ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT
Recept

Zoete aardappel met wortelspread en kippenwit

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 Zoete aardappels
  • 300 gram wortelspread met gember
  • 12 plakjes kippenwit
  • Fijngehakte rozemarijn
  • Twee lenteuitjes
  • 1 el kurkuma
  • 2 el inca en murtabessen
  • Wat olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 el hazelnoten
ZOETE AARDAPPEL MET WORTELSPREAD EN KIPPENWIT

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en stoom die al dente

2 / 7

Doe er de kurkuma, de fijngesnipperde lenteui, de fijngehakte rozemarijn en de kurkuma over

3 / 7

Roer door elkaar en zet nog een tiental minuutjes in een oven van 190 graden

4 / 7

Meng de wortel en gemberspread (die kun je zelf ook maken door wortelpuree te maken die je opfrist met wat verse gember) samen met de fijngehakte hazelnootjes onder de gebakken zoete aardappelblokjes.

5 / 7

Serveer in een ring op een bord, en werk af met de inca- en murtabessen.

6 / 7

Zet er enkele opgerolde plakjes kippenwit tegenaan.

7 / 7

Werk af met wat drupjes olijfolie.

Laat het smaken.

Ik ben weer helemaal in een gezonde periode. Heeft met het zonnige weer en de nu toch wel wat langer wordende dagen te maken. Ik ga dus weer massaal veel wandelen. Ik probeer licht maar gezond te eten. En ik drink m’n super gezonde gember en citroenthee in de ochtend. Het recept daar van kun je hier vinden:

https://wouldbechef.be/nieuws/afvallen-zo-modellen/

Vanavond was ik alleen thuis en ik heb de restjes uit de frigo gebruikt. Ik had nog een zoete aardappel over, en met een potje wortelspread met gember van Albert Heijn (maar die kun je ook vers maken natuurlijk), wat gezonde bessen, hazelnoten en kippenwit heb ik dit supergezonde en lekker gerechtje gemaakt. Wie doet er mee?

Bereiding

  1. Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en stoom die al dente
  2. Doe er de kurkuma, de fijngesnipperde lenteui, de fijngehakte rozemarijn en de kurkuma over
  3. Roer door elkaar en zet nog een tiental minuutjes in een oven van 190 graden
  4. Meng de wortel en gemberspread (die kun je zelf ook maken door wortelpuree te maken die je opfrist met wat verse gember) samen met de fijngehakte hazelnootjes onder de gebakken zoete aardappelblokjes.
  5. Serveer in een ring op een bord, en werk af met de inca- en murtabessen.
  6. Zet er enkele opgerolde plakjes kippenwit tegenaan.
  7. Werk af met wat drupjes olijfolie.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer