ZEEVRUCHTEN MET ASPERGES EN KRIELTJES
Recept

Zeevruchten met asperges en krieltjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gram zeevruchten (verse mix of diepvries
  • 20 krielaardappeltjes
  • 20 kleine groene asperges
  • 2 sjalotjes
  • Verse tijm, rozemarijn en bieslook
  • Een lookteentje
  • Zure room
  • Witte wijn
  • Citroen
 
ZEEVRUCHTEN MET ASPERGES EN KRIELTJES

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Snipper een sjalotje en stoof het aan met wat verse tijm en rozemarijn

2 / 9

Rasp er een lookteentje bij

3 / 9

Snij de kleine asperges in drie en bak ze mee aan met de sjalotjes

4 / 9

Snij de krieltjes in twee en stoom ze al dente

5 / 9

Bak de gestoomde krieltjes mee in de pan

6 / 9

Voeg de ontdooide en uitgelekte zeevruchten toe en warm mee op

7 / 9

Voeg een beetje droge witte wijn toe  en knijp wat citroensap over de zeevruchten en laat wat indikken

8 / 9

Voeg enkele lepeltjes zure room toe en roer los

9 / 9

Serveer in diepe borden en snij wat bieslook over het gerecht

Laat het smaken.

Ik heb altijd een zakje zeevruchten in de diepvries liggen. Makkelijk als je eens onverwacht een verrassende maaltijd klaar moet maken. Wel een tip: laat de zeevruchtjes enkele uren rustig ontdooien in de koelkast, dan zijn ze echt heel lekker wanneer je ze mee opwarmt in de pan of in de saus.

Deze keer heb ik ze klaar gemaakt met lekker kruiden, sjalotjes, verse kruiden, look, groene asperges, witte wijn en wat zure room. Echt een lekker éénpansgerecht.

Bereiding

  1. Snipper een sjalotje en stoof het aan met wat verse tijm en rozemarijn
  2. Rasp er een lookteentje bij
  3. Snij de kleine asperges in drie en bak ze mee aan met de sjalotjes
  4. Snij de krieltjes in twee en stoom ze al dente
  5. Bak de gestoomde krieltjes mee in de pan
  6. Voeg de ontdooide en uitgelekte zeevruchten toe en warm mee op
  7. Voeg een beetje droge witte wijn toe  en knijp wat citroensap over de zeevruchten en laat wat indikken
  8. Voeg enkele lepeltjes zure room toe en roer los
  9. Serveer in diepe borden en snij wat bieslook over het gerecht

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer