AI0A6019
Recept

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • een rol bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 4 kl goede uienconfituur
  • 1 verse vijg, in stukjes
  • 1 blok Comté
  • 4 speculooskoekjes
  • peper
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • enkele plukjes verse kervel
AI0A6019

Laat het smaken.

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig.

AI0A5971
AI0A5984
AI0A5993
AI0A5997
AI0A6014
AI0A6030

Bereiding

  • Snij uit het bladerdeeg taartjes met een metalen ring of een omgekeerd wijnglas.
  • Smeer ze in met een beetje eigeel, prik er met een vork een paar keer goed in en bak ze mooi bruin.
  • Smeer ze dan in met een lepel uienconfituur, waarna je mooi opbouwt met stukjes Comté en vijgen.
  • Drapeer er daarna nog wat extra uienconfituur overheen, en de fijn gekruimelde speculooskoekjes.
  • Voeg er de peper aan toe en laat alles heel even onder de warme grill smelten.
  • Serveer met wat druppels olijfolie en balsamicoazijn en werk af met wat plukjes verse kervel.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ‘n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit … Lees meer