Zuiderse gevulde kipfilet

Dit is zo’n plezierig recept uit mijn allereerste kookboek, en ik blijf het graag klaarmaken. Doe me een lol, en ga voor kwaliteit als je de kippenfilets koopt! Je zult intussen wel doorhebben dat ik absoluut geen puritein ben in de keuken. Wat je kant-en-klaar kunt kopen, is even bruikbaar in een creatieve keuken als producten waarvoor je jezelf een halve week moet opsluiten in de keuken. Maar wat ingrediënten betreft, ben ik wel kritisch. Kip is een heel goedkoop product, verdacht goedkoop zelfs.

Daarom vind ik het bijna doodzonde als je voor lekkere kip niet dat kleine tikkeltje meer wilt betalen om kippen uit grootschalige kwekerijen te mijden. Ga toch alsjeblieft voor een lekker, niet waterachtig, biologisch kippetje, dat heeft zo ontzettend veel meer smaak. En zeker als je er de gerechten uit dit recept aan toevoegt, ga je lekker smullen!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak die krokant aan in de pan. Snijd die vervolgens dwars door, maar net niet helemaal, zodat je een soort van enveloppe krijgt.
  3. Doe dan de zongedroogde tomaatjes in de cutter met wat olijfolie, look en rozemarijn. Smeer de kipfilet aan de binnenkant in met de tapenade.
  4. Leg er plakjes mozzarella tussen en blaadjes basilicum.
  5. Wikkel de kipfilets in telkens 2 plakjes Parmaham.
  6. Gaar de kipfilets zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dresseren

  1. Dien op met pasta en tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay