Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes
Recept

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes

Dit heb je nodig 4 personen

4 eitjes
Peper en zout
Wat mayonaise
Een el balsamicosiroop
Een el balsamico
Wat plakjes pancetta
Enkele zongedroogde tomaatjes
Een paar blaadjes basilicum
 
Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Kook je eitjes hard (8 minuten)

2 / 7

Snij in twee.

3 / 7

Haal het eigeel uit de eitjes en plet het met een vork en een lepel mayonaise, peper en zout

4 / 7

Laat het wit van de hardgekookte eieren een uur of twee rusten in een kommetje met balsamico azijn. De kleur van de eitjes gaat bruin gemarmerd worden, wat een prachtig visueel effect geeft, en de eitjes zullen ook wat gepickeld zijn hierdoor.

5 / 7

Doe onder het eigeel wat balsamico siroop en heel fijngehakte half-zongedroogde tomaatjes.

6 / 7

Bak je pancetta knapperig in de pan of in de oven

7 / 7

Spuit het eigeel terug in de eitjes en werk af met een krokantje van pancetta en een klein blaadje basilicum.

Laat het smaken.

Het blijven heerlijke hapjes voor een feestmenu: lekkere gevulde eitjes. “Italiaanse eitjes” vind ik zelf fantastisch. Het bijzondere is dat je de eitjes marineert in balsamico, waardoor ze een mooie gemarmerde kleur krijgen. Nadien vul je ze en werk je ze af met wat lekkere Italiaanse ingrediënten. Ze zijn echt heerlijk bij je aperitiefje.

Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes

Bereiding

  1. Kook je eitjes hard (8 minuten)
  2. Snij in twee.
  3. Haal het eigeel uit de eitjes en plet het met een vork en een lepel mayonaise, peper en zout
  4. Laat het wit van de hardgekookte eieren een uur of twee rusten in een kommetje met balsamico azijn. De kleur van de eitjes gaat bruin gemarmerd worden, wat een prachtig visueel effect geeft, en de eitjes zullen ook wat gepickeld zijn hierdoor.
  5. Doe onder het eigeel wat balsamico siroop en heel fijngehakte half-zongedroogde tomaatjes.
  6. Bak je pancetta knapperig in de pan of in de oven
  7. Spuit het eigeel terug in de eitjes en werk af met een krokantje van pancetta en een klein blaadje basilicum.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer