Appie On Tour: Vegetarische Burger
Recept

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 veggieburgers
  • Een ui
  • Een doosje zongedroogde tomaatjes
  • 8 verse kerstomaatjes
  • Enkele lepels ketchup
  • Een bolletje mozzarella
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
Appie On Tour: Vegetarische Burger

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Grill de vegetarische burger op de barbecue.

2 / 9

Snipper de ui en stoof die wat aan.

3 / 9

Doe de gestoofde ui samen met de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in een kommetje en versnipper die gewoon met een schaar. Zorg dat je nog wat structuur overhoudt.

4 / 9

Doe nog wat ketchup bij de tomatensalsa.

5 / 9

Grill de twee helften van het hamburgerbroodje, met de binnenkant op de grill.

6 / 9

Leg een laagje van de tomatensalsa op de onderkant van het broodje. 

7 / 9

Leg daar de gegrilde veggie-burger op.

8 / 9

Werk af met een plakje mozzarella, wat peper en zout naar smaak, en een blaadje basilicum.

9 / 9

Leg het gebakken hoedje van het broodje er nog op, en doe er desnoods een prikkertje door zodat de burger mooi recht blijft staan. Smakelijk!

Laat het smaken.

Ik mocht enkele weken geleden met Appie On Tour voor het eerst koken op locatie in de winkel van Albert Heijn in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. Ik maakte toen gemarineerde zalm met courgetti, een lekker recept dat je zeker eens moet uitproberen, ik kreeg er al veel fijne reacties op.

Ook vandaag mag ik weer een gerecht met jullie delen, een smakelijke vegetarische burger die ik onlangs op de barbecue heb bereid aan de Albert Heijn van Sint-Niklaas. Bij AH zetten ze zwaar in op de flexitarisme. En daar kan ik mij persoonlijk wel in vinden. Ik hou heel veel van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak. En het komt onze gezondheid maar ook het klimaat ten goede, niks verkeerd mee dus.

Deze vegetarische burger heeft veel Italiaanse charme. De salsa van tomaatjes , de mozzarella en de basilicum maken deze burger lekker smeuïg en hartig tegelijk. Maak de barbecue maar al lekker warm, en verwen je familie of je gasten eens een keertje zonder vlees, maar zeker net zo lekker. Wedden dat ze gaan smullen?

Bereiding

  1. Grill de vegetarische burger op de barbecue.
  2. Snipper de ui en stoof die wat aan.
  3. Doe de gestoofde ui samen met de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in een kommetje en versnipper die gewoon met een schaar. Zorg dat je nog wat structuur overhoudt.
  4. Doe nog wat ketchup bij de tomatensalsa.
  5. Grill de twee helften van het hamburgerbroodje, met de binnenkant op de grill.
  6. Leg een laagje van de tomatensalsa op de onderkant van het broodje. 
  7. Leg daar de gegrilde veggie-burger op.
  8. Werk af met een plakje mozzarella, wat peper en zout naar smaak, en een blaadje basilicum.
  9. Leg het gebakken hoedje van het broodje er nog op, en doe er desnoods een prikkertje door zodat de burger mooi recht blijft staan. Smakelijk!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer