"Belgische eitjes" met Royal Belgian Caviar
Recept

“Belgische eitjes” met Royal Belgian Caviar

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 eitjes
  • 1 frietaardappel
  • 3 el zure room
  • Bieslook
"Belgische eitjes" met Royal Belgian Caviar

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Kook je eitjes hard (8 minuten).

2 / 7

Snij in twee.

3 / 7

Haal het eigeel uit de eitjes en plet het met een vork en een lepel zure room ipv mayonaise en fijngesnipperde bieslook onder het eigeel.

4 / 7

Snij een brunoise van frietaardappelen, en frituur die aardappel-brunoise in een pannetje gloeiendhete olie tot ze mooi goudbruin zijn.

5 / 7

Dep het vet van de frietjes weg op keukenpapier.

6 / 7

Spuit het eigeel in het eiwit, werk af met gefrituurde aardappelblokjes en Royal Belgian Caviar (goedkoper alternatief: haringeitjes)

7 / 7

Strooi er nog wat fijngesnipperde bieslook over.

Laat het smaken.

Wat zijn dit chique hapjes: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Laat de feestdagen maar komen.

"Belgische eitjes" met Royal Belgian Caviar
"Belgische eitjes" met Royal Belgian Caviar
"Belgische eitjes" met Royal Belgian Caviar

Bereiding

  1. Kook je eitjes hard (8 minuten).
  2. Snij in twee.
  3. Haal het eigeel uit de eitjes en plet het met een vork en een lepel zure room ipv mayonaise en fijngesnipperde bieslook onder het eigeel.
  4. Snij een brunoise van frietaardappelen, en frituur die aardappel-brunoise in een pannetje gloeiendhete olie tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Dep het vet van de frietjes weg op keukenpapier.
  6. Spuit het eigeel in het eiwit, werk af met gefrituurde aardappelblokjes en Royal Belgian Caviar (goedkoper alternatief: haringeitjes)
  7. Strooi er nog wat fijngesnipperde bieslook over.

mIJN WIJNTIP

mijn cava brut reserva

Luxueus klinken op het leven en dan nog eens aan een aantrekkelijke prijs, daar hou ik van. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.

Bestel hier mijn Cava Brut Reserva

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer