ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT
Recept

Zoete aardappel met wortelspread en kippenwit

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 Zoete aardappels
  • 300 gram wortelspread met gember
  • 12 plakjes kippenwit
  • Fijngehakte rozemarijn
  • Twee lenteuitjes
  • 1 el kurkuma
  • 2 el inca en murtabessen
  • Wat olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 el hazelnoten
ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en stoom die al dente

2 / 7

Doe er de kurkuma, de fijngesnipperde lenteui, de fijngehakte rozemarijn en de kurkuma over

3 / 7

Roer door elkaar en zet nog een tiental minuutjes in een oven van 190 graden

4 / 7

Meng de wortel en gemberspread (die kun je zelf ook maken door wortelpuree te maken die je opfrist met wat verse gember) samen met de fijngehakte hazelnootjes onder de gebakken zoete aardappelblokjes.

5 / 7

Serveer in een ring op een bord, en werk af met de inca- en murtabessen.

6 / 7

Zet er enkele opgerolde plakjes kippenwit tegenaan.

7 / 7

Werk af met wat drupjes olijfolie.

Laat het smaken.

Ik ben weer helemaal in een gezonde periode. Heeft met het zonnige weer en de nu toch wel wat langer wordende dagen te maken. Ik ga dus weer massaal veel wandelen. Ik probeer licht maar gezond te eten. En ik drink m’n super gezonde gember en citroenthee in de ochtend. Het recept daar van kun je hier vinden:

https://wouldbechef.be/nieuws/afvallen-zo-modellen/

Vanavond was ik alleen thuis en ik heb de restjes uit de frigo gebruikt. Ik had nog een zoete aardappel over, en met een potje wortelspread met gember van Albert Heijn (maar die kun je ook vers maken natuurlijk), wat gezonde bessen, hazelnoten en kippenwit heb ik dit supergezonde en lekker gerechtje gemaakt. Wie doet er mee?

Bereiding

  1. Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en stoom die al dente
  2. Doe er de kurkuma, de fijngesnipperde lenteui, de fijngehakte rozemarijn en de kurkuma over
  3. Roer door elkaar en zet nog een tiental minuutjes in een oven van 190 graden
  4. Meng de wortel en gemberspread (die kun je zelf ook maken door wortelpuree te maken die je opfrist met wat verse gember) samen met de fijngehakte hazelnootjes onder de gebakken zoete aardappelblokjes.
  5. Serveer in een ring op een bord, en werk af met de inca- en murtabessen.
  6. Zet er enkele opgerolde plakjes kippenwit tegenaan.
  7. Werk af met wat drupjes olijfolie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer