Ongelofelijk hoeveel “dagen van” er wel bestaan. Er valt werkelijk elke dag iets te vieren. Vandaag 2 november is blijkbaar de Deviled Egg Day. De dag van het gevulde ei. Misschien haal jij nu even de schouders op, maar mij maakt dat gelukkig. Gevulde eitjes zijn klassiekers uit onze kindertijd, en dan spreek ik dus niet over Kinder Surprise, maar over de eitjes die altijd op de koude schotels lagen die geserveerd werden op familiefeesten.
Ik heb hier op Would Be Chef in de loop der jaren al vaker mijn liefde voor gevulde eitjes verkondigd, en ik heb ook al verschillende lekkere recepten gemaakt die een frisse moderne variatie zijn op die heerlijke klassieker. Ik zet ze vandaag, op deze bijzondere “feestdag van het gevulde ei” nog graag eens voor je op een eitje. Ik bedoel: op een rijtje.
Het blijven heerlijke hapjes voor een feestmenu: lekkere gevulde eitjes. “Italiaanse eitjes” vind ik zelf fantastisch. Het bijzondere is dat je de eitjes marineert in balsamico, waardoor ze een mooie gemarmerde kleur krijgen. Nadien vul je ze en werk je ze af met wat lekkere Italiaanse ingrediënten … Lees meerRecept
Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes
Een heerlijk hapje voor de feestdagen is dit, een variatie op het klassieke Italiaanse voorgerecht vitello tonnato. De combinatie van kalfsvlees en tonijn is een heerlijke smaakbom, en in een eitje smaakt het ook echt lekker. Het zijn kleine kunstwerkjes die relatief makkelijk klaar te maken zijn.
Bereiding
Kook de eitjes hard (in zo’n 8 minuutjes) … Lees meerRecept
Verrassend aperitiefhapje: Vitello tonnato in een eitje
Wat zijn dit chique hapjes: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Laat de feestdagen maar komen.
Bereiding
Kook je eitjes hard (8 minuten) … Lees meerRecept
“Belgische eitjes” met Royal Belgian Caviar
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer