ZEETONG MET COMTÉ EN HAZELNOOT, SLAKJES EN SPINAZIE

Tongfiletjes. Ons mama rolde die altijd op en pocheerde ze, en maakte er dan een heerlijke witte vissaus bij met champignons. Maar dit is ook een erg verfijnde en zeer makkelijke manier om die heerlijke visjes tot hun recht te laten komen.

Ik heb ooit in een Frans restaurant een variant hierop gegeten, en sinds ik er deze eenvoudige versie van heb bedacht, is het bij ons één van de toppers op feestelijke zondagmiddagen.

Bereiding

  1. Cutter in de keukenrobot een stukje mooie Comtékaas en eenzelfde hoeveelheid hazelnoten. Doe er ook net voldoende olijfolie bij zodat je een gladde pasta krijgt, een beetje de structuur van een korrelige chocoladepasta.
  2. Wrijf de ovenschaal in met olijfolie, leg er de tongfiletjes in en leg op elk filetje een laagje van de kaaspasta. Bereid de visjes onder een hete grill.
  3. Fruit in een hete pan de fijngesnipperde sjalotjes, de fijngesneden rozemarijn en wat look, en stoof er een hele berg jonge spinazieblaadjes bij, die in een mum van tijd zullen slinken. Doe er eventueel een goede snuif nootmuskaat bij. Giet er vervolgens de Petits Gris de Namur bij. Laat alles even kort opbakken.
  4. Serveer de slakjes in een potje naast twee tongfiletjes per persoon. Je kunt er natuurlijk ook nog een aardappeltje bij serveren, maar met de kaas en de noten vind ik dat eigenlijk niet meer nodig.