
Salade met kip, ananas, cashewnoten en dressing van gorgonzola
Na twee weken vakantie, met best wel wat wandelen, maar ook veel goede restaurants, mag het wel en tikje lichter. En het gaat dan nog eens pré-zomeren ook deze week, dus tijd voor lange wandeling waarbij honderden tot zelfs meer dan duizend calorieën verband zullen worden, en nadien lekkere slaatjes. Opgelet: als je veel sport moet je ook voldoende blijven eten, dus je slaatjes moeten ook niet al te flauw zijn.
Een slaatje met pit is dit! Kip en ananas combineren, dat doen we wel eens vaker. Maar door de ananas te bakken in wat boter en een lekkere draai van de pepermolen te geven krijgt die toch meteen een extra powerboost. Doe daar de pikante hartige saus van gorgonzola bij, de casrhewnootjes en de bieslook, en je krijgt een mooie krachtige maaltijdsalade.
Bereiding
- Snij de slahartjes tot een fijne salade
- Bak de gepeperde en gezouten kippenreepjes knapperig in de pan
- Snij de verse ananas in stukjes en bak die met een flinke draai van de pepermolen in een beetje goede bruisende boter tot de ananas een beetje goud bruin begint te kleuren
- Warm de sojalicht een klein beetje op in de microgolfoven en meng de gorgonzola inde warme soja light zodat die er zachtjes in wegsmelt. Naar smaak peper toevoegen
Dresseren
- Meng de sla met de ananas, de kip, en de cashewnootjes
- Doe er de lauwe dressing van gorgonzola over
- Werk af met fijngesnipperde bieslook
- Serveer eventueel met een stukje lekker brood bij
MIJN WIJNTIP
Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG
Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).
Bestel mijn Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG
Reacties