ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT
Recept

Zoete aardappel met wortelspread en kippenwit

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 Zoete aardappels
  • 300 gram wortelspread met gember
  • 12 plakjes kippenwit
  • Fijngehakte rozemarijn
  • Twee lenteuitjes
  • 1 el kurkuma
  • 2 el inca en murtabessen
  • Wat olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 el hazelnoten
ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en stoom die al dente

2 / 7

Doe er de kurkuma, de fijngesnipperde lenteui, de fijngehakte rozemarijn en de kurkuma over

3 / 7

Roer door elkaar en zet nog een tiental minuutjes in een oven van 190 graden

4 / 7

Meng de wortel en gemberspread (die kun je zelf ook maken door wortelpuree te maken die je opfrist met wat verse gember) samen met de fijngehakte hazelnootjes onder de gebakken zoete aardappelblokjes.

5 / 7

Serveer in een ring op een bord, en werk af met de inca- en murtabessen.

6 / 7

Zet er enkele opgerolde plakjes kippenwit tegenaan.

7 / 7

Werk af met wat drupjes olijfolie.

Laat het smaken.

Ik ben weer helemaal in een gezonde periode. Heeft met het zonnige weer en de nu toch wel wat langer wordende dagen te maken. Ik ga dus weer massaal veel wandelen. Ik probeer licht maar gezond te eten. En ik drink m’n super gezonde gember en citroenthee in de ochtend. Het recept daar van kun je hier vinden:

https://wouldbechef.be/nieuws/afvallen-zo-modellen/

Vanavond was ik alleen thuis en ik heb de restjes uit de frigo gebruikt. Ik had nog een zoete aardappel over, en met een potje wortelspread met gember van Albert Heijn (maar die kun je ook vers maken natuurlijk), wat gezonde bessen, hazelnoten en kippenwit heb ik dit supergezonde en lekker gerechtje gemaakt. Wie doet er mee?

Bereiding

  1. Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en stoom die al dente
  2. Doe er de kurkuma, de fijngesnipperde lenteui, de fijngehakte rozemarijn en de kurkuma over
  3. Roer door elkaar en zet nog een tiental minuutjes in een oven van 190 graden
  4. Meng de wortel en gemberspread (die kun je zelf ook maken door wortelpuree te maken die je opfrist met wat verse gember) samen met de fijngehakte hazelnootjes onder de gebakken zoete aardappelblokjes.
  5. Serveer in een ring op een bord, en werk af met de inca- en murtabessen.
  6. Zet er enkele opgerolde plakjes kippenwit tegenaan.
  7. Werk af met wat drupjes olijfolie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer