Photo by Victoria Druc on Unsplash
Nieuws

Hoe gezond zijn okkernoten?

Een handje okkernoten, ook wel walnoten genoemd, vind ik persoonlijk wel lekker. Ze zijn op de koop toe zeer voedzaam (ze hebben best wel wat calorieën natuurlijk, dus je moet er ook niet mee overdrijven) en bieden  ook nog eens verschillende gezondheidsvoordelen vanwege hun voedingsstoffen.

  1. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, zowel enkelvoudig onverzadigde als meervoudig onverzadigde vetten, zoals omega-3-vetzuren. Dat klinkt misschien niet gezond maar dat is het wel. Die vetten zijn gunstig voor hartgezondheid en kunnen het risico op hartaandoeningen helpen verminderen.
  2. Ze zijn een goede bron van eiwitten, wat essentieel is voor de opbouw en het herstel van weefsels in het lichaam.
  3. Okkernoten zijn rijk aan antioxidanten zoals vitamine E, polyfenolen en melatonine, die je kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen.
  4. Ze zijn een bron van mineralen, zoals magnesium, koper en mangaan, die betrokken zijn bij verschillende lichaamsfuncties, waaronder energieproductie, botgezondheid en enzymatische processen.
  5. Door hun hoge gehalte aan gezonde vetten en antioxidanten kunnen walnoten helpen bij het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte (slecht cholesterol) en het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte (goed cholesterol).

Gerelateerde nieuwsberichten

Ik neem je de komende weken mee op culinaire reis!

Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer

Hoe groot kunnen kreeften worden?

Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer

Dit zou een ober toch echt niet mogen doen…

Ik ben niet enorm hard gehecht aan de regels van de etiquette. Zelfs in de meest chique restaurants wordt er vandaag gelukkig wat informeler en gezelliger omgegaan met de klanten … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Een grote fout die ik maak in mijn keuken, en jij wellicht ook…

24 augustus is World Knife day, dan wordt er extra aandacht besteed aan je (keuken-)messen. Ik beken: de set prachtige Japanse messen die ik in Barcelona liggen heb, was tien jaar geleden, toen we er onze eerste zomer doorbrachten, vlijmscherp … Lees meer

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

22 augustus is Bao Day! Laat ons dat vieren met dit toprecept.

Ik ben een grote fan van Bao buns, en heel vaak als mensen bij me komen eten serveer ik dit als een van de gerechten. Een bao, ook wel bekend als baozi of bao bun, is een gestoomd broodje afkomstig uit de Chinese keuken … Lees meer

Zijn bijen gevaarlijk? En welk nut hebben ze eigenlijk?

17 augustus is World honey bee day. Veel mensen zijn bang van bijen, maar dat is eigenlijk niet nodig. Honingbijen zijn over het algemeen niet agressief en ze zullen alleen steken als ze zich bedreigd voelen … Lees meer

Waar komt Bratwurst vandaan? En een goede tip om die eens anders klaar te maken!

16 augustus is World Bratwurst Day. Je zal er wellicht niet van schrikken maar bratwurst komt oorspronkelijk uit Duitsland, en is er tot op vandaag super populair … Lees meer