“Belgische eitjes” met Royal Belgian Caviar

In mijn retro feestmenu heb ik dit jaar drie verschillende aperitief-eitjes bedacht. Ik deelde al de vitello tonnato eitjes en de Italiaanse eitjes, en vandaag is het de beurt aan de meest chique eitjes van de drie: Belgische eitjes met mini frietjes en Royal Belgian Caviar. Die combinatie is zo ontzettend lekker. Wanneer je de kaviaar een beetje te duur zou vinden, dan zijn haringeitjes een goed alternatief! Maar deze week geef ik ook elke dag een doosjes Platinum Kaviaar van Royal Belgian Caviar weg, dus je kunt ze hier gewoon winnen! Laat de feestdagen maar komen.

Bereiding

  1. Kook je eitjes hard (8 minuten).
  2. Snij in twee.
  3. Haal het eigeel uit de eitjes en plet het met een vork en een lepel zure room ipv mayonaise en fijngesnipperde bieslook onder het eigeel.
  4. Snij een brunoise van frietaardappelen, en frituur die aardappel-brunoise in een pannetje gloeiendhete olie tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Dep het vet van de frietjes weg op keukenpapier.
  6. Spuit het eigeel in het eiwit, werk af met gefrituurde aardappelblokjes en Royal Belgian Caviar (goedkoper alternatief: haringeitjes)
  7. Strooi er nog wat fijngesnipperde bieslook over.