Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag”.
Meer nog: in Amerika zullen ze het in de meeste restaurants zelfs standaard vragen of je de restjes mee wil nemen. Wanneer iemand dat bij ons vraagt dan wordt die vaak scheef bekeken. Restaurants zijn daar ook niet echt op voorzien. Ze hebben ook niet echt bakjes klaarstaan.
Nochtans is het nog zo geen slecht idee. Wat in een restaurant niet wordt opgegeten verdwijnt automatisch in de vuilnisemmer, en dat is eigenlijk bijzonder jammer, want eten dat weggegooid wordt, dat is toch altijd zonde. Als je er thuis je hond of je kippen gelukkig mee kunt maken, dan is dat toch veel slimmer. En laat ons wel wezen: vaak nemen mensen in Amerika de overschotten mee naar huis voor zichzelf en niet voor de honden of de kippen. En sommige gerechten zijn de dag nadien, opgewarmd, minstens zo lekker.
Wat denk je : moeten we er hier ook een gewoonte van maken? Vind je het een onnozele traditie uit de States, of is het iets wat je zelf ook zou willen doen?
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer