Welkom in Barcelona!
Nieuws

Welkom in Barcelona!

Ik ben zot van Barcelona. Dat is geen geheim. Ik kom er nu echt al tientallen jaren. En sinds 2013 hebben we er ook zelf een flatje gekocht. Op het moment dat de economie het in Spanje knap lastig had, en de prijzen zwaar onder druk stonden, is het ons eindelijk gelukt om onze droom waar te maken.

We wonen in de wijk Eixample, vlakbij de Avenida Diagonal, in de Carrer de Casanova.  Het is echt en heerlijke buurt, vlakbij het centrum, en toch net ver genoeg van de toeristische gebieden met hun vele valkuilen, tourist traps, en (jammer genoeg) soms ook de vervelende pickpockets. Het is er rustig en toch wonen we midden in de stad.

Ik hou heel erg van het echte Barcelona, de mooie straten, de heerlijke restaurants, de prachtige overdekte markten. Ik hou van het culinaire aspect van de stad, maar ook van het culturele. En ik wandel er elke dag minstens 20 kilometer door de straatjes en langs het strand. De beste overdekte markt (en er zijn er meer dan twintig in de stad) ligt op 300m van waar wij wonen: de Mercat del Ninot.

Ik ben dolgelukkig in Barcelona. En ooit kom ik er definitief wonen. Misschien volgend jaar, misschien over vijf jaar, misschien wanneer ik met pensioen ben. En in afwachting breng ik zoveel mogelijk tijd door in die zalige stad. En ik ben niet de enige. Tientallen keren per week vragen mensen mij op de sociale media: waar kunnen we goed eten in Barcelona? Wat zijn de gastronomische toppers? Maar ook: waar je kun je erg betaalbaar, maar toch lekker tapa’s proeven? Waar kunnen we goed logeren? Wat is je favoriete wandelpad?

Daarom heb ik op Would Be Chef deze permanente “Barcelona Special” gemaakt. Alle mogelijke tips die ik tot nu toe op deze blog geschreven heb, staan hier verzameld. Doe er je profijt mee. Probeer mijn favoriete adresjes uit. En doe er gerust eens mijn groeten. Op de meeste plekken kennen ze mij. En wellicht zul je er met open armen ontvangen worden.

De Catalanen zijn fijne mensen. Soms lijken ze wat afstandelijk, maar wanneer ze een beetje interesse en hartelijkheid voelen, krijg je die in de authentieke plekken dubbel en dik terug! Veel plezier in de mooiste stad van de wereld. En wie weet komen we elkaar er wel eens tegen…

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer