Ik ben, dat weten jullie, een fiere ambassadeur van Albert Heijn België. Ik vind het een hele fijne kruidenier om m’n aankopen te doen, omdat ze een zeer verrassend assortiment hebben, en altijd weer met innovatieve producten en ingrediënten uitpakken. En het Hollandse vind ik ook wel plezierig, want dat zorgt toch voor net iets andere producten en aanpak.
Ik vind het leuk, om wanneer ik naar Albert Heijn ga winkelen, gewoon eens door de gangen te lopen, te ontdekken welke spannende ingrediënten nu weer in de rekken liggen, en dan ter plekke een nieuw gerecht te verzinnen. Dat heb ik gisteren ook weer gedaan, en ik zag de groentebroodjes liggen. Die bestaan voor 35 procent uit groenten. Ik vond het wel spannend op me de paprikabroodjes aan de slag te gaan. Daar heb ik dan lekkere zoete aardappelfrietjes bij bereid en een pittige veggieburger met lekkere groentjes, ui, zongedroogde tomaat en veldsla.
Eerlijk, het was niet de bedoeling om dit recept meteen online te zetten, want ik heb er ook niet echt een professionele foto van gemaakt. De foto hierboven heb ik gewoon in 1, 2, 3 met mijn Smartphone gemaakt. Trekt op niet veel; sorry. Maar ik kreeg zeker honderd keer de vraag om het recept snel met jullie te delen, dus voilà hier is het. Geniet ervan. En een betere foto komt nog wel eens. Beloofd.
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer
Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer
Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer
Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer
Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer