Heerlijk hapje: Italiaanse eitjes

Het blijven heerlijke hapjes voor een feestmenu: lekkere gevulde eitjes. “Italiaanse eitjes” vind ik zelf fantastisch. Het bijzondere is dat je de eitjes marineert in balsamico, waardoor ze een mooie gemarmerde kleur krijgen. Nadien vul je ze en werk je ze af met wat lekkere Italiaanse ingrediënten. Ze zijn echt heerlijk bij je aperitiefje.

Bereiding

  1. Kook je eitjes hard (8 minuten)
  2. Snij in twee.
  3. Haal het eigeel uit de eitjes en plet het met een vork en een lepel mayonaise, peper en zout
  4. Laat het wit van de hardgekookte eieren een uur of twee rusten in een kommetje met balsamico azijn. De kleur van de eitjes gaat bruin gemarmerd worden, wat een prachtig visueel effect geeft, en de eitjes zullen ook wat gepickeld zijn hierdoor.
  5. Doe onder het eigeel wat balsamico siroop en heel fijngehakte half-zongedroogde tomaatjes.
  6. Bak je pancetta knapperig in de pan of in de oven
  7. Spuit het eigeel terug in de eitjes en werk af met een krokantje van pancetta en een klein blaadje basilicum.