LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ
Recept

Lekker zomers: vispapillot op de bbq

Dit heb je nodig 4 personen

  • 500 gram vis (kabeljauw, zalm, roodbaars…)
  • 12 mosseltjes, 12 venusschelpjes
  • 2 grote Aardappelen
  • Een handvol kerstomaatjes
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • Verse dille
  • 2 lookteentjes
  • Een glas Witte Martini, een glas droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
LEKKER ZOMERS: VISPAPILLOT OP DE BBQ

Bereiding

9 stappen

1 / 9

De ui en de venkel snipperen, en met de fijngesnipperde look aanstoven in wat olijfolie in de pan.

2 / 9

De kerstomaatjes in stukjes snijden en toevoegen aan de ui en de venkel.

3 / 9

Naar smaak peper en zout bijvoegen.

4 / 9

De aardappelen in blokjes snijden en net niet al dente stomen of koken.

5 / 9

De groentjes en de aardappelblokjes op de aluminiumfolie leggen.

6 / 9

De kleine stukjes vis erop leggen, net als de mosselen en de andere schelpjes, samen met de dille.

7 / 9

De papillot drie vierde dichtplooien, de witte wijn en de witte Martini, half-half toevoegen.

8 / 9

De papillot dichtplooien en op de hete BBQ gedurende tien minuutjes of maximum een kwartiertje laten garen.

9 / 9

Openen en zo serveren in een diep bord.

Laat het smaken.

Het zijn alweer een hele tijd prachtige zomerse dagen, met heerlijke hete temperaturen, en dan gaat de BBQ bij mij elke dag aan. Of ik nu in België ben of in Barcelona (waar we een kleine elektrische barbecue hebben op ons smalle maar heerlijke terrasje) ik hou er van om vlees en vis en lekkere groentjes te grillen op de barbecue, omdat je dat lekker buiten kunt doen, en je je keuken niet eens vuil hoeft te maken.

Voor Albert Heijn heb ik een hele lekkere papillot gemaakt met verse vis, die ideaal is voor op de BBQ. In de visafdeling kun je verschillende heerlijke visjes en schelpjes vinden en die passen allemaal perfect in deze papillot. Wees maar wat creatief met dit recept, veel kan. Met de witte wijn erbij, de aardappeltjes en de lekkere verse kruiden is dit een gerecht dat iedereen op vakantie gelukkig maken zal, of dat nu in Vlaanderen is of ergens in het Zuiden! Enjoy met volle teugen.

Bereiding

  1. De ui en de venkel snipperen, en met de fijngesnipperde look aanstoven in wat olijfolie in de pan.
  2. De kerstomaatjes in stukjes snijden en toevoegen aan de ui en de venkel.
  3. Naar smaak peper en zout bijvoegen.
  4. De aardappelen in blokjes snijden en net niet al dente stomen of koken.
  5. De groentjes en de aardappelblokjes op de aluminiumfolie leggen.
  6. De kleine stukjes vis erop leggen, net als de mosselen en de andere schelpjes, samen met de dille.
  7. De papillot drie vierde dichtplooien, de witte wijn en de witte Martini, half-half toevoegen.
  8. De papillot dichtplooien en op de hete BBQ gedurende tien minuutjes of maximum een kwartiertje laten garen.
  9. Openen en zo serveren in een diep bord.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer