
Foto: Would Be Chef
Zelf gemaakte groene pesto
Ik hou enorm van pesto, in een pasta, maar bijvoorbeeld ook op pizza, bij een stukje vlees of vis, bijvoorbeeld ook bij asperges vind ik pesto zalig. Of in een romige soep of op een toastje met een extra krul parmezaan is het ook heerlijk.
En ik maak die pesto nog het liefste zelf, zonder bewaarmiddelen, maar met lekker veel verse basilicum. Als je een keukenrobot van KicthenAid hebt zoals ik, is pesto zeer snel gemaakt, en maak er dan maar meer dan voldoende. Pesto bewaart toch wel een weekje in de ijskast, en je kunt het ook invriezen.
Bereiding
- Breek de Parmezaanse kaas (en eventueel een stukje oude brokkelkaas) in stukken alvorens je die in je keukenmachine doet.
- Cutter de kaas, samen met de look, de pijnboompitten en de basilicum in de blender met een beetje olijfolie.
- Voeg er geleidelijk de rest van de olijfolie aan toe tot je de structuur hebt die je het liefste wil.
- Knijp er wat citroen bij voor de frisse toets.
- Proef en werk af met wat peper, eventueel wat zout, en voor de liefhebbers wat chilipeper.
Reacties