Appie On Tour: Vegetarische Burger

Ik mocht enkele weken geleden met Appie On Tour voor het eerst koken op locatie in de winkel van Albert Heijn in de Karel Oomsstraat in Antwerpen. Ik maakte toen gemarineerde zalm met courgetti, een lekker recept dat je zeker eens moet uitproberen, ik kreeg er al veel fijne reacties op.

Ook vandaag mag ik weer een gerecht met jullie delen, een smakelijke vegetarische burger die ik onlangs op de barbecue heb bereid aan de Albert Heijn van Sint-Niklaas. Bij AH zetten ze zwaar in op de flexitarisme. En daar kan ik mij persoonlijk wel in vinden. Ik hou heel veel van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak. En het komt onze gezondheid maar ook het klimaat ten goede, niks verkeerd mee dus.

Deze vegetarische burger heeft veel Italiaanse charme. De salsa van tomaatjes , de mozzarella en de basilicum maken deze burger lekker smeuïg en hartig tegelijk. Maak de barbecue maar al lekker warm, en verwen je familie of je gasten eens een keertje zonder vlees, maar zeker net zo lekker. Wedden dat ze gaan smullen?

 

 

Bereiding

  1. Grill de vegetarische burger op de barbecue.
  2. Snipper de ui en stoof die wat aan.
  3. Doe de gestoofde ui samen met de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in een kommetje en versnipper die gewoon met een schaar. Zorg dat je nog wat structuur overhoudt.
  4. Doe nog wat ketchup bij de tomatensalsa.
  5. Grill de twee helften van het hamburgerbroodje, met de binnenkant op de grill.
  6. Leg een laagje van de tomatensalsa op de onderkant van het broodje. 
  7. Leg daar de gegrilde veggie-burger op.
  8. Werk af met een plakje mozzarella, wat peper en zout naar smaak, en een blaadje basilicum.
  9. Leg het gebakken hoedje van het broodje er nog op, en doe er desnoods een prikkertje door zodat de burger mooi recht blijft staan. Smakelijk!