Ik ben een ontzettende fan van de Britse chef Jamie Oliver, de Britse Jeroen Meus (van wie ik ook fan ben, trouwens!) Toen Jamie nog piepjong was werd hij eerder toevallig “ontdekt” door een TV-producer toen hij in de keuken van een Italiaanse restaurant in Londen achter de potten stond. De rest is geschiedenis.
De jonge, vlotte, no-nonsense-chef werd een wereldwijd culinair icoon. Hij is bevriend met de beroemdste sporters, acteurs en popartiesten, en zijn TV-programma’s zijn gewoon geestig om naar te kijken. Er is niks snobistisch aan zijn kookstijl, en dat waardeer ik zo erg aan deze gast. En hij durft ook te koken met gewone ingrediënten en die dan een zotte twist te geven.
Misschien wel het allerbeste recept voor kip is er bijvoorbeeld één van Jamie Oliver: hij braadt de kip aan en laat ze dan heel lang garen in melk met look, salie en citroenschil. Door de zuurte van de schil gaat de melk schiften en het resultaat is fantastisch. Ik maak de kip vaak zelf ook thuis, altijd met groot succes. Voor meer details en gaartijden verwijs ik je graag door naar de boeken van Jamie zelf. Ik heb ze ongeveer allemaal in mijn kast staan, en ze zijn gewoon zo goed: eenvoudig, maar lekker. Echt aanraders!
Zo goed als de kip van Jamie kan die van mij niet worden, maar ik kan je verzekeren: deze eerder toevallig verzonnen combinatie is echt ontzettend lekker. Ik kan niet zeggen dat het oosterse kip is, maar er zitten toch een paar ingrediënten in de bereiding waar ze in China wel mee overweg kunnen. Het kost een beetje tijd om te bereiden, er komen veel smaken aan te pas, maar ze weten elkaar met een beetje geduld zo goed te vinden in de pan, dat je gaat smullen!
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer