ZEETONG MET COMTÉ EN HAZELNOOT, SLAKJES EN SPINAZIE
Recept

Zeetong met Comté en hazelnoot, slakjes en spinazie #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • Voor de tong
  • een stukje Comtékaas van ongeveer 50 g
  • 50 gr hazelnoten
  • olijfolie
  • 8 tongfiletjes
  •  
  • Voor de slakjes
  • 2 sjalotjes
  • ½ tl rozemarijn
  • 1 teentje look
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • nootmuskaat
  • 1 bokaal Petits Gris de Namur-slakjes, uitgelekt
ZEETONG MET COMTÉ EN HAZELNOOT, SLAKJES EN SPINAZIE

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Cutter in de keukenrobot een stukje mooie Comtékaas en eenzelfde hoeveelheid hazelnoten. Doe er ook net voldoende olijfolie bij zodat je een gladde pasta krijgt, een beetje de structuur van een korrelige chocoladepasta.

2 / 4

Wrijf de ovenschaal in met olijfolie, leg er de tongfiletjes in en leg op elk filetje een laagje van de kaaspasta. Bereid de visjes onder een hete grill.

3 / 4

Fruit in een hete pan de fijngesnipperde sjalotjes, de fijngesneden rozemarijn en wat look, en stoof er een hele berg jonge spinazieblaadjes bij, die in een mum van tijd zullen slinken. Doe er eventueel een goede snuif nootmuskaat bij. Giet er vervolgens de Petits Gris de Namur bij. Laat alles even kort opbakken.

4 / 4

Serveer de slakjes in een potje naast twee tongfiletjes per persoon. Je kunt er natuurlijk ook nog een aardappeltje bij serveren, maar met de kaas en de noten vind ik dat eigenlijk niet meer nodig.

Laat het smaken.

Tongfiletjes. Ons mama rolde die altijd op en pocheerde ze, en maakte er dan een heerlijke witte vissaus bij met champignons. Maar dit is ook een erg verfijnde en zeer makkelijke manier om die heerlijke visjes tot hun recht te laten komen.

Ik heb ooit in een Frans restaurant een variant hierop gegeten, en sinds ik er deze eenvoudige versie van heb bedacht, is het bij ons één van de toppers op feestelijke zondagmiddagen.

Bereiding

  1. Cutter in de keukenrobot een stukje mooie Comtékaas en eenzelfde hoeveelheid hazelnoten. Doe er ook net voldoende olijfolie bij zodat je een gladde pasta krijgt, een beetje de structuur van een korrelige chocoladepasta.
  2. Wrijf de ovenschaal in met olijfolie, leg er de tongfiletjes in en leg op elk filetje een laagje van de kaaspasta. Bereid de visjes onder een hete grill.
  3. Fruit in een hete pan de fijngesnipperde sjalotjes, de fijngesneden rozemarijn en wat look, en stoof er een hele berg jonge spinazieblaadjes bij, die in een mum van tijd zullen slinken. Doe er eventueel een goede snuif nootmuskaat bij. Giet er vervolgens de Petits Gris de Namur bij. Laat alles even kort opbakken.
  4. Serveer de slakjes in een potje naast twee tongfiletjes per persoon. Je kunt er natuurlijk ook nog een aardappeltje bij serveren, maar met de kaas en de noten vind ik dat eigenlijk niet meer nodig.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer