
Foto: Stefanie Geerts
“Belgische eitjes” met Royal Belgian Caviar
Wat zijn dit chique hapjes: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Laat de feestdagen maar komen.
Bereiding
- Kook je eitjes hard (8 minuten).
- Snij in twee.
- Haal het eigeel uit de eitjes en plet het met een vork en een lepel zure room ipv mayonaise en fijngesnipperde bieslook onder het eigeel.
- Snij een brunoise van frietaardappelen, en frituur die aardappel-brunoise in een pannetje gloeiendhete olie tot ze mooi goudbruin zijn.
- Dep het vet van de frietjes weg op keukenpapier.
- Spuit het eigeel in het eiwit, werk af met gefrituurde aardappelblokjes en Royal Belgian Caviar (goedkoper alternatief: haringeitjes)
- Strooi er nog wat fijngesnipperde bieslook over.
mIJN WIJNTIP
mijn cava brut reserva
Luxueus klinken op het leven en dan nog eens aan een aantrekkelijke prijs, daar hou ik van. Mijn opwekkende, rijk gefruite cava brut reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren.
Reacties