Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon
Recept

Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr verse pasta
  • Een doosje kastanjepaddenstoelen
  • Twee sjalotjes
  • Twee teentjes knoflook
  • Een paar takjes rozemarijn
  • 2 dl soja light
  • 2 el graanmosterd
  • 100 gram bacon in blokjes (mag light zijn)
  • Parmezaanse kaas
Verse pasta duxelles met kastanjepaddenstoelen en bacon

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Doe de sjalotjes, de paddenstoelen, de look en de rozemarijn met een paar lepels olijfolie in de blender en hak alles heel fijn (er mag nog een kleine structuur inzitten)

2 / 7

Smelt een klompje boter met een scheut olijfolie in een hete pan en bak de duxelles van paddenstoelen enkele minuten om en om.

3 / 7

Voeg na een paar minuutjes de graanmosterd toe en de soja light.

4 / 7

Voeg eventueel een scheutje cognac toe (optioneel).

5 / 7

Meng de blokjes bacon mee onder het mengsel.

6 / 7

Kook de verse pasta beetgaar en meng onder de duxelles.

7 / 7

Werk af met wat schilfers parmesaan.

Laat het smaken.

Paddenstoelen zijn fantastisch. Ze zijn gezond en bevatten niet zoveel calorieën. Ik vind ze ook heerlijk in allerlei bereidingen of in deze smakelijke pasta. En eigenlijk is dit ook een heel makkelijk te bereiden pasta, omdat je de paddenstoelen met de look, de rozemarijn en de sjalotjes samen in de blender hakt, waardoor je een soort van korrelige paddenstoelenmix krijgt die je meteen in wat hete olijfolie gaar kunt bakken. Met wat verse pasta bij in een wip klaar, en lekker!

Bereiding

  1. Doe de sjalotjes, de paddenstoelen, de look en de rozemarijn met een paar lepels olijfolie in de blender en hak alles heel fijn (er mag nog een kleine structuur inzitten)
  2. Smelt een klompje boter met een scheut olijfolie in een hete pan en bak de duxelles van paddenstoelen enkele minuten om en om.
  3. Voeg na een paar minuutjes de graanmosterd toe en de soja light.
  4. Voeg eventueel een scheutje cognac toe (optioneel).
  5. Meng de blokjes bacon mee onder het mengsel.
  6. Kook de verse pasta beetgaar en meng onder de duxelles.
  7. Werk af met wat schilfers parmesaan.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer