Het was één van mijn beste culinaire ervaringen vorig jaar: restaurant Aqua in het Duitse Wolfsburg, ook wel eens Autostadt genoemd. Het verslag van mijn etentje en mijn verblijf in het Ritz Carlton kun je hier nog eens opnieuw lezen: Aqua, drie sterren in Wolfsburg.
Deze week was er erg fijn nieuws voor Sven Elverfeld, de super sympathieke chef van Aqua, één van de absolute toppers van de Duitse gastronomie. Want deze week kwam er fantastisch nieuws: Sven behoudt voor het elfde jaar op rij z’n derde ster. Helemaal terecht overigens. Maar ik weet dat zelfs voor zo’n toppers als Elverfeld zo’n uitreiking van de Michelinsterren altijd een stressvolle periode is. Maar nadien volgt de vreugde en de opluchting. Aqua blijft een wereldtopper!
En ik heb dus goed nieuws: want ook jullie maken kans om de trip die ik naar Wolfsburg heb gemaakt zelf ook te beleven. Je moet er enkel heen rijden, maar los daarvan kun je een volledig weekend gaan genieten, want Sven gaat je gegarandeerd verwennen met een prachtig diner. Wat je allemaal winnen kunt, kun je hier nog eens nalezen: win dezelfde trip waarmee ik de Travel Blog Award won.
Schrijf je snel in want volgende week maken we de winnaar bekend!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer