Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon
Recept

Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr verse pasta
  • Een doosje kastanjepaddenstoelen
  • Twee sjalotjes
  • Twee teentjes knoflook
  • Een paar takjes rozemarijn
  • 2 dl soja light
  • 2 el graanmosterd
  • 100 gram bacon in blokjes (mag light zijn)
  • Parmezaanse kaas
Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Doe de sjalotjes, de paddenstoelen, de look en de rozemarijn met een paar lepels olijfolie in de blender en hak alles heel fijn (er mag nog een kleine structuur inzitten)

2 / 7

Smelt een klompje boter met een scheut olijfolie in een hete pan en bak de duxelles van paddenstoelen enkele minuten om en om.

3 / 7

Voeg na een paar minuutjes de graanmosterd toe en de soja light.

4 / 7

Voeg eventueel een scheutje cognac toe (optioneel).

5 / 7

Meng de blokjes bacon mee onder het mengsel.

6 / 7

Kook de verse pasta beetgaar en meng onder de duxelles.

7 / 7

Werk af met wat schilfers parmesaan.

Laat het smaken.

Paddenstoelen zijn fantastisch. Ze zijn gezond en bevatten niet zoveel calorieën. Ik vind ze ook heerlijk in allerlei bereidingen of in deze smakelijke pasta. En eigenlijk is dit ook een heel makkelijk te bereiden pasta, omdat je de paddenstoelen met de look, de rozemarijn en de sjalotjes samen in de blender hakt, waardoor je een soort van korrelige paddenstoelenmix krijgt die je meteen in wat hete olijfolie gaar kunt bakken. Met wat verse pasta bij in een wip klaar, en lekker!

Bereiding

  1. Doe de sjalotjes, de paddenstoelen, de look en de rozemarijn met een paar lepels olijfolie in de blender en hak alles heel fijn (er mag nog een kleine structuur inzitten)
  2. Smelt een klompje boter met een scheut olijfolie in een hete pan en bak de duxelles van paddenstoelen enkele minuten om en om.
  3. Voeg na een paar minuutjes de graanmosterd toe en de soja light.
  4. Voeg eventueel een scheutje cognac toe (optioneel).
  5. Meng de blokjes bacon mee onder het mengsel.
  6. Kook de verse pasta beetgaar en meng onder de duxelles.
  7. Werk af met wat schilfers parmesaan.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer