LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ

Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken.

Voor Albert Heijn heb ik een hele lekkere papillot gemaakt met verse vis, die ideaal is voor op de BBQ. In de visafdeling kun je verschillende heerlijke visjes en schelpjes vinden en die passen allemaal perfect in deze papillot. Wees maar wat creatief met dit recept, veel kan. Met de witte wijn erbij, de aardappeltjes en de lekkere verse kruiden is dit een gerecht dat iedereen op vakantie gelukkig maken zal, of dat nu in Vlaanderen is of ergens in het Zuiden! Enjoy met volle teugen.

 

Bereiding

  1. De ui en de venkel snipperen, en met de fijngesnipperde look aanstoven in wat olijfolie in de pan.
  2. De kerstomaatjes in stukjes snijden en toevoegen aan de ui en de venkel.
  3. Naar smaak peper en zout bijvoegen.
  4. De aardappelen in blokjes snijden en net niet al dente stomen of koken.
  5. De groentjes en de aardappelblokjes op de aluminiumfolie leggen.
  6. De kleine stukjes vis erop leggen, net als de mosselen en de andere schelpjes, samen met de dille.
  7. De papillot drie vierde dichtplooien, de witte wijn en de witte Martini, half-half toevoegen.
  8. De papillot dichtplooien en op de hete BBQ gedurende tien minuutjes of maximum een kwartiertje laten garen.
  9. Openen en zo serveren in een diep bord.