ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT

Ik ben weer helemaal in een gezonde periode. Heeft met het zonnige weer en de nu toch wel wat langer wordende dagen te maken. Ik ga dus weer massaal veel wandelen. Ik probeer licht maar gezond te eten. En ik drink m’n super gezonde gember en citroenthee in de ochtend. Het recept daar van kun je hier vinden:

https://wouldbechef.be/nieuws/afvallen-zo-modellen/

Vanavond was ik alleen thuis en ik heb de restjes uit de frigo gebruikt. Ik had nog een zoete aardappel over, en met een potje wortelspread met gember van Albert Heijn (maar die kun je ook vers maken natuurlijk), wat gezonde bessen, hazelnoten en kippenwit heb ik dit supergezonde en lekker gerechtje gemaakt. Wie doet er mee?

Bereiding

  1. Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en stoom die al dente
  2. Doe er de kurkuma, de fijngesnipperde lenteui, de fijngehakte rozemarijn en de kurkuma over
  3. Roer door elkaar en zet nog een tiental minuutjes in een oven van 190 graden
  4. Meng de wortel en gemberspread (die kun je zelf ook maken door wortelpuree te maken die je opfrist met wat verse gember) samen met de fijngehakte hazelnootjes onder de gebakken zoete aardappelblokjes.
  5. Serveer in een ring op een bord, en werk af met de inca- en murtabessen.
  6. Zet er enkele opgerolde plakjes kippenwit tegenaan.
  7. Werk af met wat drupjes olijfolie.