Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette
Recept

Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 zalmfilets
  • 2 el graanmosterd
  • 3 el paneermeel
  • 2 lookteentjes
  • 1 chilipepertje
  • Wat peper en zout
  • Een takje rozemarijn
  • 4 preistengels
  • 1 courgette
  • Soja Light
Zalm met kruidenkorstje, prei en courgette

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Doe de mosterd, het paneermeel, de lookteentjes, de fijngesnipperde rozemarijn, de peper en het chilipepertje in een vijzel met een beetje olijfolie en stamp lekker fijn

2 / 4

Smeer de zalmfilets in met deze kruidenkorst. Doe wat olijfolie in een ovenschotel, schik er de zalmfilets op, en plaats in een voorverwamde oven van 170 graden gedurende twaalf minuutjes. Zet dan nog even onder de grill zodat de kruiden bovenop een beetje korsten.

3 / 4

Snij de prei en was die zorgvuldig. Snij ook de courgette in brunoise, met schil en al. Bak in de wok in de olie op een rustig vuur tot de groenten gaar zijn. Voeg uiteindelijk wat soja light toe, en vergeet niet af te kruiden met peper en zout.

4 / 4

Serveer de groenten onderin het bord, leg er de gebakken zalmfilet op.

Laat het smaken.

Zalm is een hele gezonde, want vette vis, en in de oven klaargemaakt met een lekker pittig kruidenkorstje is eens een iets andere bereiding. Opgelet: laat de vis wel niet te ver garen, want als hij binnenin zelfs nog een beetje glazig/rauw is, is dat lekker. En te ver gegaard wordt de zalm gewoon wat te droog.

Samen met de gewokte prei en courgette is dit een heerlijk gezond gerecht. Je kunt er natuurlijk altijd nog wat gestoomde of zelfs gebakken aardappeltjes bij serveren, maar voor mij persoonlijk is dat niet altijd nodig. Ik doe dan gewoon wat extra groenten, en dat vind ik even lekker.

Bereiding

  1. Doe de mosterd, het paneermeel, de lookteentjes, de fijngesnipperde rozemarijn, de peper en het chilipepertje in een vijzel met een beetje olijfolie en stamp lekker fijn
  2. Smeer de zalmfilets in met deze kruidenkorst. Doe wat olijfolie in een ovenschotel, schik er de zalmfilets op, en plaats in een voorverwamde oven van 170 graden gedurende twaalf minuutjes. Zet dan nog even onder de grill zodat de kruiden bovenop een beetje korsten.
  3. Snij de prei en was die zorgvuldig. Snij ook de courgette in brunoise, met schil en al. Bak in de wok in de olie op een rustig vuur tot de groenten gaar zijn. Voeg uiteindelijk wat soja light toe, en vergeet niet af te kruiden met peper en zout.
  4. Serveer de groenten onderin het bord, leg er de gebakken zalmfilet op.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer