ZEEVRUCHTEN MET ASPERGES EN KRIELTJES
Recept

Zeevruchten met asperges en krieltjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gram zeevruchten (verse mix of diepvries
  • 20 krielaardappeltjes
  • 20 kleine groene asperges
  • 2 sjalotjes
  • Verse tijm, rozemarijn en bieslook
  • Een lookteentje
  • Zure room
  • Witte wijn
  • Citroen
 
ZEEVRUCHTEN MET ASPERGES EN KRIELTJES

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Snipper een sjalotje en stoof het aan met wat verse tijm en rozemarijn

2 / 9

Rasp er een lookteentje bij

3 / 9

Snij de kleine asperges in drie en bak ze mee aan met de sjalotjes

4 / 9

Snij de krieltjes in twee en stoom ze al dente

5 / 9

Bak de gestoomde krieltjes mee in de pan

6 / 9

Voeg de ontdooide en uitgelekte zeevruchten toe en warm mee op

7 / 9

Voeg een beetje droge witte wijn toe  en knijp wat citroensap over de zeevruchten en laat wat indikken

8 / 9

Voeg enkele lepeltjes zure room toe en roer los

9 / 9

Serveer in diepe borden en snij wat bieslook over het gerecht

Laat het smaken.

Ik heb altijd een zakje zeevruchten in de diepvries liggen. Makkelijk als je eens onverwacht een verrassende maaltijd klaar moet maken. Wel een tip: laat de zeevruchtjes enkele uren rustig ontdooien in de koelkast, dan zijn ze echt heel lekker wanneer je ze mee opwarmt in de pan of in de saus.

Deze keer heb ik ze klaar gemaakt met lekker kruiden, sjalotjes, verse kruiden, look, groene asperges, witte wijn en wat zure room. Echt een lekker éénpansgerecht.

Bereiding

  1. Snipper een sjalotje en stoof het aan met wat verse tijm en rozemarijn
  2. Rasp er een lookteentje bij
  3. Snij de kleine asperges in drie en bak ze mee aan met de sjalotjes
  4. Snij de krieltjes in twee en stoom ze al dente
  5. Bak de gestoomde krieltjes mee in de pan
  6. Voeg de ontdooide en uitgelekte zeevruchten toe en warm mee op
  7. Voeg een beetje droge witte wijn toe  en knijp wat citroensap over de zeevruchten en laat wat indikken
  8. Voeg enkele lepeltjes zure room toe en roer los
  9. Serveer in diepe borden en snij wat bieslook over het gerecht

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer