Organic Raw Brown Cinnamon
Nieuws

Wellicht is dit de geur die het meest aan kerst doet denken!

De geur van kaneel, in je appeltaart, chocomelk of glühwein, hoort toch ontegensprekelijk bij kerst? Kaneel is een aromatisch specerij dat bekend is om zijn warme, zoete smaak en kenmerkende geur. Het wordt vaak geassocieerd met de sfeer van Kerstmis, waarbij het in veel traditionele gerechten en dranken wordt gebruikt. Kaneel wordt gewonnen uit de binnenbast van bomen behorende tot het geslacht Cinnamomum.

De kaneelboom wordt geteeld in tropische klimaten. De schors van de boom wordt geoogst wanneer deze volwassen is, meestal na twee tot drie jaar. De buitenste schors wordt verwijderd, en de binnenste schors wordt vervolgens gedroogd. Tijdens het droogproces rolt de schors zich op tot de karakteristieke kaneelstokken.

Kaneel wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Het voegt diepte en warmte toe aan stoofschotels, curry’s en sauzen, terwijl het ook een onmisbaar ingrediënt is in veel bakrecepten. Kaneel is populair in warme dranken zoals kaneelthee, warme chocolademelk en glühwein. Het wordt vaak toegevoegd aan koffie en thee om een extra laag raffinement toe te voegen. Geniet van het warme aroma van kaneel tijdens de kerstvakantie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Ik neem je de komende weken mee op culinaire reis!

Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer

Hoe groot kunnen kreeften worden?

Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer

Dit zou een ober toch echt niet mogen doen…

Ik ben niet enorm hard gehecht aan de regels van de etiquette. Zelfs in de meest chique restaurants wordt er vandaag gelukkig wat informeler en gezelliger omgegaan met de klanten … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Een grote fout die ik maak in mijn keuken, en jij wellicht ook…

24 augustus is World Knife day, dan wordt er extra aandacht besteed aan je (keuken-)messen. Ik beken: de set prachtige Japanse messen die ik in Barcelona liggen heb, was tien jaar geleden, toen we er onze eerste zomer doorbrachten, vlijmscherp … Lees meer

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

22 augustus is Bao Day! Laat ons dat vieren met dit toprecept.

Ik ben een grote fan van Bao buns, en heel vaak als mensen bij me komen eten serveer ik dit als een van de gerechten. Een bao, ook wel bekend als baozi of bao bun, is een gestoomd broodje afkomstig uit de Chinese keuken … Lees meer

Zijn bijen gevaarlijk? En welk nut hebben ze eigenlijk?

17 augustus is World honey bee day. Veel mensen zijn bang van bijen, maar dat is eigenlijk niet nodig. Honingbijen zijn over het algemeen niet agressief en ze zullen alleen steken als ze zich bedreigd voelen … Lees meer

Waar komt Bratwurst vandaan? En een goede tip om die eens anders klaar te maken!

16 augustus is World Bratwurst Day. Je zal er wellicht niet van schrikken maar bratwurst komt oorspronkelijk uit Duitsland, en is er tot op vandaag super populair … Lees meer