Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette

Zalm is een hele gezonde, want vette vis, en in de oven klaargemaakt met een lekker pittig kruidenkorstje is eens een iets andere bereiding. Opgelet: laat de vis wel niet te ver garen, want als hij binnenin zelfs nog een beetje glazig/rauw is, is dat lekker. En te ver gegaard wordt de zalm gewoon wat te droog.

Samen met de gewokte prei en courgette is dit een heerlijk gezond gerecht. Je kunt er natuurlijk altijd nog wat gestoomde of zelfs gebakken aardappeltjes bij serveren, maar voor mij persoonlijk is dat niet altijd nodig. Ik doe dan gewoon wat extra groenten, en dat vind ik even lekker.

Bereiding

  1. Doe de mosterd, het paneermeel, de lookteentjes, de fijngesnipperde rozemarijn, de peper en het chilipepertje in een vijzel met een beetje olijfolie en stamp lekker fijn
  2. Smeer de zalmfilets in met deze kruidenkorst. Doe wat olijfolie in een ovenschotel, schik er de zalmfilets op, en plaats in een voorverwamde oven van 170 graden gedurende twaalf minuutjes. Zet dan nog even onder de grill zodat de kruiden bovenop een beetje korsten.
  3. Snij de prei en was die zorgvuldig. Snij ook de courgette in brunoise, met schil en al. Bak in de wok in de olie op een rustig vuur tot de groenten gaar zijn. Voeg uiteindelijk wat soja light toe, en vergeet niet af te kruiden met peper en zout.
  4. Serveer de groenten onderin het bord, leg er de gebakken zalmfilet op.