ZEETONG MET COMTÉ EN HAZELNOOT, SLAKJES EN SPINAZIE
Recept

Zeetong met Comté en hazelnoot, slakjes en spinazie #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de tong
  • een stukje Comtékaas van ongeveer 50 g
  • 50 gr hazelnoten
  • olijfolie
  • 8 tongfiletjes
 
Voor de slakjes
  • 2 sjalotjes
  • ½ tl rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • nootmuskaat
  • 1 bokaal Petits Gris de Namur-slakjes, uitgelekt
ZEETONG MET COMTÉ EN HAZELNOOT, SLAKJES EN SPINAZIE

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Cutter in de keukenrobot een stukje mooie Comtékaas en eenzelfde hoeveelheid hazelnoten. Doe er ook net voldoende olijfolie bij zodat je een gladde pasta krijgt, een beetje de structuur van een korrelige chocoladepasta.

2 / 4

Wrijf de ovenschaal in met olijfolie, leg er de tongfiletjes in en leg op elk filetje een laagje van de kaaspasta. Bereid de visjes onder een hete grill.

3 / 4

Fruit in een hete pan de fijngesnipperde sjalotjes, de fijngesneden rozemarijn en wat look, en stoof er een hele berg jonge spinazieblaadjes bij, die in een mum van tijd zullen slinken. Doe er eventueel een goede snuif nootmuskaat bij. Giet er vervolgens de Petits Gris de Namur bij. Laat alles even kort opbakken.

4 / 4

Serveer de slakjes in een potje naast twee tongfiletjes per persoon. Je kunt er natuurlijk ook nog een aardappeltje bij serveren, maar met de kaas en de noten vind ik dat eigenlijk niet meer nodig.

Laat het smaken.

Tongfiletjes. Ons mama rolde die altijd op en pocheerde ze, en maakte er dan een heerlijke witte vissaus bij met champignons. Maar dit is ook een erg verfijnde en zeer makkelijke manier om die heerlijke visjes tot hun recht te laten komen.

Ik heb ooit in een Frans restaurant een variant hierop gegeten, en sinds ik er deze eenvoudige versie van heb bedacht, is het bij ons één van de toppers op feestelijke zondagmiddagen.

Bereiding

  1. Cutter in de keukenrobot een stukje mooie Comtékaas en eenzelfde hoeveelheid hazelnoten. Doe er ook net voldoende olijfolie bij zodat je een gladde pasta krijgt, een beetje de structuur van een korrelige chocoladepasta.
  2. Wrijf de ovenschaal in met olijfolie, leg er de tongfiletjes in en leg op elk filetje een laagje van de kaaspasta. Bereid de visjes onder een hete grill.
  3. Fruit in een hete pan de fijngesnipperde sjalotjes, de fijngesneden rozemarijn en wat look, en stoof er een hele berg jonge spinazieblaadjes bij, die in een mum van tijd zullen slinken. Doe er eventueel een goede snuif nootmuskaat bij. Giet er vervolgens de Petits Gris de Namur bij. Laat alles even kort opbakken.
  4. Serveer de slakjes in een potje naast twee tongfiletjes per persoon. Je kunt er natuurlijk ook nog een aardappeltje bij serveren, maar met de kaas en de noten vind ik dat eigenlijk niet meer nodig.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer