
ZEEVRUCHTEN MET ASPERGES EN KRIELTJES
Ik heb altijd een zakje zeevruchten in de diepvries liggen. Makkelijk als je eens onverwacht een verrassende maaltijd klaar moet maken. Wel een tip: laat de zeevruchtjes enkele uren rustig ontdooien in de koelkast, dan zijn ze echt heel lekker wanneer je ze mee opwarmt in de pan of in de saus.
Deze keer heb ik ze klaar gemaakt met lekker kruiden, sjalotjes, verse kruiden, look, groene asperges, witte wijn en wat zure room. Echt een lekker éénpansgerecht.
Bereiding
- Snipper een sjalotje en stoof het aan met wat verse tijm en rozemarijn
- Rasp er een lookteentje bij
- Snij de kleine asperges in drie en bak ze mee aan met de sjalotjes
- Snij de krieltjes in twee en stoom ze al dente
- Bak de gestoomde krieltjes mee in de pan
- Voeg de ontdooide en uitgelekte zeevruchten toe en warm mee op
- Voeg een beetje droge witte wijn toe en knijp wat citroensap over de zeevruchten en laat wat indikken
- Voeg enkele lepeltjes zure room toe en roer los
- Serveer in diepe borden en snij wat bieslook over het gerecht
mijn wijntip
Wijn Ornelis Grüner Veltliner
Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.
Reacties