Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander
Recept

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kippenfilets
  • 100 gr prinsessenboontjes
  • 100 gr babymaiskolfjes
  • 1 grote pot Thaise curry (400 gr)
  • 150 gr voorgekookte roze garnalen zonder pantser
  • Een handvol koriander
  • Plantaardige olie
  • Peper en zout
Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de kippenfilets in stukjes en wok in plantaardige olie. Kruid af met peper en wat zout.

2 / 7

Kook of stoom de boontjes beetgaar. (Ook de maiskofjes mag je heel kort blancheren als je ze te knapperig vindt, maar ik doe dat niet.)

3 / 7

Doe de currysaus bij de gewokte kip en voeg de boontjes en de maiskolfjes toe.

4 / 7

Roer goed om en laat alles opwarmen.

5 / 7

Voeg, een minuutje voor alles gaar is, de garnalen toe.

6 / 7

Werk af met verse koriander.

7 / 7

Serveer er gekookte rijst bij.

Laat het smaken.

Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet?

Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken. Doe dat zelf vooral ook. Door een paar lekkere groenten aan de saus toe te voegen en er wat rijst bij te koken, heb je in een mum van tijd een pittige maaltijd op tafel getoverd.

Bereiding

  1. Snij de kippenfilets in stukjes en wok in plantaardige olie. Kruid af met peper en wat zout.
  2. Kook of stoom de boontjes beetgaar. (Ook de maiskofjes mag je heel kort blancheren als je ze te knapperig vindt, maar ik doe dat niet.)
  3. Doe de currysaus bij de gewokte kip en voeg de boontjes en de maiskolfjes toe.
  4. Roer goed om en laat alles opwarmen.
  5. Voeg, een minuutje voor alles gaar is, de garnalen toe.
  6. Werk af met verse koriander.
  7. Serveer er gekookte rijst bij.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Slahartjes met roze garnalen, surimi, eiwit en mayonaise met magere yoghurt

Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer