Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel
Recept

Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 paprikabroodjes (broodjes die voor 35 procent uit groenten bestaan)
  • 4 veggieburgers (Ik ben wel fan van de chimichurri burgers van Garden Gourmet, maar andere kunnen ook)
  • 2 rode uien
  • 1 potje gemarineerde zongedroogde tomaten
  • Enkele lepels pittige knoflooksaus van AH
  • 800 gr ovenfriet van zoete aardappel
  • 1 zakje veldsla
Vegan Burgers in paprikabroodje met frietjes van zoete aardappel

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Leg de zoete aardappelfrietjes op bakpapier op een ovenplaat. Doe er wat olijfolie over, eventueel wat fijngehakte rozemarijn, wat chilipeper, of wat paprika. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25 à 30 minuten tot de frietjes lekker knapperig zijn.

2 / 4

Snipper de rode uien en snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg er de knoflooksaus op basis van magere yoghurt aan toe. Roer alles door elkaar. Doe er nog wat chilipeper bij naar smaak.

3 / 4

Snij de paprikabroodjes open en leg ze de laatste zes minuutjes mee in de oven

4 / 4

Bak de veggieburgers in een vijftal minuutjes in een pan. Af en toe draaien.

Dresseren

6 stappen

1 / 6

Leg de onderkant van het paprikabroodje op een bord

2 / 6

Verdeel de ui- tomaatjes- en knoflooksla op de broodjes

3 / 6

Leg er de gebakken burgers op.

4 / 6

Knijp bovenop de burgers nog wat knoflooksaus

5 / 6

Leg wat veldsla op je burger, en daarop het hoedje van je paprikabroodje

6 / 6

Serveer met de gebakken frietjes van zoete aardappel

Laat het smaken.

Ik ben, dat weten jullie, een fiere ambassadeur van Albert Heijn België. Ik vind het een hele fijne kruidenier om m’n aankopen te doen, omdat ze een zeer verrassend assortiment hebben, en altijd weer met innovatieve producten en ingrediënten uitpakken. En het Hollandse vind ik ook wel plezierig, want dat zorgt toch voor net iets andere producten en aanpak.

Ik vind het leuk, om wanneer ik naar Albert Heijn ga winkelen, gewoon eens door de gangen te lopen, te ontdekken welke spannende ingrediënten nu weer in de rekken liggen, en dan ter plekke een nieuw gerecht te verzinnen. Dat heb ik gisteren ook weer gedaan, en ik zag de groentebroodjes liggen. Die bestaan voor 35 procent uit groenten. Ik vond het wel spannend op me de paprikabroodjes aan de slag te gaan. Daar heb ik dan lekkere zoete aardappelfrietjes bij bereid en een pittige veggieburger met lekkere groentjes, ui, zongedroogde tomaat en veldsla.

Eerlijk, het was niet de bedoeling om dit recept meteen online te zetten, want ik heb er ook niet echt een professionele foto van gemaakt. De foto hierboven heb ik gewoon in 1, 2, 3 met mijn Smartphone gemaakt. Trekt op niet veel; sorry. Maar ik kreeg zeker honderd keer de vraag om het recept snel met jullie te delen, dus voilà hier is het. Geniet ervan. En een betere foto komt nog wel eens. Beloofd.

Bereiding

  1. Leg de zoete aardappelfrietjes op bakpapier op een ovenplaat. Doe er wat olijfolie over, eventueel wat fijngehakte rozemarijn, wat chilipeper, of wat paprika. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 25 à 30 minuten tot de frietjes lekker knapperig zijn.
  2. Snipper de rode uien en snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg er de knoflooksaus op basis van magere yoghurt aan toe. Roer alles door elkaar. Doe er nog wat chilipeper bij naar smaak.
  3. Snij de paprikabroodjes open en leg ze de laatste zes minuutjes mee in de oven
  4. Bak de veggieburgers in een vijftal minuutjes in een pan. Af en toe draaien.

Dresseren

  1. Leg de onderkant van het paprikabroodje op een bord
  2. Verdeel de ui- tomaatjes- en knoflooksla op de broodjes
  3. Leg er de gebakken burgers op.
  4. Knijp bovenop de burgers nog wat knoflooksaus
  5. Leg wat veldsla op je burger, en daarop het hoedje van je paprikabroodje
  6. Serveer met de gebakken frietjes van zoete aardappel

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer