Nieuws

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen. Iedereen keek uit naar deze editie omdat de grootmeester Peter Goossens niet langer in de keuken van Hof van Cleve staat.

Zou z’n opvolger al een of twee sterren kunnen binnenhalen? Dat was de vraag. En ja, Floris Van Der Veken heeft het gedaan. De twee sterren staan binnenkort in Kruisem op zijn gevel!

Het meest opvallende nieuws misschien: er komt geen nieuwe derde ster in ons land. Daar werd wel op gehint, maar het is toch niet gebeurd.

Jonge chef van het jaar is Julie Malaisse geworden van Pré De Chez Vous in Bouge in de buurt van Namen. Er gaat een groene ster naar Neon van Nils Proost en de sommelier van het jaar is Mathieu Vanneste van drie sterren restaurant Boury.

Dit zijn de nieuwe Michelin sterren in ons land

Apdikt (Mathieu Van Wetteren) in Steinfort (Luxemburg)

L’impératif D’Eole (Benoit Neusy) in Quévy-le-Grand (Henegouwen)

Hoeve De Bies (Maurice Huyne) in Sint-Martens-Voeren (Limburg)

Menssa (Christophe Hardiquest) in Sint-Pieters-Woluwe (Brussel)

La Roseraie (Marie Trignon) in Modave (Wallonië)

Julien (Davy Devlieghere) in Lievegem (Oost-Vlaanderen)

Pont Neuf (Tommy Bocklandt) in Antwerpen (Antwerpen)

Neon (Nils Proost) in Lier (Antwerpen)

Pré de chez vous (Julien Maliasse) in Bouge (Wallonië)

Dit zijn de nieuwe Twee Michelin sterren in ons land

Sir Kwinten (Glenn Verhasselt) in Lennik (Vlaams-Brabant)

Hof Van Cleve (Floris Van der Veken) in Kruishoutem (Oost-Vlaanderen)

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer