Het is zowat tien jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld. Ik zou uren kunnen vertellen over die prachtige reis. Het was er prachtig, indrukwekkend, en super gezellig. De wijnen waren heerlijk, de hotels indrukwekkend, en we hebben er echt heel lekker en puur gegeten.
En ik herinner me nog goed de eerste maaltijd. We hadden een ontzettend lange reis achter de rug, want waren door de sneeuw naar Frankfurt moeten rijden omdat de luchthaven van Zaventem door het gure winterweer afgesloten was. Na een helse rit van bijna acht uur vlogen we in twee etappes naar de andere kant van de wereld, met een tussenstop in Singapore. En toen we arriveerden in Christchurch moesten we met onze huurauto meteen 6 uur rijden naar ons eerste hotel aan Lake Wanaka.
Een prachtige rit door de indrukwekkende bergen en dalen van het Zuidelijke eiland. Meer dan 400 kilometer puur natuur. En ik herinner me dat we bovenop één van de hoogste bergpassen, waar het ondanks het mooie zonnige zomerweer toch behoorlijk fris was en winderig een eerste tussenstop maakten, en daar een zalige clamchowder hebben gegeten, de specialiteit van het bergrestaurant, en één van de topgerechten van Nieuw-Zeeland.
Clamchowder is een dikke maaltijdsoep van kokkels die ik sindsdien geregeld ook thuis maak. Het is echt niet moeilijk om te maken, maar wel ontzettend lekker. Haal gewoon wat kokkeltjes in huis, en groentjes, en geniet van deze heerlijke zijdezachte soep die je zeker op winterse dagen een super gezellig gevoel zal geven. Smakelijk!
Opwekkend frisse Rueda Verdejo van de geconcentreerde oogst 2021. Aantrekkelijk van geur met zoete citrus, pruim en verse kruiden. Mooie balans tussen de body en de aangename zuren. Ideaal voor op het terras, bij zeevruchten of in de winter bij gerechten met paddenstoelen in romige saus. 100% Verdejo. 13,5% alc. Nu van genieten tot 2024.
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer