
KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen. Ze worden in bokalen in kruidige bouillon bewaard en zijn echt overheerlijk. Maar ook als je andere slakjes of escargots wilt gebruiken, dat kan evengoed.
Dit hapje kan eigenlijk evengoed natuurlijk ook een voorgerecht zijn, het hangt er maar van af of je bij de bakker of in de supermarkt grote of kleine vidés koopt. Die hele kleintjes gebruik ik nu voor dit hapje. Je warmt de videetjes een beetje op in de oven en vult ze dan vlak voor het serveren. Zeker niet te lang ervoor! Want dan dreigt het bladerdeeg wak te worden en dat oogt minder fraai.
Bereiding
- Fruit een gesnipperd sjalotje of twee in de pan.
- Laat er de kerstomaatjes bij smelten.
- Kruid lekker pittig met een beetje peper, zout, cayennepeper en Provençaalse kruiden.
- Wanneer de tomaatjes bijna gaar zijn, meng je er de ketchup onder en de uitgelekte slakjes.
- Laat alles gewoon warm worden, maar niet doorkoken, de slakjes zijn al gekookt!
Dresseren
- Serveer de slakjes met tomaat in de videetjes.
- Bestrooi, net vóór het serveren, alles met rijkelijk veel verse kervel.
Reacties