LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ
Recept

Lekker zomers: vispapillot op de bbq

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gram vis (kabeljauw, zalm, roodbaars…)
  • 12 mosseltjes, 12 venusschelpjes
  • 2 grote Aardappelen
  • Een handvol kerstomaatjes
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • Verse dille
  • 2 lookteentjes
  • Een glas Witte Martini, een glas droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ

Bereiding

9 stappen

1 / 9

De ui en de venkel snipperen, en met de fijngesnipperde look aanstoven in wat olijfolie in de pan.

2 / 9

De kerstomaatjes in stukjes snijden en toevoegen aan de ui en de venkel.

3 / 9

Naar smaak peper en zout bijvoegen.

4 / 9

De aardappelen in blokjes snijden en net niet al dente stomen of koken.

5 / 9

De groentjes en de aardappelblokjes op de aluminiumfolie leggen.

6 / 9

De kleine stukjes vis erop leggen, net als de mosselen en de andere schelpjes, samen met de dille.

7 / 9

De papillot drie vierde dichtplooien, de witte wijn en de witte Martini, half-half toevoegen.

8 / 9

De papillot dichtplooien en op de hete BBQ gedurende tien minuutjes of maximum een kwartiertje laten garen.

9 / 9

Openen en zo serveren in een diep bord.

Laat het smaken.

Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken.

Voor Albert Heijn heb ik een hele lekkere papillot gemaakt met verse vis, die ideaal is voor op de BBQ. In de visafdeling kun je verschillende heerlijke visjes en schelpjes vinden en die passen allemaal perfect in deze papillot. Wees maar wat creatief met dit recept, veel kan. Met de witte wijn erbij, de aardappeltjes en de lekkere verse kruiden is dit een gerecht dat iedereen op vakantie gelukkig maken zal, of dat nu in Vlaanderen is of ergens in het Zuiden! Enjoy met volle teugen.

Bereiding

  1. De ui en de venkel snipperen, en met de fijngesnipperde look aanstoven in wat olijfolie in de pan.
  2. De kerstomaatjes in stukjes snijden en toevoegen aan de ui en de venkel.
  3. Naar smaak peper en zout bijvoegen.
  4. De aardappelen in blokjes snijden en net niet al dente stomen of koken.
  5. De groentjes en de aardappelblokjes op de aluminiumfolie leggen.
  6. De kleine stukjes vis erop leggen, net als de mosselen en de andere schelpjes, samen met de dille.
  7. De papillot drie vierde dichtplooien, de witte wijn en de witte Martini, half-half toevoegen.
  8. De papillot dichtplooien en op de hete BBQ gedurende tien minuutjes of maximum een kwartiertje laten garen.
  9. Openen en zo serveren in een diep bord.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer