KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES
Recept

Koninginnehapje van slakjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 sjalotjes
  • Een handvol kerstomaatjes, in vier
  • Peper en zout
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 3 el ketchup
  • 1 bokaal Petits Gris de Namur of andere slakjes
  • 4 vidés van bladerdeeg (te koop bij de bakker of in de supermarkt)
  • Een handvol verse kervel, fijngehakt
KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Fruit een gesnipperd sjalotje of twee in de pan.

2 / 5

Laat er de kerstomaatjes bij smelten.

3 / 5

Kruid lekker pittig met een beetje peper, zout, cayennepeper en Provençaalse kruiden.

4 / 5

Wanneer de tomaatjes bijna gaar zijn, meng je er de ketchup onder en de uitgelekte slakjes.

5 / 5

Laat alles gewoon warm worden, maar niet doorkoken, de slakjes zijn al gekookt!

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Serveer de slakjes met tomaat in de videetjes.

2 / 2

Bestrooi, net vóór het serveren, alles met rijkelijk veel verse kervel.

Laat het smaken.

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen. Ze worden in bokalen in kruidige bouillon bewaard en zijn echt overheerlijk. Maar ook als je andere slakjes of escargots wilt gebruiken, dat kan evengoed.

Dit hapje kan eigenlijk evengoed natuurlijk ook een voorgerecht zijn, het hangt er maar van af of je bij de bakker of in de supermarkt grote of kleine vidés koopt. Die hele kleintjes gebruik ik nu voor dit hapje. Je warmt de videetjes een beetje op in de oven en vult ze dan vlak voor het serveren. Zeker niet te lang ervoor! Want dan dreigt het bladerdeeg wak te worden en dat oogt minder fraai.

Bereiding

  1. Fruit een gesnipperd sjalotje of twee in de pan.
  2. Laat er de kerstomaatjes bij smelten.
  3. Kruid lekker pittig met een beetje peper, zout, cayennepeper en Provençaalse kruiden.
  4. Wanneer de tomaatjes bijna gaar zijn, meng je er de ketchup onder en de uitgelekte slakjes.
  5. Laat alles gewoon warm worden, maar niet doorkoken, de slakjes zijn al gekookt!

Dresseren

  1. Serveer de slakjes met tomaat in de videetjes.
  2. Bestrooi, net vóór het serveren, alles met rijkelijk veel verse kervel.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer