Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Recept

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de pasta
  • 500 gr semolabloem
  • 180 gr vocht (ei en water)
Voor de saus
  • 4 merguezworstjes
  • Een doosje kerstomaatjes
  • 3 sjalotjes
  • Een paar takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Wat gemalen chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • Verse basilicum
  • 500 ml pasata
  • Parmezaanse kaas
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
1 / 11

Doe je bloem in de Philips Pastamaker.

2 / 11

Gebruik de automatische instelling die aangeeft hoeveel vocht je toe moet voegen.

3 / 11

Meng een eitje met water tot je de juiste hoeveelheid vocht hebt.

4 / 11

Start het automatische kneedprogramma.

5 / 11

Giet rustig het vocht bij de bloem van zodra de machine begint te kneden.

6 / 11

Snipper de sjalotjes, en stoof ze aan in wat olijfolie met de fijngehakte rozemarijn en de geraspte knoflook.

7 / 11

Snij de worstjes in stukjes van 2 à 3 centimeter en bak die mee in de pan.

8 / 11

Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat rustig stoven.

9 / 11

Voeg uiteindelijk de pasata toe en naar smaak wat chilivlokken of tabasco.

10 / 11

Kook de pasta net niet al dente, en laat ze dan nog even meegaren in de saus met de worstjes.

11 / 11

Serveren met verse basilicum en wat versgeraspte parmezaanse kaas.

Laat het smaken.

Ik zal maar meteen eerlijk zijn: tot voor kort had ik nog nooit zelf verse pasta gemaakt. Pas op, ik wist dat het eigenlijk niet echt moeilijk was, en ik heb ook ergens in de kast zo’n mechanische pastamachine staan, met zo’n draaihendel aan, weet je wel, maar ik heb die nog nooit gebruikt. Ik ontzag het me altijd wat. Vreesde voor een enorme chaos in mijn keuken. En gesukkel. Beetje drempelvrees of zo. Herkenbaar, niet? Dus als ik pasta maakte was die altijd gedroogd of ik kocht die ook wel eens vers bij de kruidenier of in de Italiaanse delicatessenzaak.

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

Maar toen de mensen van Philips me een tijdje geleden vroegen of ik hun (relatief) nieuwe pastamachine niet eens wou uitproberen, was ik wel meteen gewonnen. De gedachte om zelf mijn eigen verse spaghetti, tagliatelle, penne of lasagne te maken was gewoon veel te spannend.

En ik moet heel eerlijk toegeven: ik ben echt dolenthousiast over deze pastamachine. Ik gebruik dit toestel tegenwoordig minstens twee keer per week, en als ik filmpjes op mijn Instagram Stories zet, krijg ik meteen veel reacties. Het is echt een toestel dat tot de verbeelding spreekt.

En logisch ook. Want de Pastamaker van Philips is echt het makkelijkste toestel om snel verse lekkere pasta te maken met enkele simpele basisingrediënten. Met de juiste bloem, eventueel een eitje en wat vocht (dat kan gewoon water zijn, wat olijfolie of bijvoorbeeld rode bietensap wanneer je roze of rode pasta wil maken) kun je in minder dan 10 minuten verse pasta bereiden.

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

De pastamachine weegt de bloem, zegt vervolgens hoeveel vocht je toe moet voegen, en kneedt vervolgens automatisch het verse deeg. Gewoon de ingrediënten erin doen, op de knop drukken en enkele minuten later is je pasta al klaar.

Nog een groot voordeel: je kunt zomaar even acht verschillende pasta’s maken (spaghetti, penne, fettuccine, lasagne, tagliatelle, pappardelle, engelenhaar en dikke spaghetti) door de verschillende vormen die meegeleverd worden met het toestel. Ik heb ze inmiddels bijna allemaal uitgeprobeerd en ze zijn allemaal even tof.

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

Vandaag deel ik al even mijn recept voor verse penne met merguez en kerstomaten. Je kunt die pasta natuurlijk ook gewoon maken met gedroogde of verse pasta die je in de winkel koopt, maar de kick die je voelt wanneer je de pasta zelf vers maakt is gewoon super.

Weet je wat ik zelfs doe: ik maak mijn verse pasta pas wanneer de gasten al aan tafel zitten. Geloof me: dat is scoren. Je tafelgasten zitten dan echt met open mond te kijken naar je keukenkunsten, terwijl dit heerlijke machine werkelijk alle werk voor je doet. Echt zalig!

Voor meer informatie over deze Philips Pastamaker kun je terecht op de site van Philips. En goed nieuws: We geven op Would Be Chef zo’n heerlijke Philips Avance Collection Pastamaker met geïntegreerde weegschaal (HR2382/10) weg. Smakelijk koken!

Bereiding

  1. Doe je bloem in de Philips Pastamaker.
  2. Gebruik de automatische instelling die aangeeft hoeveel vocht je toe moet voegen.
  3. Meng een eitje met water tot je de juiste hoeveelheid vocht hebt.
  4. Start het automatische kneedprogramma.
  5. Giet rustig het vocht bij de bloem van zodra de machine begint te kneden.
  6. Snipper de sjalotjes, en stoof ze aan in wat olijfolie met de fijngehakte rozemarijn en de geraspte knoflook.
  7. Snij de worstjes in stukjes van 2 à 3 centimeter en bak die mee in de pan.
  8. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat rustig stoven.
  9. Voeg uiteindelijk de pasata toe en naar smaak wat chilivlokken of tabasco.
  10. Kook de pasta net niet al dente, en laat ze dan nog even meegaren in de saus met de worstjes.
  11. Serveren met verse basilicum en wat versgeraspte parmezaanse kaas.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer