Verrassend aperitiefhapje: Vitello tonnato in een eitje

Een heerlijk hapje voor de feestdagen is dit, een variatie op het klassieke Italiaanse voorgerecht vitello tonnato. De combinatie van kalfsvlees en tonijn is een heerlijke smaakbom, en in een eitje smaakt het ook echt lekker. Het zijn kleine kunstwerkjes die relatief makkelijk klaar te maken zijn.

Bereiding

  1. Kook de eitjes hard (in zo’n 8 minuutjes).
  2. Halveer de eitjes en haal het geel eruit.
  3. Meng de tonijn uit blik samen met de mayonaise, wat peper en zout met het eigeel en prak alles goed samen.
  4. Spuit het eigeel in de eieren.
  5. Werk af met een rolletje kalfsgebraad of rosbief en een kappertje.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CAVA BRUT RESERVA

Luxueus klinken op het leven en dan nog eens aan een aantrekkelijke prijs, daar hou ik van. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.

Bestel hier mijn Cava Brut Reserva