Breaking News: Ik ga elke dag iets tofs doen met topchefs
Nieuws

Breaking News: Ik ga elke dag iets tofs doen met topchefs

Ik was er al even mee bezig. Ik wou graag iets nieuws en plezierigs doen om alle mensen die nu, al dan niet tegen hun zin, thuis moeten koken een extra motivatie te geven. En ik mag het nu eindelijk bekend maken. Vanaf morgen lanceer ik elke dag een nieuwe Podcast. De “Kook Uw Eigen PotCast”.

Elke weekdag ga ik voortaan een gezellige babbel hebben met een bekende chef. Mensen die het gewoon zijn om in hun restaurant of op TV te koken, en die nu, net als wij allemaal, in een heel nieuwe wereld zijn terechtgekomen. Hun restaurants zijn nu dicht. Alle TV-opnames liggen plat.

Wat doen Roger van Damme, Pepe van La Botte, Loïc van VTM Koken, Gert De Mangeleer, Sofie Dumont en vele andere chefs nu, terwijl ze thuis zitten? Zitten ze nu een potje te janken of koken ze een potje voor hun gezin? Ik vraag het hen in gesprekken van een kwartiertje tot een half uur.

En aan het einde geven deze sympathieke chefs altijd een super simpel, maar heerlijk toprecept mee voor de luisteraars van de PotCast en de lezers van Would Be Chef. Morgen lanceren we de eerste PotCast trouwens in mijn ochtendshow op Joe… en we gaan er meteen een lekker potje van maken…. een smakelijke babbel met mijn culinaire boezemvriend Roger van Damme.

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer