Hoe bak je Sint-Jacobsoesters?
Nieuws

Hoe bak je Sint-Jacobsoesters?

Ze zijn heerlijk als ze goed gebakken zijn, maar niks zo erg als te weinig, of te hard gebakken sint-jakobsoesters. Daarom een paar vuistregels om er voor te zorgen dat je geen fouten maakt bij de bereiding van deze delicatesse.

  1. Spoel de sint-jakobsoesters af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder eventuele restjes van de schelp en laat ze uitlekken.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg een mengsel van boter en olijfolie toe. Je kunt ongeveer 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie gebruiken. Als je wat knoflook wilt toevoegen voor extra smaak, pers dan een teentje knoflook en voeg het toe aan de pan.
  3. Zodra de boter gesmolten is en begint te borrelen, voeg je de sint-jakobsoesters toe. Bak ze ongeveer 1-2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de oesters. Ze moeten een mooie goudbruine kleur krijgen aan de buitenkant en nog enigszins glazig zijn aan de binnenkant.
  4. Breng de sint-jakobsoesters op smaak met zout en peper.

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer