Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de aller gewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag”. Meer nog: in Amerika zullen ze het in de meeste restaurants zelfs standaard vragen of je de restjes mee wil nemen. Wanneer iemand dat bij ons vraagt dan wordt die vaak scheef bekeken. Restaurants zijn daar ook niet echt op voorzien. Ze hebben ook niet echt bakjes klaarstaan.

Nochtans is het nog zo geen slecht idee. Wat in een restaurant niet wordt opgegeten verdwijnt automatisch in de vuilnisemmer, en dat is eigenlijk bijzonder jammer, want eten dat weggegooid wordt, dat is toch altijd zonde. Als je er thuis je hond of je kippen gelukkig mee kunt maken, dan is dat toch veel slimmer. En laat ons wel wezen: vaak nemen mensen in Amerika de overschotten mee naar huis voor zichzelf en niet voor de honden of de kippen. En sommige gerechten zijn de dag nadien, opgewarmd, minstens zo lekker.

Wat denk je : moeten we er hier ook een gewoonte van maken? Vind je het een onnozele traditie uit de States, of is het iets wat je zelf ook zou willen doen?