Zelf gemaakte groene pesto
Recept

Zelf gemaakte groene pesto

Dit heb je nodig 4 personen

  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse basilicum
  • 70 gr goede Parmezaanse kaas
  • Eventueel wat oude harde kaas
  • 125 ml goede olijfolie extra vierge
  • een halve citroen
  • zout
  • peper
  • eventueel wat chilipeper
Zelf gemaakte groene pesto

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Breek de Parmezaanse kaas (en eventueel een stukje oude brokkelkaas) in stukken alvorens je die in je keukenmachine doet.

2 / 5

Cutter de kaas, samen met de look, de pijnboompitten en de basilicum in de blender met een beetje olijfolie.

3 / 5

Voeg er geleidelijk de rest van de olijfolie aan toe tot je de structuur hebt die je het liefste wil.

4 / 5

Knijp er wat citroen bij voor de frisse toets.

5 / 5

Proef en werk af met wat peper, eventueel wat zout, en voor de liefhebbers wat chilipeper.

Laat het smaken.

Ik hou enorm van pesto, in een pasta, maar bijvoorbeeld ook op pizza, bij een stukje vlees of vis, bijvoorbeeld ook bij asperges vind ik pesto zalig. Of in een romige soep of op een toastje met een extra krul parmezaan is het ook heerlijk.

En ik maak die pesto nog het liefste zelf, zonder bewaarmiddelen, maar met lekker veel verse basilicum. Als je een keukenrobot van KicthenAid hebt zoals ik, is pesto zeer snel gemaakt, en maak er dan maar meer dan voldoende. Pesto bewaart toch wel een weekje in de ijskast, en je kunt het ook invriezen.

Bereiding

  1. Breek de Parmezaanse kaas (en eventueel een stukje oude brokkelkaas) in stukken alvorens je die in je keukenmachine doet.
  2. Cutter de kaas, samen met de look, de pijnboompitten en de basilicum in de blender met een beetje olijfolie.
  3. Voeg er geleidelijk de rest van de olijfolie aan toe tot je de structuur hebt die je het liefste wil.
  4. Knijp er wat citroen bij voor de frisse toets.
  5. Proef en werk af met wat peper, eventueel wat zout, en voor de liefhebbers wat chilipeper.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsausWBC-75025

Oosterse lasagne met gekruid lamsgehakt, aubergine, feta & yoghurtsaus

Met dit recept wil ik je heel graag meenemen op een culinaire exotische reis. Stel je even voor: de geur van baharat die zich langzaam verspreidt in je keuken, de warmte van kruidig lamsgehakt en het zachte, geroosterde vruchtvlees van aubergine … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

1,5 euro recept: Gnocchi met pesto van salie en pangratto

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken … Lees meer

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Pappardelle met Elvea Basilico, courgette, mozzarella en rivierkreeftjes #collab

Ken je dat? Van die dagen dat je eigenlijk totaal geen tijd hebt om uitgebreid te koken, maar dat je toch wel zin hebt om een heerlijk gerecht voor je familie op tafel te toveren met enkel lekkere en eerlijke ingrediënten … Lees meer

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Courgettini bolognaise met de spiraalsnijder van Kitchenaid #collab

Je weet dat ik ambassadeur ben van KitchenAid. Ik gebruik alle toestellen sinds jaar en dag met veel plezier wanneer ik kook of bak. Maar eerlijk is eerlijk, ik was tot nu toe nog niet echt aan de slag gegaan met de handige hulpstukken voor de mixer van KitchenAid waarmee je echt super handige dingen kunt gaan doen … Lees meer

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Risotto van de Tsarin met Royal Belgian Caviar

Ik geef het toe, dit is zonder meer een van de meest luxueuze gerechten op Would Be Chef. Maar als je eens groots wil uitpakken, kun je hiermee zalig scoren … Lees meer