Zuiderse gevulde kipfilet

Het is vakantie, en voor mij is dat elk jaar het moment om te experimenteren in de keuken, maar evengoed vind ik het leuk om dan gerechten die ik al lang niet meer gemaakt heb nog eens opnieuw te bereiden. Dit is zo’n plezierig recept uit mijn allereerste kookboek, en deze zomer in Barcelona ga ik het zeker nog eens opnieuw maken. De hoofdrol wordt gespeeld door lekkere kipfilets.

Doe me een lol, en ga voor kwaliteit! Je zult intussen wel doorhebben dat ik absoluut geen puritein ben in de keuken. Wat je kant-en-klaar kunt kopen, is even bruikbaar in een creatieve keuken als producten waarvoor je jezelf een halve week moet opsluiten in de keuken. Maar wat ingrediënten betreft, ben ik wel kritisch. Kip is een heel goedkoop product, verdacht goedkoop zelfs.

Daarom vind ik het bijna doodzonde als je voor lekkere kip niet dat kleine tikkeltje meer wilt betalen om kippen uit grootschalige kwekerijen te mijden. Ga toch alsjeblieft voor een lekker, niet waterachtig, biologisch kippetje, dat heeft zo ontzettend veel meer smaak. En zeker als je er de gerechten uit dit recept aan toevoegt, ga je lekker smullen!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak die krokant aan in de pan. Snijd die vervolgens dwars door, maar net niet helemaal, zodat je een soort van enveloppe krijgt.
  3. Doe dan de zongedroogde tomaatjes in de cutter met wat olijfolie, look en rozemarijn. Smeer de kipfilet aan de binnenkant in met de tapenade.
  4. Leg er plakjes mozzarella tussen en blaadjes basilicum.
  5. Wikkel de kipfilets in telkens 2 plakjes Parmaham.
  6. Gaar de kipfilets zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dresseren

  1. Dien op met pasta en tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas.