Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon

Paddenstoelen zijn fantastisch. Ze zijn gezond en bevatten niet zoveel calorieën. Ik vind ze oook heerlijk in allerlei bereidingen of in deze smakelijke pasta. En eigenlijk is dit ook een heel makkelijk te bereiden pasta, omdat je de paddenstoelen met de look, de rozemarijn en de sjalotjes samen in de blender hakt, waardoor je een soort van korrelige paddenstoelenmix krijgt die je meteen in wat hete olijfolie gaar kunt bakken. Met wat verse pasta bij in een wip klaar, en lekker!

Bereiding

  1. Doe de sjalotjes, de paddenstoelen, de look en de rozemarijn met een paar lepels olijfolie in de blender en hak alles heel fijn (er mag nog een kleine structuur inzitten)
  2. Smelt een klompje boter met een scheut olijfolie in een hete pan en bak de duxelles van paddenstoelen enkele minuten om en om.
  3. Voeg na een paar minuutjes de graanmosterd toe en de soja light.
  4. Voeg eventueel een scheutje cognac toe (optioneel).
  5. Meng de blokjes bacon mee onder het mengsel.
  6. Kook de verse pasta beetgaar en meng onder de duxelles.
  7. Werk af met wat schilfers parmesaan.