Zuiderse gevulde kipfilet
Recept

Zuiderse gevulde kipfilet

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kipfilets
  • peper en zout
  • een handvol zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • ½ kl rozemarijn
  • 4 plakjes mozzarella
  • 8 blaadjes basilicum
  • 8 plakjes Parmaham
  • pasta
  • Parmezaanse kaas
Zuiderse gevulde kipfilet

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2 / 6

Kruid de kipfilet met peper en zout en bak die krokant aan in de pan. Snijd die vervolgens dwars door, maar net niet helemaal, zodat je een soort van enveloppe krijgt.

3 / 6

Doe dan de zongedroogde tomaatjes in de cutter met wat olijfolie, look en rozemarijn. Smeer de kipfilet aan de binnenkant in met de tapenade.

4 / 6

Leg er plakjes mozzarella tussen en blaadjes basilicum.

5 / 6

Wikkel de kipfilets in telkens 2 plakjes Parmaham.

6 / 6

Gaar de kipfilets zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Dien op met pasta en tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas.

Laat het smaken.

Dit is zo’n plezierig recept uit mijn allereerste kookboek, en ik blijf het graag klaarmaken. Doe me een lol, en ga voor kwaliteit als je de kippenfilets koopt! Je zult intussen wel doorhebben dat ik absoluut geen puritein ben in de keuken. Wat je kant-en-klaar kunt kopen, is even bruikbaar in een creatieve keuken als producten waarvoor je jezelf een halve week moet opsluiten in de keuken. Maar wat ingrediënten betreft, ben ik wel kritisch. Kip is een heel goedkoop product, verdacht goedkoop zelfs.

Daarom vind ik het bijna doodzonde als je voor lekkere kip niet dat kleine tikkeltje meer wilt betalen om kippen uit grootschalige kwekerijen te mijden. Ga toch alsjeblieft voor een lekker, niet waterachtig, biologisch kippetje, dat heeft zo ontzettend veel meer smaak. En zeker als je er de gerechten uit dit recept aan toevoegt, ga je lekker smullen!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak die krokant aan in de pan. Snijd die vervolgens dwars door, maar net niet helemaal, zodat je een soort van enveloppe krijgt.
  3. Doe dan de zongedroogde tomaatjes in de cutter met wat olijfolie, look en rozemarijn. Smeer de kipfilet aan de binnenkant in met de tapenade.
  4. Leg er plakjes mozzarella tussen en blaadjes basilicum.
  5. Wikkel de kipfilets in telkens 2 plakjes Parmaham.
  6. Gaar de kipfilets zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dresseren

  1. Dien op met pasta en tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer