Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?
Nieuws

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie. Hij drinkt veel water en eet goed. Hij spint non-stop. Een ronkend kacheltje is het.

Maar wat hij ontzettend fascinerend vindt is het eten dat wij eten. Het liefste zou hij zelfs op tafel springen en z’n neus in onze borden stoppen. Meer nog, pannen op het vuur, ovens die aanstaan, hij vindt het allemaal razend spannend. En de verleiding is groot om hem eens mee te laten proeven.

Bij geen enkele van de vorige katten hebben we dat gedaan. Maar hij is zo’n vleier en zo’n lieverd, en misschien worden we wat softer door ouder te worden. Het kriebelt dus wel. Maar toch gaan we ons proberen in te houden. En wel om deze redenen.

  1. Ook al lijkt het gewoon lekker eten, en is het dat ook voor ons, maar mensenvoedsel kan schadelijk zijn en leiden tot gezondheidsproblemen bij katten.
  2. Sommige ingrediënten zoals uien en chocolade zijn zelfs giftig voor katten.
  3. Het kan slechte eetgewoonten en overgewicht bevorderen.
  4. Katten hebben specifieke voedingsbehoeften die niet altijd worden vervuld door mensenvoedsel.
  5. Het is beter om katten te voeden met hoogwaardig kattenvoer dat is afgestemd op hun behoeften.

We gaan ons dus inhouden. Geen hapjes van tafel. We af en toe specifieke kattensnoepjes, veel gezond eten, knuffels en streeltjes. Dat lijkt me het gezondst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer