laatste zes minuutjes mee in de oven

4 / 4

Bak de veggieburgers in een vijftal minuutjes in een pan. Af en toe draaien.

Dresseren

6 stappen

1 / 6

Leg de onderkant van het paprikabroodje op een bord

2 / 6

Verdeel de ui- tomaatjes- en knoflooksla op de broodjes

3 / 6

Leg er de gebakken burgers op.

4 / 6

Knijp bovenop de burgers nog wat knoflooksaus

5 / 6

Leg wat veldsla op je burger, en daarop het hoedje van je paprikabroodje

6 / 6

Serveer met de gebakken frietjes van zoete aardappel

Laat het smaken.

Ik ben, dat weten jullie, een fiere ambassadeur van Albert Heijn België. Ik vind het een hele fijne kruidenier om m’n aankopen te doen, omdat ze een zeer verrassend assortiment hebben, en altijd weer met innovatieve producten en ingrediënten uitpakken. En het Hollandse vind ik ook wel plezierig, want dat zorgt toch voor net iets andere producten en aanpak.

Ik vind het leuk, om wanneer ik naar Albert Heijn ga winkelen, gewoon eens door de gangen te lopen, te ontdekken welke spannende ingrediënten nu weer in de rekken liggen, en dan ter plekke een nieuw gerecht te verzinnen. Dat heb ik gisteren ook weer gedaan, en ik zag de groentebroodjes liggen. Die bestaan voor 35 procent uit groenten. Ik vond het wel spannend op me de paprikabroodjes aan de slag te gaan. Daar heb ik dan lekkere zoete aardappelfrietjes bij bereid en een pittige veggieburger met lekkere groentjes, ui, zongedroogde tomaat en veldsla.

Eerlijk, het was niet de bedoeling om dit recept meteen online te zetten, want ik heb er ook niet echt een professionele foto van gemaakt. De foto hierboven heb ik gewoon in 1, 2, 3 met mijn Smartphone gemaakt. Trekt op niet veel; sorry. Maar ik kreeg zeker honderd keer de vraag om het recept snel met jullie te delen, dus voilà hier is het. Geniet ervan. En een betere foto komt nog wel eens. Beloofd.

Bereiding

  1. Leg de zoete aardappelfrietjes op bakpapier op een ovenplaat. Doe er wat olijfolie over, eventueel wat fijngehakte rozemarijn, wat chilipeper, of wat paprika. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25 à 30 minuten tot de frietjes lekker knapperig zijn.
  2. Snipper de rode uien en snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg er de knoflooksaus op basis van magere yoghurt aan toe. Roer alles door elkaar. Doe er nog wat chilipeper bij naar smaak.
  3. Snij de paprikabroodjes open en leg ze de laatste zes minuutjes mee in de oven
  4. Bak de veggieburgers in een vijftal minuutjes in een pan. Af en toe draaien.

Dresseren

  1. Leg de onderkant van het paprikabroodje op een bord
  2. Verdeel de ui- tomaatjes- en knoflooksla op de broodjes
  3. Leg er de gebakken burgers op.
  4. Knijp bovenop de burgers nog wat knoflooksaus
  5. Leg wat veldsla op je burger, en daarop het hoedje van je paprikabroodje
  6. Serveer met de gebakken frietjes van zoete aardappel

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer