Aperitiefhapje: Vitello tonnato in een eitje

Bijna feestdagen, en ik ga jullie helpen om een feestelijk menu te bereiden voor je familie en je vrienden. Ik heb een 9-tal recepten bedacht die ik de komende twee weken met jullie ga delen.

Allemaal behoorlijk klassieke gerechten worden het met een kleine twist. Ik had nog eens zin in een retro-kerstfeest. Als aperitief-hapjes heb ik dit jaar eitjes voorzien. Gevulde eitjes zijn sowieso een lekker en decoratief idee, maar we gaan er eens iets extra speciaals van maken…

Als eerste hapje ga ik voor een variatie op het klassieke Italiaanse voorgerecht vitello tonnato. De combinatie van kalfsvlees en tonijn is een heerlijke smaakbom, en in een eitje smaakt het ook echt lekker.

Bereiding

  1. Kook de eitjes hard (in zo’n 8 minuutjes).
  2. Halveer de eitjes en haal het geel eruit.
  3. Meng de tonijn uit blik samen met de mayonaise, wat peper en zout met het eigeel en prak alles goed samen.
  4. Spuit het eigeel in de eieren.
  5. Werk af met een rolletje kalfsgebraad of rosbief en een kappertje.