KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES
Recept

Koninginnehapje van slakjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 sjalotjes
  • Een handvol kerstomaatjes, in vier
  • Peper en zout
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 3 el ketchup
  • 1 bokaal Petits Gris de Namur of andere slakjes
  • 4 vidés van bladerdeeg (te koop bij de bakker of in de supermarkt)
  • Een handvol verse kervel, fijngehakt
KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Fruit een gesnipperd sjalotje of twee in de pan.

2 / 5

Laat er de kerstomaatjes bij smelten.

3 / 5

Kruid lekker pittig met een beetje peper, zout, cayennepeper en Provençaalse kruiden.

4 / 5

Wanneer de tomaatjes bijna gaar zijn, meng je er de ketchup onder en de uitgelekte slakjes.

5 / 5

Laat alles gewoon warm worden, maar niet doorkoken, de slakjes zijn al gekookt!

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Serveer de slakjes met tomaat in de videetjes.

2 / 2

Bestrooi, net vóór het serveren, alles met rijkelijk veel verse kervel.

Laat het smaken.

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen. Ze worden in bokalen in kruidige bouillon bewaard en zijn echt overheerlijk. Maar ook als je andere slakjes of escargots wilt gebruiken, dat kan evengoed.

Dit hapje kan eigenlijk evengoed natuurlijk ook een voorgerecht zijn, het hangt er maar van af of je bij de bakker of in de supermarkt grote of kleine vidés koopt. Die hele kleintjes gebruik ik nu voor dit hapje. Je warmt de videetjes een beetje op in de oven en vult ze dan vlak voor het serveren. Zeker niet te lang ervoor! Want dan dreigt het bladerdeeg wak te worden en dat oogt minder fraai.

Bereiding

  1. Fruit een gesnipperd sjalotje of twee in de pan.
  2. Laat er de kerstomaatjes bij smelten.
  3. Kruid lekker pittig met een beetje peper, zout, cayennepeper en Provençaalse kruiden.
  4. Wanneer de tomaatjes bijna gaar zijn, meng je er de ketchup onder en de uitgelekte slakjes.
  5. Laat alles gewoon warm worden, maar niet doorkoken, de slakjes zijn al gekookt!

Dresseren

  1. Serveer de slakjes met tomaat in de videetjes.
  2. Bestrooi, net vóór het serveren, alles met rijkelijk veel verse kervel.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen … Lees meer