Zuiderse gevulde kipfilet
Recept

Zuiderse gevulde kipfilet

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kipfilets
  • peper en zout
  • een handvol zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • ½ kl rozemarijn
  • 4 plakjes mozzarella
  • 8 blaadjes basilicum
  • 8 plakjes Parmaham
  • pasta
  • Parmezaanse kaas
Zuiderse gevulde kipfilet

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2 / 6

Kruid de kipfilet met peper en zout en bak die krokant aan in de pan. Snijd die vervolgens dwars door, maar net niet helemaal, zodat je een soort van enveloppe krijgt.

3 / 6

Doe dan de zongedroogde tomaatjes in de cutter met wat olijfolie, look en rozemarijn. Smeer de kipfilet aan de binnenkant in met de tapenade.

4 / 6

Leg er plakjes mozzarella tussen en blaadjes basilicum.

5 / 6

Wikkel de kipfilets in telkens 2 plakjes Parmaham.

6 / 6

Gaar de kipfilets zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Dien op met pasta en tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas.

Laat het smaken.

Dit is zo’n plezierig recept uit mijn allereerste kookboek, en ik blijf het graag klaarmaken. Doe me een lol, en ga voor kwaliteit als je de kippenfilets koopt! Je zult intussen wel doorhebben dat ik absoluut geen puritein ben in de keuken. Wat je kant-en-klaar kunt kopen, is even bruikbaar in een creatieve keuken als producten waarvoor je jezelf een halve week moet opsluiten in de keuken. Maar wat ingrediënten betreft, ben ik wel kritisch. Kip is een heel goedkoop product, verdacht goedkoop zelfs.

Daarom vind ik het bijna doodzonde als je voor lekkere kip niet dat kleine tikkeltje meer wilt betalen om kippen uit grootschalige kwekerijen te mijden. Ga toch alsjeblieft voor een lekker, niet waterachtig, biologisch kippetje, dat heeft zo ontzettend veel meer smaak. En zeker als je er de gerechten uit dit recept aan toevoegt, ga je lekker smullen!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak die krokant aan in de pan. Snijd die vervolgens dwars door, maar net niet helemaal, zodat je een soort van enveloppe krijgt.
  3. Doe dan de zongedroogde tomaatjes in de cutter met wat olijfolie, look en rozemarijn. Smeer de kipfilet aan de binnenkant in met de tapenade.
  4. Leg er plakjes mozzarella tussen en blaadjes basilicum.
  5. Wikkel de kipfilets in telkens 2 plakjes Parmaham.
  6. Gaar de kipfilets zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dresseren

  1. Dien op met pasta en tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer