Ken je dat: dat restjes in de frigo je inspiratie geven om een nieuw gerechtje te maken. In het voorjaar aten we in New York nog heerlijke lobster rolls, broodjes kreeft om het simpel uit te drukken. En toen ik nog zachte sandwiches liggen had en nog wat heerlijk ontbijtspek van kalkoen (van Dindesse, met veel minder vet dan gewoon spek) kreeg ik een ideetje. Ik heb in de diepvriezer altijd rauwe kreeft in de diepvriezer liggen. Dus ik dacht: even iets lekkers maken!
Samen met wat light mayonaise, limoensap en zeste, een gestoofd sjalotje, verse koriander en wat pittige tabasco, maakte ik een heerlijk slaatje voor op de sandwich met kalkoenspek. En daar stoomde ik lekkere krieltjes bij die ik nadien frituurde en bestrooide met curry en zeezout. Echt een zalige maaltijd. Het voelde even alsof ik weer in New York was. De restjes waren uit de frigo weg gewerkt. En het was zooooo lekker. Zeker een gerechtje om zelf eens uit te proberen.
Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer