Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Recept

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de pasta
  • 500 gr semolabloem
  • 180 gr vocht (ei en water)
Voor de saus
  • 4 merguezworstjes
  • Een doosje kerstomaatjes
  • 3 sjalotjes
  • Een paar takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • Wat gemalen chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • Verse basilicum
  • 500 ml pasata
  • Parmezaanse kaas
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
1 / 11

Doe je bloem in de Philips Pastamaker.

2 / 11

Gebruik de automatische instelling die aangeeft hoeveel vocht je toe moet voegen.

3 / 11

Meng een eitje met water tot je de juiste hoeveelheid vocht hebt.

4 / 11

Start het automatische kneedprogramma.

5 / 11

Giet rustig het vocht bij de bloem van zodra de machine begint te kneden.

6 / 11

Snipper de sjalotjes, en stoof ze aan in wat olijfolie met de fijngehakte rozemarijn en de geraspte knoflook.

7 / 11

Snij de worstjes in stukjes van 2 à 3 centimeter en bak die mee in de pan.

8 / 11

Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat rustig stoven.

9 / 11

Voeg uiteindelijk de pasata toe en naar smaak wat chilivlokken of tabasco.

10 / 11

Kook de pasta net niet al dente, en laat ze dan nog even meegaren in de saus met de worstjes.

11 / 11

Serveren met verse basilicum en wat versgeraspte parmezaanse kaas.

Laat het smaken.

Ik zal maar meteen eerlijk zijn: tot voor kort had ik nog nooit zelf verse pasta gemaakt. Pas op, ik wist dat het eigenlijk niet echt moeilijk was, en ik heb ook ergens in de kast zo’n mechanische pastamachine staan, met zo’n draaihendel aan, weet je wel, maar ik heb die nog nooit gebruikt. Ik ontzag het me altijd wat. Vreesde voor een enorme chaos in mijn keuken. En gesukkel. Beetje drempelvrees of zo. Herkenbaar, niet? Dus als ik pasta maakte was die altijd gedroogd of ik kocht die ook wel eens vers bij de kruidenier of in de Italiaanse delicatessenzaak.

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

Maar toen de mensen van Philips me een tijdje geleden vroegen of ik hun (relatief) nieuwe pastamachine niet eens wou uitproberen, was ik wel meteen gewonnen. De gedachte om zelf mijn eigen verse spaghetti, tagliatelle, penne of lasagne te maken was gewoon veel te spannend.

En ik moet heel eerlijk toegeven: ik ben echt dolenthousiast over deze pastamachine. Ik gebruik dit toestel tegenwoordig minstens twee keer per week, en als ik filmpjes op mijn Instagram Stories zet, krijg ik meteen veel reacties. Het is echt een toestel dat tot de verbeelding spreekt.

En logisch ook. Want de Pastamaker van Philips is echt het makkelijkste toestel om snel verse lekkere pasta te maken met enkele simpele basisingrediënten. Met de juiste bloem, eventueel een eitje en wat vocht (dat kan gewoon water zijn, wat olijfolie of bijvoorbeeld rode bietensap wanneer je roze of rode pasta wil maken) kun je in minder dan 10 minuten verse pasta bereiden.

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

De pastamachine weegt de bloem, zegt vervolgens hoeveel vocht je toe moet voegen, en kneedt vervolgens automatisch het verse deeg. Gewoon de ingrediënten erin doen, op de knop drukken en enkele minuten later is je pasta al klaar.

Nog een groot voordeel: je kunt zomaar even acht verschillende pasta’s maken (spaghetti, penne, fettuccine, lasagne, tagliatelle, pappardelle, engelenhaar en dikke spaghetti) door de verschillende vormen die meegeleverd worden met het toestel. Ik heb ze inmiddels bijna allemaal uitgeprobeerd en ze zijn allemaal even tof.

Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten
Verse penne uit de Philips Pastamaker met merguez en kerstomaten

Vandaag deel ik al even mijn recept voor verse penne met merguez en kerstomaten. Je kunt die pasta natuurlijk ook gewoon maken met gedroogde of verse pasta die je in de winkel koopt, maar de kick die je voelt wanneer je de pasta zelf vers maakt is gewoon super.

Weet je wat ik zelfs doe: ik maak mijn verse pasta pas wanneer de gasten al aan tafel zitten. Geloof me: dat is scoren. Je tafelgasten zitten dan echt met open mond te kijken naar je keukenkunsten, terwijl dit heerlijke machine werkelijk alle werk voor je doet. Echt zalig!

Voor meer informatie over deze Philips Pastamaker kun je terecht op de site van Philips. En goed nieuws: We geven op Would Be Chef zo’n heerlijke Philips Avance Collection Pastamaker met geïntegreerde weegschaal (HR2382/10) weg. Smakelijk koken!

Bereiding

  1. Doe je bloem in de Philips Pastamaker.
  2. Gebruik de automatische instelling die aangeeft hoeveel vocht je toe moet voegen.
  3. Meng een eitje met water tot je de juiste hoeveelheid vocht hebt.
  4. Start het automatische kneedprogramma.
  5. Giet rustig het vocht bij de bloem van zodra de machine begint te kneden.
  6. Snipper de sjalotjes, en stoof ze aan in wat olijfolie met de fijngehakte rozemarijn en de geraspte knoflook.
  7. Snij de worstjes in stukjes van 2 à 3 centimeter en bak die mee in de pan.
  8. Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat rustig stoven.
  9. Voeg uiteindelijk de pasata toe en naar smaak wat chilivlokken of tabasco.
  10. Kook de pasta net niet al dente, en laat ze dan nog even meegaren in de saus met de worstjes.
  11. Serveren met verse basilicum en wat versgeraspte parmezaanse kaas.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer