Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola
Recept

Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola

Dit heb je nodig 4 personen

  • 6 slahartjes
  • Een halve ananas
  • 2 kipfilets
  • Een handvol cashewnoten
  • Gorgonzola
  • Soja light
  • Bieslook
  • Peper en zout
 
Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Snij de slahartjes tot een fijne salade

2 / 4

Bak de gepeperde en gezouten kippenreepjes knapperig in de pan

3 / 4

Snij de verse ananas in stukjes en bak die met een flinke draai van de pepermolen in een beetje goede bruisende boter tot de ananas een beetje goud bruin begint te kleuren

4 / 4

Warm de sojalicht een klein beetje op in de microgolfoven en meng de gorgonzola inde warme soja light zodat die er zachtjes in wegsmelt. Naar smaak peper toevoegen

Dresseren

4 stappen

1 / 4

Meng de sla met de ananas, de kip, en de cashewnootjes

2 / 4

Doe er de lauwe dressing van gorgonzola over

3 / 4

Werk af met fijngesnipperde bieslook

4 / 4

Serveer eventueel met een stukje lekker brood bij

Laat het smaken.

Na twee weken vakantie, met best wel wat wandelen, maar ook veel goede restaurants, mag het wel en tikje lichter. En het gaat dan nog eens pré-zomeren ook deze week, dus tijd voor lange wandeling waarbij honderden tot zelfs meer dan duizend calorieën verband zullen worden, en nadien lekkere slaatjes. Opgelet: als je veel sport moet je ook voldoende blijven eten, dus je slaatjes moeten ook niet al te flauw zijn.

Een slaatje met pit is dit! Kip en ananas combineren, dat doen we wel eens vaker. Maar door de ananas te bakken in wat boter en een lekkere draai van de pepermolen te geven krijgt die toch meteen een extra powerboost. Doe daar de pikante hartige saus van gorgonzola bij, de casrhewnootjes en de bieslook, en je krijgt een mooie krachtige maaltijdsalade.

Bereiding

  1. Snij de slahartjes tot een fijne salade
  2. Bak de gepeperde en gezouten kippenreepjes knapperig in de pan
  3. Snij de verse ananas in stukjes en bak die met een flinke draai van de pepermolen in een beetje goede bruisende boter tot de ananas een beetje goud bruin begint te kleuren
  4. Warm de sojalicht een klein beetje op in de microgolfoven en meng de gorgonzola inde warme soja light zodat die er zachtjes in wegsmelt. Naar smaak peper toevoegen

Dresseren

  1. Meng de sla met de ananas, de kip, en de cashewnootjes
  2. Doe er de lauwe dressing van gorgonzola over
  3. Werk af met fijngesnipperde bieslook
  4. Serveer eventueel met een stukje lekker brood bij

MIJN WIJNTIP

Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).

Bestel mijn Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer